bogumil 18.10.2013 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Powiedz, że biegniemy z nim..... A o której start??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 18.10.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Powiedz, że biegniemy z nim..... Dobrze:) przekaże ...ale cos strasznie mi dzis muli komputer....szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 18.10.2013 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 No mi też właśnie.....myślałam, że tylko u mnie ....ale tylko forum:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 18.10.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 aaa,niedoczytałam,sorkiBeatko start o 21 wszej:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 18.10.2013 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Matko....zaciskamy kciuki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 18.10.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Beatko-chcę sie poradzić.Muszę się czymś zając aby nie denerwować się zbytnio dziś wieczorem:(Mamy mieć gości w niedzielę i chcę upiec jakieś nowe ciacho,a że dostałam trochę gruszek-to pomyślałam,że może z nimi cos upiekę.Znalazłam w necie taki przepis.Co o nim sądzisz? patrząc po składnikach-może byc ciekawy co? Ciasto z gruszkami Ciasto: 30 dag mąki, 25 dag białego sera, 4 łyżki cukru, 6 łyżek oleju, 6 łyżek mleka, cukier waniliowy, skórka otarta z cytryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli. Nadzienie: 1 kg gruszek lub 2 puszki gruszek w syropie, 4 jaja, 20 dag wiórków kokosowych, szklanka mleka, 6 czubatych łyżek cukru, łyżka budyniu waniliowego. Do zmielonego sera dodać cukier, cukier waniliowy, olej, mleko i sól. Utrzeć mikserem na gładką masę. Nie przerywając ucierania, powoli wsypywać przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem i skórką z cytryny. Wyrobić gładkie ciasto i włożyć do dużej blachy wyścielonej pergaminem do pieczenia. Gruszki obrać i przekroić na ćwiartki lub po wydrążeniu gniazd nasiennych obgotować (około 5 minut) w syropie przyrządzonym z 2 szklanek wody i 2 łyżek cukru, po czym osączyć na sitku. 2 całe jaja i 2 żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru, dodać połowę wiórków, mleko i budyń. Tak przygotowany krem wylać na ciasto, a następnie ułożyć gruszki. Piec ok. 40 minut w temperaturze 200°C. Pozostałe 2 białka ubić na sztywną pianę, dodać 2 łyżki cukru i ubijać, aż piana zacznie błyszczeć. Napełnić szprycę. Pianą, wyjąć ciasto z piekarnika, udekorować pianą, posypać pozostałymi wiór kami i ponownie wstawić do piekarnika na 10-15 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 18.10.2013 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 KURDE....aż się uśliniłam....jak jest ser i do tego jeszcze gruszki w syropie....mnim, mniammmmmmmmmWyślij mi kurierem trochę jak zrobisz:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 18.10.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 KURDE....aż się uśliniłam....jak jest ser i do tego jeszcze gruszki w syropie....mnim, mniammmmmmmmm Wyślij mi kurierem trochę jak zrobisz:D:D:D Nieeee Beatko-mam lepszy pomysł zapraszam Was na moje imieninki,w niedzielę robie kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 18.10.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Taaa...żeby to trochę bliżej było, to jasne, że na kawkę byśmy wpadli....ale te odległości....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 18.10.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Taaa...żeby to trochę bliżej było, to jasne, że na kawkę byśmy wpadli....ale te odległości....... tak,masz rację....nas tez często to blokuje aby tak wsiąść do auta .........i wpaść do Was na kawę chociaż pewnie za dwa tygodnie kogoś z nas zobaczycie.....bo jak tu być u mamy i nie odwiedzić Przyjaciół? http://emoty.blox.pl/resource/gathering.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 18.10.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 No jacha, że w odwiedzinki musicie wpaść!!!!! My w następnym tygodniu, musimy objechać groby....Boże jak ten czas leci............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 18.10.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 No jacha, że w odwiedzinki musicie wpaść!!!!! My w następnym tygodniu, musimy objechać groby....Boże jak ten czas leci............. Tobie też tak umykaja te tygodnie? bo mnie strasznie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 18.10.2013 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 No strasznie szybko.....zaraz święta....a dopiero siedzieliśmy w ogrodzie, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 18.10.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) No strasznie szybko.....zaraz święta....a dopiero siedzieliśmy w ogrodzie, nie? Tak,masz rację.... dzwonił A...-ma samopoczucie dobre,pada deszczyk........ juz nic na ten temat ...bo ja się o niego martwię a on ....luzik:D Edytowane 18 Października 2013 przez Moje Chmielniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 18.10.2013 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Będzie dobrze....zaciskam kciuki u rąk i u nóg:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 18.10.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Beatko-a powiedz,jak teraz się czujesz w nowej szacie w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 18.10.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Przeglądając forum dzisiaj....natrafiłam na swój wątek;) i zauważyłam dopiero dzisiaj, że.....nadano mi nowy tytuł Z lekkim opóźnieniem....stawiam winko:D koniecznie trzeba to opić http://img189.imageshack.us/img189/8053/0cw7.jpg jeśli za wcześnie na winko to stawiam kawkę i ciacho:D http://img197.imageshack.us/img197/3812/yi1f.jpg Proszę się częstować O wow - wydaje się tak dużo, a człowiek tylko tu skrobnie, tam pochwali... i 5 tys. stuknęło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 18.10.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 _Chloe_... ano...przez tyle lat się uzbierało:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 18.10.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Ula....kuchnia czyściutka i jasna. Chodziło mi o to , żeby zmienić kolor na jaśniejszy....od razu lepiej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 18.10.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 aaa,no to pięknie:)najważniejsze,że gospodyni zadowolona-to i mężus uradowany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts