Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Skoro rano usuwasz to ja jeszcze zdążyłam podpatrzeć. Fajne dzieciaki - gratulacje.

Ogród to chyba powtórzę przepiękny, zresztą jak zwykle. Ognika też i owszem zakupiłam tyle tylkoże mój jest taki tyci tyci i nie ma jeszcze owocówi czeka sobie grzecznie w doniczce na drewutnie bo przy niej ma być wkopany.

Twoje kompozycje wrzosowe przepiekne, czy te wrzosy to wieloletnie i czy wytzremają tak w domu bo nie wiem czy warto je tak męczyć w domu czy raczej do ogródka sie nadają?

I jeszcze jedno pytanko jak mogę, jesteś specem od ogrodów wiec sie poradzę. Jakie rośliny moge posadzić do doniczek, tak zeby wytrzymały przez całą zimę? Muszę chyba wyrzucić juz moje surfinie a chciałabym zeby jednach na oknach, tarasie i przed domem cos jednak było.

słoneczko...mamusia nauczycielka...niestety:)

Aga...no co ja mam odpowiedzieć??????????:)

Madziu...ja nie jestem specem od ogrodów, jestem ogrodowym samoukiem:) Ale w donicach przed domem mam zawsze zielono, są w nich tuje różnego rodzaju:)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa:)

Dziękuję Madziu....u mnie w ogrodzie jeszcze dosyć ładnie, chociaż zimno.

Dlaczego niestety? Uwielbiam swoją pracę z dziećmi...tylko dzisiejsze władze, ministrowie i ci co tak wymyślają tam na górze sprawiają, że odechciewa

się pracować:( No ale długo by o tym dyskutować!

A dzieci są nasze....słowo:):):) choć jesteśmy taaaacy młodzi:):)

Co wyprawiają ci na górze...czytaj ministrowie to ja dokładnie wiem - jako pracujący nauczyciel :) i faktycznie długo można by dyskutować, ale ja jednak kocham pracę z dziećmi (tylko ta cała dziwna biurokracja i tona dokumentów mnie dobija), ale i tak cieszę się że mogę pracować z takimi fajnymi dzieciakami :)

Ps. u nas w ogrodzie jest też jeszcze dość kolorowo, ale jednak działka praktycznie w lesie więc liści dużo więcej, przypominają o tm że to jednak jesień się już szybko zbliża :(

Pozdrawiam cieplutko

Dziękuję Ci saro:)

Wrzosy w domku fajnie wyglądają....ale u Ciebie w ogrodzie...to jest to!!!!!!!!:) Uwielbiam oglądać je u Ciebie:)

Ja nie umiem ich "hodować". Może kiedyś wezmę się za to jeszcze.

niektóre wrzosy też mi cos brązowieją......pewnie z nadmiaru wody.......

zeby miec wrzosy trzeba dobrze przygotowac podłoże ......moja siostra robi teraz nowe wrzosowisko....zamówiła 100szt.......

a dzisiaj jadę do znajomych, którzy mają mega skarpę obsadzoną 1000sztuk.......ten widok zapiera dech......ja mam około 60sztuk.........więc cięzko jest to sobie nawet wyobrazić

ja tez fotek nie widziałam Beatko!!! nieładnie..

wrzosowisko z tysiaca wrzosów.to dopiero cudooooooo. a na jakej powierzchni?

Kochane, a brazowienie moze byc oznaką chorób grzybowych......

mój jeden taki mocniej czekoladowy, spryskam go, jak tylko sama pojade bez chłopaków.

Miłego weekendowania, pozdrawiam znad gara ze śliwkami

anbamo i Asiu , jak przyjadę to wkleję nowe fotki:)

Już jestem spakowana i ruszam rano:) Ja też marzę o ciepełku i słoneczku, mam nadzieję, że tam się troszeczkę wygrzeję.

Pozdrawiam wszystkich:)