gopax 01.03.2017 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Jeśli nie zmienia sie przepisy, ze w klasie może byc do 35 uczniów, to w każdej podstawówce bedzie 1 klasa 4-8, czyli 5 klas po 4 godziny w kazdej daje 20 godzin... etat = 18 godzin, ale nie dzieli sie przez 4 godziny w klasie, a przesież w danej klasie nie bedzie uczyło tego samego przedmiotu 2 nauczycieli na zmiane, wniosek prosty - wystarczy 1 nauczyciel W dwóch szkołach nauczycielki są młodsze ode mnie, w trzeciej jest o kilka lat starsza ode mnie, ale o tym zeby sie wybierała na emeryturę nie słyszałam:(... Moje CV zawiozłam do wszystkich okolicznych szkół w promieniu 30 km od domu, więc mam jeszcze cichą nadzieję, że może coś gdzieś złapię, ale na dzień dzisiejszy cisza:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 01.03.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 No to będę trzymać kciuki za odzew z którejś szkoły mam nadzieję też, że w końcu ktoś pomyśli o zmianie liczby uczniów. Wydaje mi się, że limit uczniów zwiększono, kiedy było dużo dzieci i był problem ze zmieszczeniem wszystkich dzieci, mamy ńiż, a klasy przepełnione - absurd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.03.2017 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Fajny pomysł z tą ilością uczniów w klasie Bo jak wiadomo im ich więcej tym lepiej będą sie uczyć, a nauczyciel będzie miał łatwiejsze zadanie. Moja Kaśka miała w liceum 10 dzieciaków w klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.03.2017 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Fajny pomysł z tą ilością uczniów w klasie Bo jak wiadomo im ich więcej tym lepiej będą sie uczyć, a nauczyciel będzie miał łatwiejsze zadanie. Moja Kaśka miała w liceum 10 dzieciaków w klasie. Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o kasę 2 klasy po 30 osób zamiast 3 klas po 20 osób to średnio licząc w gimnazjum oszczędność minimum 33 godzin dydaktycznych tygodniowo, a to prawie 2 etaty.... a to że w 30 osobowej klasie, w ciągu 1 lekcji (45 minut) nauczyciel ma dla pojedynczego ucznia średnio minutę to się nie liczy i nad tym sie już nikt nie zastanawia, zawsze można powiedzieć, że nauczyciel kiepski, bo dobry nauczyciel potrafi zdziałać cuda!. A 10 dzieciaków też kiedyś miałam w klasie... jak panowała swinka... połowa klasy była chora i dodatkowo część pojechała na zawody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.03.2017 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Standard. Zawsze winien ten co niżej w kolejce do dziobania i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 03.03.2017 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Będzie pasować Aisa widziałam takie połaczenia. Na stronie producenta (sprzedawcy) te krzesła stoją raczej przy "nowoczesnych" stołach niż tradycyjnych [ATTACH=CONFIG]382620[/ATTACH] A nie mówiłam, że się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2017 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Aisa, nie to, że się nie znasz Każdy widzi inaczej, każdemu coś innego – na szczęście – podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 03.03.2017 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Zamówiłam 4 krzesła do kuchni:) Czas realizacji do 10 dni - ciekawe kiedy przyjdą? Pisałam wcześniej, że będę jeszcze przerabiać szafki w kuchni po tym jak znalazłam nabywcę na starą kuchenkę... Zamiast 3 x 60 będzie 45 +90+45 i w tym celu wczoraj rozłożyłam na części szafkę 60, dzisiaj chciałam przyciąć do 45 i zamówić resztę potrzebnego materiału i zonk brak mojej płyty w okolicznych stolarniach i najszybciej będzie dopiero we wtorek, więc znowu mam na weekend rozpir... w kuchni... a na dokładkę rozwaliłam jeszcze moją "giga" spiżarnię, żeby ją nieco ulepszyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 05.03.2017 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Moja "giga" spiżarnia (119 cm x 198 cm) straszyła jak tylko otworzyło się drzwi, więc starałam się, żeby zawsze były zamknięte i żeby tam nikt nie zaglądał, poza domownikami:lol2: Jak widać pomieszczenie do dużych nie należy, więc ciężko je zagospodarować w sposób w pełni satysfakcjonujący biorąc pod uwagę, ze mam tam zapasową lodówkę na święta, butle z gazem, żeby nie zajmować szafki w kuchni, odkurzacz i potrzeba troche półek (szafek) na rzeczy rzadziej używane, które nie mieszczą się w kuchni... Wiszą tam 2 regały, które po przeprowadzce pełniły rolę tymczasowych mebli w pokoju Julki (stąd ten kolor), zanim nie kupiliśmy jej nowych:), był jeszcze jeden stojący i 2 dodatkowe półki