Beauty 30.06.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Beatko to musiała być straszna ulewa!!:ogrożnie wygladał ten widok zza okna...dobrze ,że woda opadła:yes: u nas w nocy też popadalo ,ale chyba niewiele ,,,bałam sie o naszą swieżo posianą trawę ,by nasiona nie spłynęły,ale jest ok!! jest pioruńsko zimno ,aż wierzyć się nie chce ,że to lipiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.06.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Nie bój żaby Dosadziłabys palmy, na podjeździe wysypała piasek i w toplesie organizowała grila dla forumowych koleżanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 01.07.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Witaj Beatko.U mnie dziś znowu deszcz siąpi.Co tu robić? chyba tylko kawkę pić albo co pitrasić.Może upiekę dziś chleb.A ty zabieraj się za tę drożdżówkę dla Bogusia:) Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 01.07.2013 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Hej Ula...u nas dzisiaj bez deszczu...nawet ciepło ale duchota....Chyba z drożdżówką się wstrzymam do przyjazdu Oskarka:) A ja dzsiaj od rana wzięłam się za sprzątanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.07.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 A u nas lodówka i wicher dmie. Zimno, zimno brrrrrrr Ja tez sie zastanawiam co by tu zrobić, bo materiał do przerobu mi sie skończył. Naliczyłam te moje słoiki i jak na razie mam 54 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 01.07.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Aniu,to gdzie ty mieszkasz? na Alasce?hihihi A co do zapraw i słoików-hmmmm,to mnie też to czeka.....ale na razie jeszcze czekam na owoce w moim ogrodzie....zapowiada sie urodzaj....to chyba Cię zaproszę do pomocy:lol2: Beatko-a mnie przy takiej pogodzie nie chce się sprzątać.......chlebek już w piekarniku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 01.07.2013 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Kurde....ledwo się ruszam....ale dałam sobie w kość!!!!! Nie dość, że dom wysprzątałam to jeszcze pół ogrodu ......a mój krzyż pęka..jak ktoś głupi to aż miło!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 01.07.2013 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Beatko...u nas chyba będzie po południu burza...a szkoda, bo ciepełka się chce. A dzisiaj zapowiadali, że idą Afrykańskie upały do nas:D:D:D gdzie???? ja się pytam te upały????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.07.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Ula, do pomocy ? Kiedy mam przyjechać ? Już pakuję kuchnię polową i jadę Och jak Ja kocham mieszać w garach Jakich owoców sie spodziewasz ? Jakie przetwory robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 01.07.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Beatko-czekam i czekam na Ciebie:D Aniu,jakie przetwory? co prawda mam jeszcze pół piwnicy....ale jak to mówią-od przybytku głowa nie boli:p Mam zamiar robić czarną porzeczkę,taką zasypaną cukrem-do ciacha się przyda,trochę dżemów również.Może łatwiej będzie mi wymienic jakich zbiorów owoców się spodziewam,hihihi wtedy pokombinujemy....otóż jabłka,śliwki ,wiśnie,maliny,jeżyny,czerwona porzeczka,agrest...ufff Naturalnie jeszcze warzywka do wrzucenia do słojów: ogórki,buraczki....strach się bać-jak się sezon zacznie to:bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 01.07.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Beatko,masz privka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.07.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Ula, ojejciu.... Szalonka mi sie włączyła Co robisz z buraków ? Ogórki wiadomo.... Owoce i same i w cukrze i w alkoholu i musy i zamrozić można Można miksy. Podobno sa najlepsze takie kombinacje, które sie robi z owoców zbieranych w tym samym okresieczyli takich na które sezon przychodzi w tym samym momencie. Ja zrobiłam: - mus truskawkowy ( zmiksowany blenderem) - dżem truskawkowy ze skórką cytrynową ( truskawki w plasterki ) - dżem z truskawek z miodem i cytryną( truskawki w plasterki) - jagody w cukrze - przecier ogórkowy Na razie to tylko tyle ale w tym roku zaparłam się jak głupi i postanowiłam przerobić co sie da. Gdy haruję to nie myślę o swoich problemach i oddalającej się wizji wymarzonego domu. Smuta łapię wtedy gdy popatrzę na te stosy słoików i zastanawiam się gdzie ja to wszystko poupycham. Nie mam spiżarni a w tym moim wymarzonym domu ....jest ! :cry::cry::cry::cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 02.07.2013 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 hej Aniu ale kuchara z Ciebie ,pełna gębą-tylko podziwiać W dzisiejszych czasach mało której pani chce sie coś samej zaprawiać-podobno ,,to się nie opłaca"-cytuje tu moje koleżanki z pracy;) Masz wiele pomysłów na swoje zaprawy-gratki.A jeśli chodzi o buraczki-to żadnych cudów nie robię-ot zwyczajnie w postaci wiórek lub w całości(malutkie sztuki) je zaprawiam-oczywiście na słodko-kwaśno.Nie wyobrażamy sobie jeść gulaszu z kaszą bez ich udziału:) A co do marzeń......bądź dobrej myśli i szukaj......ja przez wiele lat o tym marzyłam,aż znalazłam to ,,coś"-tak,bo to ja je wyszukałam i zaciągnęłam tam lubego.....musiałabyś widzieć jego minę:eek: Trzymam kciuki za poszukiwania....a może daj znać w jakim rejonie pomieszkujesz,to i ja sie rozejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.07.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Hej Ula.Wymarzony dom już znaleziony.Mamy problemy techniczne i upierdliwca na głowie.Poczytaj VIP-a a dowiesz się dokładnie o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 02.07.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Hej ! Hej ! Pozdrawiam z upalnego Sao:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 02.07.2013 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Hej, hej moja bliźniaczko........wypoczywaj i ciesz się słońcem, bo u nas słońca jak na lekarstwo! Buziaki posyłam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 02.07.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Beaciu ,jest taki przeokropny upał ,że nie dałam rady podziałać w ogrodzie...zczerwieniałam jak burak:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 02.07.2013 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 A u nas właśnie pogrzmiało i popadało:( Dobrze, że wczoraj porobiłam w ogrodzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 02.07.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Cześć Beatko:) a u mnie dziś tez się zanosiło na burzę....a tu dupka ni ma,ani deszczu ,ani burzy:wiggle: Mnie to chyba coś napadło z tym pieczeniem-wyobraź sobie,że dziś dwie piekę drożdżówy na wynos,hihihihi Jedna dla naszych kochanych ogrodników......druga jutro do pracy wyniosę-trzeba po dwumiesięcznej nieobecności się jakoś wkupić nie? Najlepiej to moje dzieci-chodza ,wąchają-zapach po całej chałupce się roznosi-a tu ni uja ,hihihi trudno......mamusia im innym razem upiecze:stirthepot: ( zresztą jeszcze w lodówce ciasto jest -fale Dunaju)-no wszystkiego nie musza mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 03.07.2013 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Aaaa...to ty już dzisiaj w pracy!!!?????? To miłego i spokojnego dnia ci życzę Ula....po takiej przerwie, to ci współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts