Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O Matko...dziewczyny...jakie wy jesteście kochane:) Że też chciało Wam się mnie odkopać z głębin forum!!!:) Ja tylko wpadam od czasu do czasu do Was w odwiedziny...bo się od was uzależniłam:):):)

Waderko....te 25 Larw to po prostu uwielbiam:):) A że cierpliwości trzeba mieć po same uszy , to prawda:) Ale daje radę:) To jest to...co kocham:)

A co do zdrowia...to żeby to wszystko było takie proste:( NO ale....nie jest! Ale serdecznie i cieplutko Wam dziękuję za życzonka...niezmiernie jest mi miło:)

Witam dziewczyny:) Nadulko....w ogrodzie nic się nie dzieje:) Szaro, pusto....brrr...nie lubię już takiej jesieni!

Jako, że wklejam u Pauli swoje skorupy:) to i tu wkleję dla potomnych:):)

http://img36.imageshack.us/img36/1572/sam6542.jpg

http://img607.imageshack.us/img607/3267/sam6534.jpg

i wcześniejsze:)

http://img268.imageshack.us/img268/5351/dsc00114zd.jpg

I jeszcze zapasik na zimę:) prawdziwki:)

http://img846.imageshack.us/img846/8742/sam6547.jpg

Pozdrawiam Was jesiennie:)

Edytowane przez bogumil

Znalazłam w swoim zbiorze taką fotkę....w zeszłym roku próbowałam swoich sił z decoupage:) Wklejałam ją w wątku o "tym imieniu":)

Muszę przyznać, że fajna zabawa....:)

http://img171.imageshack.us/img171/9859/dsc03801a.jpg

Pysiaczku witam Cię u mnie...dosyć bliską sąsiadkę:)

Sypialni kawałek jest na stronie 11...tam w lustrach odbija się kawałek mojej ściany z tapetą:)

Dziękuję za miłe słowa odnośnie ogrodu...fajnie się czyta takie słowa, tym bardziej, że sami wszystko robimy w tym ogrodzie. Uczę się na własnych błędach:) jeśli chodzi o roślinki:)

A co do ciasteczek, to własnej roboty:) Moja córcia znalazła go gdzieś w internecie:)

Przepis:)

Składniki na ciasteczka owsiane

250 g płatków owsianych,

0,5 szklanki mąki,

2-3 jajka,

100 g masła,

60 g cukru,

1 opakowanie cukru wanilinowego,

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

sól.

Masło rozgrzewamy na patelni. Wsypujemy płatki owsiane i smażymy je do momentu aż się zarumienią. Płatki posypujemy cukrem i delikatnie mieszamy aż cukier się stopi. Po wyjęciu odkładamy masę do miseczki.

Przygotowujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier wanilinowy i szczyptę soli. Wymieszane składniki wsypujemy do miski z płatkami owsianymi. Dodajemy rozbełtane jajka i dokładnie mieszamy.

Masę wyjmujemy na oprószoną mąką stolnicę. Masę przyciskamy papierem do pieczenia i rozwałkowujemy przez papier tak, aby ciasto miało w każdym miejscu jednakową grubość. Szklanką „odcinamy” ciastka owsiane od masy i wykładamy je na wysmarowanej masłem blasze.

Ja nie wałkowałam tylko łyżeczką nakładałam na blaszkę i palcami przyklepałam:) Do płatków można dodać orzechy...

Pysiaczku witam Cię u mnie...dosyć bliską sąsiadkę:)

Sypialni kawałek jest na stronie 11...tam w lustrach odbija się kawałek mojej ściany z tapetą:)

Dziękuję za miłe słowa odnośnie ogrodu...fajnie się czyta takie słowa, tym bardziej, że sami wszystko robimy w tym ogrodzie. Uczę się na własnych błędach:) jeśli chodzi o roślinki:)

Dziękuję za przepis :) Dość nietypowy z tym smażeniem na patelni płatków, ale skoro efekt jest taki jak na Twoim zdjęciu to wypróbuję :yes:

Kawałek sypialni w lustrze faktycznie widziałam, ale myślałam, że coś więcej też będzie widać ;)

No i na koniec zapytuję jak bliskimi sąsiadkami jesteśmy? :D

Dziewczyny, ciasteczka świetne, jak już napisałam, można dołożyć orzechy, lub co kto lubi...(bakalie):) są jeszcze lepsze:)

Aga...to jeszcze nie wszystkie moje skorupy:) Przez te wszystkie lata uzbierałam trochę:)

Anbamko...tort na pewno Ci się uda....już mi ślinka leci:) Ja z tych łasuchów ciastowych jestem:)....a miałam się ograniczać, a jak zaglądam do was, to narobicie mi ochoty tymi przepisami, no i.....po diecie:)

Pysiaczku...smaży się do zarumienienia...one mają potem świetny smak:) A ja mieszkam bliziutko Szczecina ...w Choszcznie...no jakieś 45 minut drogi:) Moi synowie są w Szczecinie, więc jestem tam często:)

Pysiaczku...smaży się do zarumienienia...one mają potem świetny smak:) A ja mieszkam bliziutko Szczecina ...w Choszcznie...no jakieś 45 minut drogi:) Moi synowie są w Szczecinie, więc jestem tam często:)

Będę o tym pamiętać Beatko :yes:

A Choszczno faktycznie bliziutko Szczecina :wiggle: :)

sara...to wcale nie jest takie trudne jak się wydaje:) Jeśli ktoś faktycznie lubuje się w takich rzeczach, to można poszaleć:)

Sharlotka...witam Cię w moich skromnych progach i ślicznie dziękuję za miłe słowa:)

pysiaczku...:) W Szczecinie mam też całą rodzinkę...właśnie jutro jadę:)

buziaczki:)