abol1 03.05.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Chcę zrezygnować z jednego komina na rzecz wm. Adaptacje projektu budowlanego i pozwolenia na budowe mam.Jeżeli bym nie wybudował tego komina to miąłbym jakeś problemy z odbiorem budynku przez np inspektora nadzoru budowlanego, kominarza itp. Konsultowałem problem z moim architektem ale nie bardzo się orientował jak odniósłby się do tego nadzór budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 03.05.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 jeśli usunięcie komina masz ujęte w projekcie i na to pieczątkę architekta oraz nie kłóci się to z warunkami zabudowy (brak kominów nie kłóci się) to wszystko jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abol1 03.05.2011 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Właśnie tej zmiany nie mam ujętej w projekcie i nie mam na to pieczątki architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 03.05.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) więc masz zadanie do odrobienia, usunięcie kominów to jest istotna zmiana w projekcie i tego może dokonać tylko uprawniony architekt, natomiast do samego założenia w domu wm nie trzeba żadnego papieru, po prostu chcesz mieć to montujesz, tak samo nie trzeba ci projektu instalacji elektrycznej by w kuchni wstawić lodówkę Edytowane 3 Maja 2011 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abol1 07.05.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Poruszałem jeszcze raz ten temat z moim projektantem. Powiedział mi, że nie budować komina , a na tą okoliczność sporządzi projekt zamienny i ma wszystko grać !. Ale czy będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 07.05.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 A co ma nie grać? Zrób dobrze WM i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 07.05.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 wm musi grać bo tam samo nic się nie dzieje dlatego też nazywa się wymuszona, nie gra tylko spaprana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts