gringo8 03.05.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam, Wykańczam mieszkanie deweloperskie i mam dylemat co do wyboru baterii do wanny i natrysku. Zaplanowałem sobie deszczownice nad wanną i szklany, składany parawan nawannowy.Wanna będzie na 10cm odsunięta od ściany co pozwoli na wykonanie płaskiej półki na równo z dłuższą krawędzią wanny. W tej półce planuje zainstalować stojącą baterię wannową 3 otworową (wylewka, mieszacz, słuchawka) Deante Cubic BDD 013M. Sufit nad wanną jest obniżony o 29cm zabudową kanałów wentylacyjnych z płyt kg i w niej chciałbym wmontować deszczownice Aquastic LED 20x20cm. Ponieważ deszczownica będzie schowana w suficie więc doprowadzenie wody i bateria do niej musi być podtynkowa. Nie wiem jaką wybrać baterie podtynkową z termostatem żeby było w miare bezpiecznie. Mieszkanie jest na piętrze w bloku i nie chciałbym zalać komuś mieszkania. Chciałbym uniknąć kupowania drogich baterii za 2tys i więcej - uważam że i tak nie spałbym spokojnie bez odpowiednich otworów rewizyjnych, więc wole tańsze baterie i możliwość łatwej rewizji. No i właśnie - nie mam pomysłu jak wykonać rewizje do takich instalacji. W przypadku awarii baterii stojącej na półeczce za wanną przy ścianie musiałbym opracować sposób na demontaż tej półki - ale wtedy co ze szczelnością - czy silikon wystarczy? Druga sprawa to rewizja baterii podtynkowej do deszczownicy - może uda mi sie uniknąć kucia w ścianie i zrobić małą zabudowę z płyt kg - ale to też będzie musiało być na "mokrej" ścianie więc znowu pojawia sie problem z uszczelnieniem. Szukałem baterii stojącej do deszczownicy - tak żeby dało ją się zamontować na tej półeczce - może troche nieporęcznie ale w sumie to byłoby najlepsze rozwiązanie - problem w tym że nigdzie nie mogę takiej znaleźć. Może macie jakieś pomysły. Doradźcie coś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts