damis 04.03.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Szukam forumowiczów budujących lub wybudowanych w Mysłowicach.Pozdrawiam wszystkich DAMIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Myslowice 10.03.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Witaj Damis Jak to mówią kto szuka ten znajdzie Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 10.03.2004 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Witaj RobercieGdzie budujesz rezydencję, ja stawiam na Janowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Myslowice 13.03.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Witaj Ja już niemal na finiszu na Kosztowach. Wczoraj kupiłem panele, wszystko wskazuje na to że w końcu uda mi się zamieszkać w tym roku Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 16.03.2004 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Ja dopiero zaczynam (stan zero) do zimy chcę wykończyć dom w środku (tynki, wylewki, instalacje), tak aby przez zimę zostało kafelkowanie, malowanie, podłogi itp zabawy i na wiosnę 2005 roku przeprowadzka. Mam pytanie: Czym planujesz ogrzewać dom? Ja się wacham pomiędzy ogrzewaniem gazowym (koszty gazu) a ogrzewaniem olejowym. Jak analizowałem rachunki za gaz domu wykonanego w podobnej technologi co mój to uwzględniając róznicę powierzchni rachunki w sezonie oscylowały by w okolicy 700 PLN (przy obecnej zimie - specjalnych mrozów przez dłuższy okres nie było). Narazie skłaniam się do oleju. Raz do roku wydatek rzędu 3 500 PLN (kupno oleju latem)Pozdrawiam Damis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Myslowice 16.03.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Już mam ogrzewanie, ogrzewam domek kotłem Atmos na drewno.....jak na razie wydałem na drewno jakieś 2000 zł i myslę że wystarczy mi opału na dwie zimy. (tzn że starczy mi opału na jeszcze jedną zimą) tej zimy nie grzałem zbyt mocno tzn starałem się ogrzewać dom wtedy kiedy w środku pracowaliśmy. Dziś zacząłem kłaśc panele na piętrze, myślę że plan żony co do przeprowadzki w kwietniu jest realny. Pozdrawiam Robert PS: jakby co to zapraszam do siebie W jakiej technologii budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 17.03.2004 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Dom z bloczków YTONG 40 (właśnie zamówiłem podwyżka od poniedziałku 22.03). Dach z dachuwki ceramicznej Roben - jesienny liść, strop najprawdopodobniej ceramiczny gęstożebrowany. Okna plastikowe (nie mam jeszcze firmy - najlepsza oferta z TRAS Okna).Czy kominek będzie jedynym źródłem ciepła?Pozdrawiam damis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Myslowice 20.03.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 WitamNie, jak na razie nie mam kominka. Żródłem ciepła jest kocioł CO opalany drewnem....tanio wychodzi ogrzewanie tyle że trzeba sie troszke namachać siekierą i piłą popracować.PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 01.04.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Witam, Dołaczam się do Was. Można? Mam dom kostkę na Wesołej, który z mniejszym lub większym powodzeniem próbuję zmodernizować. Gdzie kupujecie materiały? pozdr.ZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 01.04.2004 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Witaj ZbigniewieMateriały grube (YTONG, strop, dachówka, wełna ) kupuję w Tychach (AXIOM). Drobny materiał i sypki na miejscu obok budowy (20metrów). Beton z wytwórni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Myslowice 01.04.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Witam Ja róźnie kupuję, jeśli to jakiś większy zakup to najpierw odwiedzam kilka okolicznych składów: PSB obok Reala, Castoramę, sklep Rolnik na Mikołowskie, Metalowiec na Bytomskiej itp. Jak już kupie dany materiał to już nie sprawdzam jego cen w innych punktach żeby się nie zdenerwowac No i staram sie targować, nie wszędzie się da ale np. w centrum budownictwa Gaja dachówki się dało Własnie planuję zakup rynien, może wiecie gdzie kupić taniej? Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 02.04.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 witajcie, Ja osobiście do PSB w Mysłowicach sie zraziłem - wyrolowali mnie z dachówką. Nie dostarczyli na termin, były problemy z dokupieniem, mieli jakieś smieszne wytłumaczenia. W końcu okazalo sie ze nie sprowadzaja od producenta tylko odkupili od hurtowni w Gliwicach, która sprowadza bezpośrednio od Wiekora ... no a potem jak chciałem dokupic to juz mieli problemy. Juz tam nie kupuję.Dośc duzo kupowałem w Rampie w Imielinie - ale tam nie da się nic utargować, no i kawał drogi. W dodatku doliczaja sobie za transport.Ale do Gai nie zaglądałem - muszę w takim razie spróbować. damis, a gdzie koło Ciebie mozna kupic materiały sypkie (rozumiem, że to piasek i żwir) - możesz podac dokładne namiary? A kupowaliści może w Platformie w Czeladzi, koło M1? Dowiadywałem sie o ceny (akurat zwykła cegła pełna) i mieli dośc atrakcyjna cenę. Pozdr.ZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 02.04.2004 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Hurtownia MARK-BUD na Bohaterów Getta (Janów), zamawiasz i przywożą na budowę.W PSB to w ogóle pracują "fachowcy" na wełnę zaproponowali mi tynk akrylowy, przy obliczeniach ścian zewnętrzyn w ofercie zapomniał uwzględnić ścianki kolankowej (ok. 60 m2). Teraz tą hurtownię omijam szerokim łukiem. W Gaji na dachówki dali mi 18%, a w mojej hurtowni na dzień dobry 20% - po dalszych negocjacjach doszło do 25% (kupuję u nich wszystko - YTONG, dach, wełne, strop) - transport gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 02.04.2004 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Hurtownia MARK-BUD na Bohaterów Getta (Janów), zamawiasz i przywożą na budowę.W PSB to w ogóle pracują "fachowcy" na wełnę zaproponowali mi tynk akrylowy, przy obliczeniach ścian zewnętrzyn w ofercie zapomniał uwzględnić ścianki kolankowej (ok. 60 m2). Teraz tą hurtownię omijam szerokim łukiem. W Gaji na dachówki dali mi 18%, a w mojej hurtowni na dzień dobry 20% - po dalszych negocjacjach doszło do 25% (kupuję u nich wszystko - YTONG, dach, wełne, strop) - transport gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 02.04.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 W Gaji na dachówki dali mi 18%, a w mojej hurtowni na dzień dobry 20% - po dalszych negocjacjach doszło do 25% . Buuuuuu Ja w PSB dostałem tylko 12% na dachówkę i 7% na dodatki, ale rozumiem dlaczego - bo nie mieli od producenta. Potem kupowałem w Kolbudzie (oddział Katowice) i przy b. małej ilości dachówki (chyba 300 sztuk) dostałem 15%. No ale przy Twoich 25% to jest nic ... Pozdr. ZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mojo 16.06.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 cześć , a ja będę budował w Chłmie Śląskim i to już od sierpnia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts