bogumil 10.10.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Pa dziewczynki:D Dobrej nocki!!! i miłego jutra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 11.10.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Hej:)co tam,jak dzień mija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 11.10.2013 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 A głowa mi pęka.....nie wiem co się dzieje, może ciśnienie na dworze? nie mam pojęcia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 11.10.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 A głowa mi pęka.....nie wiem co się dzieje, może ciśnienie na dworze? nie mam pojęcia:( ojej-to niedobrze:( Ty masz być w formie:rolleyes: a na którą masz tę imprezę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 12.10.2013 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Hej Ula......ja już po Od 17 do........ Było super....zawsze jest świetnie jak chcesz się pobawić i zresetować. Całe szczęście, że głowa przeszła po tabletkach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 12.10.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 (edytowane) Hej Ula......ja już po Od 17 do........ Było super....zawsze jest świetnie jak chcesz się pobawić i zresetować. Całe szczęście, że głowa przeszła po tabletkach.... nooo,to pobalowałaś ...a fotki gdzie? proszę tu ładnie co zapodać aby nam szczęki opadły:jawdrop::jawdrop: Edytowane 12 Października 2013 przez Moje Chmielniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 12.10.2013 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.10.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Beciu, pojedliście już ? Co dziś dobrego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 12.10.2013 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Dzisiaj http://emoty.blox.pl/resource/th_cooking.gif bitki z szyneczki w sosie z warzywkami, ziemniaczki i buraczki...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 12.10.2013 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Teraz na spacerek z pieskiem a po powrocie kawusia:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.10.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 No to wstrzymaj się ze spacerkiem i dawaj przepis na te bitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 12.10.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Beatko-a to moje danie dziś poza Maćkiem:mad:,wszystkim smakowało i to nawet bardzo:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 12.10.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Cześć Dziewczyny:bye:Ja się grzecznie pytam gdzie to zapowiadane słońce bo u nas go dziś nie było, może chociaż u Was?A u nas dziś bitki ale wołowe w sosie grzybowym:lol2:Cieszę się Beatko że impreza się udała:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.10.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 A co Wy dzisiaj takie bitne ? Deprecha jakaś ? A jak Ty Haniu robisz swoje bitki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 12.10.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Przepis na bitki wołoweMięso wolowe kroisz na plastry, rozbijasz tłuczkiem do schabowych, solisz, pieprzysz, obtaczasz w mące, podsmażasz na bardzo gorącym oleju. Wrzucasz takie podsmażone do garnka, na tej samej patelni podsmażasz cebulkę i do gara, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach. Kroimy w paseczki namoczone suszone grzyby i do gara zalewamy wodą z moczenia grzybów i wrzątkiem . Dusimy na maleńki ogniu do miękkości mięsa ok 2 godz, łyżkę mąki i ze 4 łyżki śmietany mieszamy i dolewamy trochę sosu z mięsa (hartujemy śmietanę) do gara i zagotować, Oczywiście sos do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Świetne do wszystkich kasz zwłaszcza gryczanej, klusek śląskich,makaronu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 12.10.2013 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Hej dziewczyny.....ale piź...dzi.......................wieje znaczy....coś strasznego...już dawno takiego wiatru nie było!!!! Ula, mówiłam ci, że u nas takie furory nie zrobiły:D Maciek wie co dobre:D Aniu....przepis na bitki? Normalnie...biję tłuczkiem małe plastry szyneczki....potem przyprawiam ulubionymi przyprawami....potem w mące i na patelnie. Obsmażam na rumiano i do garnka.....zalewam troszeczkę wodą, trochę się duszą we własnym sosie:D..... wrzucam warzywa (mam takie przygotowane w zamrażarce -marchewka, pietruszka. seler) i już, tylko doprawiam sobie jeszcze , daję dużo ziół ...bo lubię Haniu...j.w...... zimno bez słońca i wieje... A odbierz privka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 12.10.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Odebrałam, dziękuję pięknie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 12.10.2013 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Haniu...prawie tak samo robisz.....ja też do kasz bardzo lubię, ale dzisiaj były z ziemniaczkami:D A grzybki to ja trzymam na święta:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.10.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Wiem jak sie robi bitki bo tez robię, ale byłam ciekawa co Wy dodajecie. Mój sposób.Polędwica wołowa pokrojona w plastry. Zbijamy, pieprzymy i obtaczamy w mące. Wołowiny nie solić bo będzie twarda, będzie sie długo gotowała i nie dojdzie ! Obsamażamy na rumiano i wkładamy do garnka w którym juz chwilkę gotowała się woda z listkiem i pieprzem oraz odrobinka ziela.Dusimy na wolniutkim ogniu a w tym czasie kroimy cebule w plasterki lub pół lub ćwierć.Na oleju, obsamazamy cebulę do zbrązowienia ( nie spalenia bo gorzka). Gdy cebula osiagnie już odpowiedzni kolor, podlewamy ja wodą ( mozna tą z gotowania bitek lub zwykłą z czajnika). Dokładnie mieszamy i dusimy. Im dłużej dusimy tym powstały sosik ma ładniejszy kolor. W razie potrzeby dolewamy wodę. Tak uduszona cebulkę, wlewamy do bitek i jeszcze troszkę gotujemy do połączenia smaków.Gdy mięso będzie mięciutkie, delikatnie wyjmuję mięso a pozostały w garnku sos, zagęszczam mąką z wodą i doprawiam solą - DOPIERO TERAZ i zagotowuję. Po zagotowaniu mozna juz wyłączyć i włożyc plastry mięsa.Podawac z czym kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 12.10.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Ania Ty wiesz ile teraz kosztuje polędwica wołowa:jawdrop: ja bitki robię z gorszego gatunku wołowiny tzw. ligawy czy udzca. A z polędwicy robię tzw. steki na patelni grillowej i tej faktycznie nie solę przed smażeniem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.