bogumil 10.07.2013 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Ok!!!....jak to dobrze, że są na tym forum takie dobre duszyczki:D:D:D Jak ja ci się odwdzięczę Tarciu za te wszystkie porady?Dzięki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.07.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 bez przesady jak cos wiem, to pomoge a jak nie to się nie odzywam jeśli mogę cos polecić, ja scinam czesc samych kwiatkow (z rabatki na uboczu) susze i pakuje do bawełnianych płóciennych woreczków, które ląduja w szafach ubraniowych, bieliźniarce - wtedy wszystko tak ladnie latem pachnie, zawsze 2 woreczki umieszczam na szafkach nocnych w sypialni, pokoj pachnie i sen jest lepszy, lawenda wycisza i uspokaja. jak mam więcej tego dobra to zima garsteczkę zalewam ciepla woda i stawiam na wannie albo dodaje do kapieli - wlasna aromaterapia:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.07.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Tarciu, ja w zeszłym roku z tych obciętych lawend o których pisałam wcześniej zrobiłam bukieciki na stół....zapachy były w całym domu:D http://forum.muratordom.pl/showthread.php?179073-LAZUR-i-troch%C4%99-ogr%C3%B3dkowo/page92 Jak pięknie mi się rozrosną i będę ich miała tyle co ty to na pewno zrobię jak mówisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.07.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 a wkleisz sama fotke bo chyba rozne ustawienia postow na stronie mamy i mnie się ostatnia strona wciąż otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.07.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 A Ja zapachu lawendy nie lubię Kojarzy mi się z molami i papierem toaletowym z Biedronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.07.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 hehe sa i tacy. choć mi tak lawenda się nie kojarzy to zupełnie inne zapachy, te toaletowo-molowe to chemiczne i nie maja nic wspólnego z zapachem swiezej zywej lawendy, to liscie i gałązki pachna tak specyficznie a kwiaty maja piękny slodki zapach z niewielka nutka tego olejkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.07.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 25.09.2012 Moje lawendowe bukieciki:) Pachnie w całym domu:) http://imageshack.us/a/img651/4051/sam1419w.jpg http://imageshack.us/a/img546/995/sam1426z.jpg http://imageshack.us/a/img843/8708/sam1427c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.07.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Rozróżniam.. Nadal jednak nie lubię. Znam zapach naturalny, sama je u rodziców wsadzałam....nie przepadam. Lubię zapach lipy, choc słodki i mdły. Lubię jasmin frezje i bez konwalie !!!! niektóre róże zapach palonych jesienią liści zapach cmentarza w dniu 1 listopada i inne takie Beciu.....dobrze, że to nie malwy w skali naturalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.07.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 bywa, niektórzy nie toleruje tego zapachu i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.07.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) A ja uwielbiam zapach lawendy!Wklejam sobie ku pamięci, na wypadek gdybym zapomniała! Edytowane 10 Lipca 2013 przez bogumil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.07.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 A i nie cierpię zapachu do samochodu pt: wanilia !W kazdej taksówce tym wali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.07.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 W tym linku, który mi przysłałas, było zdjęcie jabłonki.Po jakim czasie zaczęła Ci owocowac ? Jaka to odmiana ?Cos z nia robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.07.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 lawendy zapach lubie a i waniliowy również, mam cukrowy peling do ciala o zapachu waniliowo-pomarańczowym. jak stosuje to cala tym pachne i nie mogę się nawachac, nigdy nie mam dosyć. mojemu lubemu tez pasuje a bialy zawsze chce wylizać, bo i jemu tez chyba pasi i jakimiś przysmakami kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.07.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Yhmmmm yhmmmmmmWidzę, że koleżanka żyje w komunie.Pozazdrościć ....szacuneczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.07.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.07.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Beatka zupełnie inaczej robie niż te rady z linka, scinam tylko raz, wiosna i to radykalnie przy ziemi. wyobrazasz sobie te ilość kwiatkow obcinac:rolleyes: a wlasnie ciecie wrześniowe spowodowalo u moich lawend (w poprzednim ogrodzie) przemarzniecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.07.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Nazw jabłoneczek (a mam dwie) nie pamiętam. Przycinamy je tylko. Jedna jest miniaturowa....skubana nie rośnie w górę, tylko na boki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.07.2013 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 To wywaliłam ten link....i po kłopocie....zastosuję się do twoich zaleceń i nie obcinam nawet do wazoników!!!!! Jak będę miała pole lawendy, wtedy będą stały na stołach:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 10.07.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Cześć w przypadku lawend działam jak Tar tnę wiosną dość nisko ale oprócz tego jesienią ścinam przekwitłe kwiatostany dość wysoko... nie dotykając nożycami zdrewniałych pędów o jednej lawendzie wiosną zapomniałam i została nie obcięta ... i jest brzydka ... prześwitują zdrewniałe gałązki ... dałam jej jeszcze szansę i kilka dni temu dziabnęłam nisko przy ziemi ... no i czekam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.07.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 może i bym scinala kwiaty ale nie przewale takiej ilości wiec zostaja na zime, a wiosna po calosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts