michalz2x 03.05.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam. Prosze o informacje co podkladacie pod belki na sciangach nosnych? Wiem, ze wykonawcy aby skrocic sobie prace klada belki od razu na scianach nosnych!! Chcialbym uniknac bledow - na co zwocic glownie uwage? Strop Teriva 1 bis. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.05.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 wedle tzw. sztuki pod belki podkłada się beton będący częścią tzw. wieńca opuszczonego.... a belki nie kładzie się na ścianie, OK, tylko sobie wiszą w powietrzu na czas betonowania...... efekt ten osiąga się przy użyciu odpowiednich podpór montażowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 03.05.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 wedle tzw. sztuki pod belki podkłada się beton będący częścią tzw. wieńca opuszczonego.... a belki nie kładzie się na ścianie, OK, tylko sobie wiszą w powietrzu na czas betonowania...... efekt ten osiąga się przy użyciu odpowiednich podpór montażowych... Czyli murarze na wymurowana sciane (zakonczyli ja pelna cegla) maja polozyc warstwe betonu? Takie opisy znalazlem w internecie. Jesli chodzi o podpory to dysponuje wlasciwie tylko drewnianymi stemplami. Czy moglbys mi doradzic jak faktycznie maja wygladac poszczegolne czynnosci? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.05.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Beton kładzie sie w czasie betonowania stropu nie wcześniej. Belki do tego czasu wiszą nad ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maruun2 04.05.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 a nie chodziło ci po prostu o podpory montażowe? warto,żeby stropy były wysokiej jakości np. z Konbetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.05.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 napisz do wujka Gugle prośbę o wyjasnienie w temacie hasła: montaż terivy tendencja jest taka, że wystarczy nasmarkać zaprawy i układać belki, a dopuszcza się (ha ha) montaż na podporach, czyli takie sobie bele jakie papranie zamiast jak bozia przykazaławszyscy tną koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.05.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 rzeczywiście, sprawdziłem tak jest, nastąpił nowy etap, jeszcze tak z 2 lata temu te instrukcje producentów były odwrotne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 04.05.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 System podparcia belek stropowych "las" popularny od wieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts