Moje Chmielniki 08.10.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 A ja umyłam dzis resztę okien:wave: ba....nawet im ciacho upiekłam,a co-niech maja moje kochane ludki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Nieeee...ta wczorajsza farba zdecydowanie ładniejsza:D ta dzisiejsza lepiej wygląda na ścianie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 a co piekłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.10.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 a co piekłaś? nic szczególnego....nie miałam margaryny,więc upiekłam Zebrę-moi ja lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 a ja zebry nigdy nie piekłam....nawet nie mam przepisu??!!! trudne toto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.10.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 a ja zebry nigdy nie piekłam....nawet nie mam przepisu??!!! trudne toto??? Beatko-prostszego ciasta nie znam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 właśnie znalazłam w internecie przepis....różni się od twojego???? - 5 jajek- 2,5 szklanki mąki- 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia- 1,5 szklanki cukru- cukier waniliowy- 1 szklanka oleju- 1 szklanka wody- 2-3 łyżki kakao Sposób przygotowania: Żeby zrobić ciasto zebra - przepis Ani trzeba przygotować sobie dużą miskę i mikser. Najpierw trzeba utrzeć całe jaja z cukrem (oczywiście mikserem, nikt nie będzie się męczył z ręcznym ucieraniem). Stopniowo podczas ucierania dodajemy mąkę. Następnie wlewamy olej i tu już łyżką mieszamy aż do połączenia się składników. Potem czas na wodę, dolewamy i też mieszamy.Na sam koniec, żeby ciasto zebra - przepis Ani wyrosło, dodajemy proszek do pieczenia i tu już mikserem mieszamy całość na najmniejszych obrotach. Masę dzielimy na dwie równe części i przelewamy je do dwóch misek. Do połowy ciasta dajemy kakao i dokładnie mieszamy łyżką. Jeśli ciemne ciasto jest bardziej gęste należy dodać do jasnego ciasta odrobinę mąki, tak żeby konsystencja obu połówek była podobna. Formę do ciasta zebra - przepis Ani natłuszczamy i wysypujemy mąką lub bułką tartą. Na środek formy łyżką lejemy najpierw odrobinę ciasta jasnego, a na środek plamy, łyżkę ciasta ciemnego, i tak na przemian aż zabraknie obu mas. ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut. Można patyczkiem sprawdzić, czy ciasto już jest gotowe. Studzimy je w piekarniku przy wyłączonej temperaturze i otwartych drzwiczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 i jeszcze taki....ale taki sam chyba.... http://kameralna.com.pl/ciasto-zebra-przepis/ jutro robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.10.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 właśnie znalazłam w internecie przepis....różni się od twojego???? - 5 jajek - 2,5 szklanki mąki - 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1,5 szklanki cukru - cukier waniliowy - 1 szklanka oleju - 1 szklanka wody - 2-3 łyżki kakao Sposób przygotowania: Żeby zrobić ciasto zebra - przepis Ani trzeba przygotować sobie dużą miskę i mikser. Najpierw trzeba utrzeć całe jaja z cukrem (oczywiście mikserem, nikt nie będzie się męczył z ręcznym ucieraniem). Stopniowo podczas ucierania dodajemy mąkę. Następnie wlewamy olej i tu już łyżką mieszamy aż do połączenia się składników. Potem czas na wodę, dolewamy i też mieszamy.Na sam koniec, żeby ciasto zebra - przepis Ani wyrosło, dodajemy proszek do pieczenia i tu już mikserem mieszamy całość na najmniejszych obrotach. Masę dzielimy na dwie równe części i przelewamy je do dwóch misek. Do połowy ciasta dajemy kakao i dokładnie mieszamy łyżką. Jeśli ciemne ciasto jest bardziej gęste należy dodać do jasnego ciasta odrobinę mąki, tak żeby konsystencja obu połówek była podobna. Formę do ciasta zebra - przepis Ani natłuszczamy i wysypujemy mąką lub bułką tartą. Na środek formy łyżką lejemy najpierw odrobinę ciasta jasnego, a na środek plamy, łyżkę ciasta ciemnego, i tak na przemian aż zabraknie obu mas. ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut. Można patyczkiem sprawdzić, czy ciasto już jest gotowe. Studzimy je w piekarniku przy wyłączonej temperaturze i otwartych drzwiczkach. Beatko-przepis podobny.Zamiast szkl wody ja daje wode gazowaną i dodaję więcej proszku do pieczenia( u mnie 2 łyżeczki).Jeszcze jedna uwaga-po rozdzieleniu surowego ciasta do dwóch pojemników-waga dodanych składników( tu cacao i mąka) musi byc jednakowa-wtedy żadne nie będzie cięższe i nie będzie schodzić na dno blaszki.Hmmmm-czy dośc jasno wyjaśniłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.10.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 i jeszcze taki....ale taki sam chyba.... http://kameralna.com.pl/ciasto-zebra-przepis/ jutro robię ooo,ten juz bardziej zblizony do mojego.... no i jedna zaleta tego ciasta-jest zdrowsze bo pieczone na oleju,nie na margarynie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 no ten drugi przepis do mnie lepiej przemawia:lol2: A jesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.10.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 no ten drugi przepis do mnie lepiej przemawia:lol2: A jesz??? eee.nie:no: jeszcze nie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 ani, ani....?????????????kurde...ja nie mogę, jak upiekę to zjem:D a co????!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.10.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 ani, ani....?????????????kurde...ja nie mogę, jak upiekę to zjem:D a co????!!!! no i słusznie-zjedz:yes: ,a czemu by nie? u mnie to insza inszość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 jutro na zakończenie malowania zasiądziemy przy cieście i kawusi:D:D:D mam nadzieję, że nie będę aż tak padnięta...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.10.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 jutro na zakończenie malowania zasiądziemy przy cieście i kawusi:D:D:D mam nadzieję, że nie będę aż tak padnięta...... ale jak czyściutko będziecie mięli,odświeżony kolorek..... chyba obfocisz co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 obfoce...ale nie wiem czy na fm???Kolorek jak w salonie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 już po pierwszym malowaniu fajniutko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.10.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 obfoce...ale nie wiem czy na fm??? Kolorek jak w salonie:D to możesz mi na maila przesłać-wszystko jedno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 oki:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts