Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

Izulka, napiszę ci jeszcze, ze nie cięłam róż za krótko w tym roku....wycinałam przemarznięte pędy i skracałam ogólnie z całości. Ale trzeba wiedzieć jak je ciąć.....wklejam ci link, może coś tam dla siebie wyczytasz ciekawego:D

http://www.oczarjk.pl/?act=257

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Izulek..nie ma za co dziękować:D W razie czego pytaj, jak będę wiedziała to ci podpowiem a jak nie, to są tu fachowe dziewuszki , które zawsze , zawsze!!!! pomogą! :D

mugatko, strasznie się cieszę, że twoje róże rosną i na pewno zakwitną, zobaczysz! A mają już pąki???? Sprawdzaj czy mszyc nie ma, bo po tych deszczach i słońcu będą się pojawiać.....

Asieńko, to azalia szczepiona na pniu. W zeszłym roku mi przemarzła, nie cięłam , nie ruszałam, nie wycinałam zmarzniętych patyków! i odbiła....widać nawet suche badyle, które z niej wystają, ale to nic, ważne , ze zakwitła. Ma przecudny kolor:D

ostatnio kupilam trzeciego na nowa rabate, specjalnie podwojnego i go "rozerwalam" i tym sposobem mam czwartego. z pierwszym tak samo zrobilam i zostaly kolejno numerem jeden i dwa :D. numer pierwszy po kwitnieniu zostanie wykopany i przesadzony i raczej znowu sie rozdwoi, normalnie produkcja, tylko nie mam juz gdzie go wsadzic, najwyzej pojdzie na nowa dziale tam do zagospodarowania ponad 1600 m2 :D:D:D juz trafily tam 3 sosenki koreanskie i swierk poswiateczny, za chwile dojda kolejne dwie sosny, choina kanadyjska i nadmiarowe tamaryszki :)

ostatnio kupilam trzeciego na nowa rabate, specjalnie podwojnego i go "rozerwalam" i tym sposobem mam czwartego. z pierwszym tak samo zrobilam i zostaly kolejno numerem jeden i dwa :D. numer pierwszy po kwitnieniu zostanie wykopany i przesadzony i raczej znowu sie rozdwoi, normalnie produkcja, tylko nie mam juz gdzie go wsadzic, najwyzej pojdzie na nowa dziale tam do zagospodarowania ponad 1600 m2 :D:D:D juz trafily tam 3 sosenki koreanskie i swierk poswiateczny, za chwile dojda kolejne dwie sosny, choina kanadyjska i nadmiarowe tamaryszki :)

Tarciu...produkcja pełną gębą :D Ja nie mam już gdzie sadzić czegokolwiek...a tamaryszki potrzebują trochę miejsca. Wystarczą mi dwa. A na twoją nową działkę jak znalazł:D Czy to działka na nowy dom????

Tarciu....aż mi wstyd , że ja nie w temacie :oops:

Melisko, musisz zdać mi potem relacje :D

aniqa1982 witam cię serdecznie :hug: u mnie :D i dziękuję!

Widzisz Melisko jak to dobrze, że do mnie wpadłaś :D