Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nabiera, nabiera....ale przy rozlewaniu...trzeba trochę popróbować:):) Mąż się śmieje, że trochę za dużo tego próbowania było, bo oczy mi błyszczą:):)

A tam.... zaraz błyszczą....:)

Wykopałam :lol2: Alle Ty masz cudnego pieska:yes::D

Pojemniki moje kupowałam na Allegro, są fajnej jakości i wyglądają identycznie jak na zdjęciach:yes:

Ja mam największe i średni- rożne wielkości są dostępne na innych aukcjach sprzedającego.

http://allegro.pl/pojemnik-kuchenny-na-przyprawy-porcelanowy-1-3l-i1712979632.html

Są też takie

http://allegro.pl/pojemnik-kuchenny-na-przyprawy-porcelanowy-1-3l-i1712979902.html

Aga dzięki za linki:)

Faktycznie...piękne są:)

ZAraz, zaraz...czy ja nie mam urodzin albo imienin jakoś teraz????????? CHolera...nie mam...a szkoda:):) Trzeba wymyślić coś innego....Tylko cooo??:)

Aga dzięki za linki:)

Faktycznie...piękne są:)

ZAraz, zaraz...czy ja nie mam urodzin albo imienin jakoś teraz????????? CHolera...nie mam...a szkoda:):) Trzeba wymyślić coś innego....Tylko cooo??:)

Nie ma za co:) Wymyślaj coś szybciutko, przecież pojemnik są Ci ABSOLUTNIE niezbędne:lol2:

Przepisik...proszę bardzo:)

100 wiśni

200 liści z wiśni:)

Zalać 2 litrami wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu 130 min

Po ugotowaniu odcedzić i w gorącym wywarze rozmieszać 1 kg cukru i 2 łyżki stołowe (płaskie) kwasku cytrynowego.

Po wystudzeniu dodać 3\4 litra spirytusu (tu wg uznania)

NALEWKA GOTOWA:)

hejo ja znowu w sprawie nalewki 100 wiśni to ilość gramów czy sztuk? a liści?:D

Przepisik...proszę bardzo:)

100 wiśni

200 liści z wiśni:)

Zalać 2 litrami wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu 130 min

Po ugotowaniu odcedzić i w gorącym wywarze rozmieszać 1 kg cukru i 2 łyżki stołowe (płaskie) kwasku cytrynowego.

Po wystudzeniu dodać 3\4 litra spirytusu (tu wg uznania)

NALEWKA GOTOWA:)

Bogusiu-w tym roku po raz pierwszy popełniłam taka nalewkę ( troszkę inne proporcje niż Twoje ) i musze przyznać ,że jest bardzo smaczna .....ale się tak zastanawiam ,bo w moim przepisie jest mniej wody (1,5l) a więcej spirytusu (1 l) i uważam ,że jest troszkę za słaba ...jak to jest w Twojej nalewce -bardzo delikatna chyba ?

Ewuniu...dla mnie ta nalewka jest dosyć mocna...to chyba zależy od smaku:) Chociaż Ci , których częstuję naleweczką twierdzą, że spirytusu akurat. :)

Aga...wykiełkowały:) Właśnie przed chwilą mówiłam mężowi, że w końcu może się doczekam:) Potem wkleję fotki:)

Ależ u nas dzisiaj zimno...wczoraj się opalałam, a dzisiaj jesień:( Oby nie padał grad !!!

bogumil

Przepiękne róże.Jaki kolor śliczny.

Piękne ,piękne kwiaty i takie widać zdrowe.

Przepiękne te mieczyki jeszcze nie rozwinięte.

Ale naprawdę masz rękę do ogrodu.

Bardzo podobają mi się malwy tak posadzone w rządku.

Tylko wydaje mi się,że one też wrażliwe na deszcz.Nawet bardzo.

I trzeba chyba je umocować,bo padają tak jak u mnie przed blokiem.

Po tych ostatnich deszczach zmarniały.A były takie ładne.:yes:

Pozdrawiam Krystyna

Witaj Krysiu:)

U nas leje i leje....:( Taki urlop do bani!!!

A kwiaty...no cóż, zmarnieją na tym deszczu. Nawet nie ma jak się nacieszyć nimi i w ogóle ogrodem!

A malwy wzeszły i nie wiem jak po tych deszczach będą się miały. Ale zobaczymy, może dadzą radę:)

Gorąco pozdrawiam w te zimne dni!