Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

Witam dziewczyny:)

Wszystkim dziękuję za miłe słowa.....:)

Aga...ten ogród w Dobrzycy warto obejrzeć, podejrzeć różne rozwiązania łączenia roślin itp.....jest piękny i każdemu polecam:)

A co do tamaryszka to sama nie wiem ile ma lat....ten większy może ze trzy?? młodszy jest młodszy:):) A kwiatki czerwone to tak jak Tarcia mówi kukliki szkarlatne:)

yuczko, dzięki ale do twojego ogrodu to mi daleko...mój to pikuś:) pan pikuś:)

A kalina pięknie kwitnie, szkoda tylko, że zimno i cieszyć się tym ogrodem znowu nie ma jak!

Ilutku....a ty jak zwykle czarujesz:) buziaki:)

Asiulku....gdzieś ty się podziewała? Mówiłam, że ogród dopieszczasz i teraz nam szczeny opadają!!!!

A na kawkę już wstawiam wodę:):):)

Anetko, dzięki.....no powoli dochodzą do siebie! TYlko jestem tak wkur....że jełopy takie na drogach, tym bardziej się wkurzam, że moja córa robi właśnie prawko i boję się, że będzie się teraz bała. Chociaż dzisiaj jeździ ....to może będzie ok!

A Tamaryszki polecam...i chociaż krótko kwitnie to warto, wygląda pięknie:)

Dzięki Tarciu....i dzięki za to, że znasz się na roślinkach....zawsze na ciebie można liczyć:):):)

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Helo Bogumilku, u

nnie tamaryszek sierpniowy, to może jeszcze da radę, ale faktycznie w niezbyt osłoniętym miejscu rośnie. Mam juz trochę obsadzoną działkę, ale jeszcze to step. Ja lubię dojrzałe, zarośnięte ogrody z duzymi drzewami i tłoczącymi się krzewami..ech..kiedy to będzie. Chociaż ten czas pędzi jak oszalały...

Hej Beatko :bye:

Ale miałaś fantastyczną wycieczkę :cool:

Aż wstyd przyznać jeszcze nie byłam w żadnym takim miejscu :o

Mnie urzekła rabata z pomarańczowymi tulipanami :rolleyes:

Mam pytanko czy to hosta?

http://img6.imageshack.us/img6/6595/p1205131808.jpg

Bo jesli tak to w kropki to jeszcze nie widziałam :o

Podoba mi się :yes:

Hej Admetko...Marta ma rację....dostałam tę roślinkę w zeszłym roku, może w tym mi zakwitnie:)

Najpiękniejsze w tym ogrodzie były te pomarańczowe tulipany...pełne jak piwonie:) zresztą wszystko tam jest piękne......

Dropko...dzięki, ale uczę się od forumowych ogrodniczek:):) A jest ich tu trochę:)

Dziękuję Bogu, że tak to się skończyło....nawet nie chcę myśleć.......

Martusia...ty tu nie czaruj...u ciebie to ja dopiero mordkę rozdziawiam!!!!!!!

Mam naprawiony komp, może uda mi się wstawić pare fotek??

Edytowane przez bogumil

yuczko, tamaryszka jeszcze nie cięłam. Ten jest przywiązany do "kija":) bo w tym miejscu wiatry są okropne i tak go ukształtowały! musimy go przywiązać jakoś w drugą stronę, trochę go wyprostować. Drugi młodszy jest ciut mniejszy ale ma zaciszne miejsce:)

mój tamaryszek 3 letni tez podobnie wygląda, rosnie jak szalony, gdy go wsadzałam był jeden ale w międzyczasie za mocno urosl i po roku przesadzałam w inne miejsce. wtedy z jednego zrobily się dwa, co dziwne oba się przyjely i teraz ciesza oczy

Wiecie co? Ale numery....cofnęłam się na moją pierwszą stronę wątku, który zakładałam w maju 2011 roku...i ledwo go dojrzałam przywiązanego do białego kijka....czyli ma 2 lata!!!!!!!!!