ale całość nie do końca funkcjonalna a i odkurzacz nie miała swojego miejsca, zeby nie przeszkadzał.... było tak: w narożniku jest jeszcze zabudowany ciąg kanalizacyjny, więc nie da sie zrobić szafek na całą szerokość, więc postanowiłam, że te wiszące zostają, tylko trochę je przerobię i uzupełnię oraz część zamknę drzwiczkami. Na dole zamiast tego regaliku chcę zrobić zabudowę na wymiar, żeby zagospodarować miejsce i mieś więcej półek dostępnych bez drabiny;) Na dobry początek ... (jak widać płyty z odzysku:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.03.2017 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Gosik ja to bym duzo dala zeby miec cos takiego tu na pierwszej podlodze, super masz to pomieszczenie. Ja poki co nawet nie mam zadnego nic zeby mopa/miotle trzymac i musze zapylac na dol za kazdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 06.03.2017 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Moja spiżarka jest zrobiona kosztem pokoju, w którym mam gabinecik... ale nie wyobrażałam sobie nie mieć w domu takiego pomieszczenia, pewnie to kwestia przyzwyczajenia, bo miałam ją od zawsze:) W starym domu spiżarka była wymurowana w kuchni, na tej ścianie gdzie teraz mam okno i stół, ale wtedy kuchnia była nieustawna i brakowało mi blatu roboczego, więc musiałam znaleźć dla niej inną lokalizację .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 06.03.2017 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Przyjechały krzesła:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.03.2017 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Ja bym chciała miec choć metr kwadratowy takiego pomieszczenia przy kuchni Krzesla pasują jak ulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.03.2017 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 bardzo fajne, pasuja ja niemam z czego wykroic chociaz jedna sciana mnie korci bo cos podejrzanie za gruba jest, napewno jakies rury tam ida ale musialabym dziure zrobic zajrzec czemu az tyle miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 07.03.2017 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Zgadzam się.... krzesełka są super Ja też marzę o spiżarni.... niestety pozostanie tylko w marzeniach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 12.03.2017 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Mówią, że marzenia sie czasami spełniają Ja już kilka razy przymierzałam sie do zmian w spiżarce, ale nic nie wyszło, bo nie miałam pomysłu, a i środków w budżecie brakowało... Teraz wyszło jakoś tak bez wcześniejszego planu, bo przerabiając szafki w kuchni zostały mi elementy od zdemontowanej szafki i 4 szuflady 60, które przydałyby się w spiżarni oraz ...grzechem byłoby tego nie wykorzystać Robiłam tylko popołudniami po pracy, więc w kuchni było wszystko poza miejscem, żeby przygotować i zjeść w spokoju posiłek... wczoraj udało mi sie trochę ogarnąć przestrzeń i na chwilę obecną jest tak: Szafki wiszące pokazałam wcześniej, bo zostały te co były tylko z różu zmieniły kolor na biały i jedna szafka ma juz nowe drzwiczki:) do tego dorobiłam słupek na szuflady i jeszcze dwie nowe, więc mam teraz 6 szuflad - 3 płytkie i 3 głebokie... w miejsce starego regału "80" stojącego, jest nowy węższy "50" (wykorzystałam na maksa stary materiał, ale dałam nowe drzwiczki, które to zasłaniaja;) w narożnikach powstały luki, w których z jednej strony są szczotki, mopy, szufelki i domowa drabinka, a z drugiej butla z gazem i odkurzacz... jutro te kąty też wzbogacą się o drzwiczki, wiec otwierając spiżarkę nie będzie już straszyło:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 12.03.2017 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Jak już zrobiłam szafki w spiżarni moglam odgruzować kuchnię i wymienić szafki Było tak: a teraz jest tak: Brakuje jeszcze górnych frontów i 2 uchwytów... może do wielkanocy skończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 12.03.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z tego, co pamiętam, niezbyt zgadzałyśmy się co do kolorystyki czy stylu.Ale zmiany, pomysły i umiejętności... chapeau bas:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 12.03.2017 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 AVE, ja pozostaję wierna beżom i brązom:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.03.2017 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Gosia, powinnaś mieć w szkole jeszcze jeden etat- ZPT- (zajęcia praktyczno-techniczne) Byłabyś cudownym nauczycielem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts