mmajeczkaa 13.03.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ja też czekam na rozpoczęcie sezonu ogrodowego:D Dziewczyny to ja z Wami poczekam......ciekawe kiedy WIOSNA do nas zawita Beatko ja do Twojego ogrodu już od dawna wzdycham:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.03.2012 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Bardzo się cieszę i miło mi mmajeczko, że ogród się podoba:) "Zachodź" kiedy tylko chcesz:) A ja wzdycham do innych ogrodów z tego forum:) Już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła pospacerować po waszych ogrodach:) Agawi...twój w tym roku będzie na pewno bajeczny:) już w zeszłym sezonie...świeżo założony był mega cudny, a na widok twojego trawnika normalnie się "śliniłam":):) No i bym zapomniała....piekę rogaliki...ciekawe czy mi wyjdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.03.2012 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 I gotowe:) http://img685.imageshack.us/img685/8981/dsc00374hx.jpg http://img850.imageshack.us/img850/9962/dsc00379ue.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 13.03.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Mniam I jeszcze kawusia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.03.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Do takich słodkości koniecznie kawusia:) Dałam trochę ...za dużo być może marmoladki i aż wyjechała...ale ja suchych nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.03.2012 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ależ pyszności upiekłaśBeatkohttp://forum.barcis.pl/images/smilies/pragnie.gif No żeby takie rzeczy na noc oglądać Uciekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 14.03.2012 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Mniaaaaaaaaaaaam - ja też lubię jak jest dużo nadzienia. Wzarlotce najlepiej żeby było 2 mm ciasta a reszta - jabłuszka i kruszonka Miłego dnia życzę Beatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 14.03.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Do takich słodkości koniecznie kawusia:) Dałam trochę ...za dużo być może marmoladki i aż wyjechała...ale ja suchych nie lubię No, ja to sobie tylko popatrzeć mogę . Zeszlego lata schudłam 20 kg i szkoda by było zaprzepaścić tamten trud, a przez zimę przybyło mi ze 3 kg i właśnie zrzucam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 14.03.2012 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Aga, piekłam wczoraj i trochę gotowałam...bo syn przyjechał :) Był z moją przyszłą synową :) w górach i po drodze do Szczecina wysiedli do mamusi:) o 23.00! Siedziałam do 2.30 w nocy bo nie mogliśmy się nagadać a o 5.20 wstałam do pracy....MASAKRA!!! No, ale czego się nie robi....? Admete...ale z ciebie ranny ptaszek:) Ale wiem...dzieci spać nie dają:) Kochana, ja szarlotkę uwielbiam ale nigdy nie piekłam sama, za to piekę jabłeczniki i im więcej jabłek tym lepiej....aż mi ślinka leci, hahaha:) I tobie życzę miłego dnia:) sim...to masz silną wolę ...tyle kg...podziwiam cię bo ja trzy kilo zrzucam od stycznia!!!! Mam strasznie słabą silną wolę:) Mam nadzieję, że jak zacznie się ogród, to może ...chociaż ociupinkę Pozdrawiam was kochane dziewczyny i lecę sprzątać po gościach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.03.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Mam strasznie słabą silną wolę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 14.03.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Aniu....co tam u ciebie słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.03.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 14.03.2012 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 14.03.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Mniam....ale pychotka te rogaliki;)Beatko czy to są drożdzowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 14.03.2012 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Hej Nadulko:) Tak, to drożdżowe...z przepisu, który mam stąd...ktoś gdzieś podawał Matko...ale ja mam pamięć Przepis bardzo łatwy i szybko się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 14.03.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ale smakowite te rogaliki...też lubię jak jest dużo nadzienia Beatko mogłabyś podać przepis...jeśli to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 14.03.2012 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Już się robi:) - 250g mąki pszennej tortowej- 1/2 kostki masła- 1/4 szklanki mleka- kostka drożdży 10g - 1 jajko- 2 łyżki cukru pudru- 1 łyżeczka olejku waniliowego- marmolada W kubku z ciepłym mlekiem i szczyptą cukru rozkruszyć i wymieszać drożdże. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia.Masło rozetrzeć "palcyma" z przesianą mąką.Jajko ubić z cukrem pudrem, dodać do mąki z masłem, wlać drożdże (wyrośnięte) i wanilię. Ciasto wyrabiać ok 10 minut aż będzie gładkie. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Zrobić sobie kawkę i posiedzieć 2 godzinki na FM:) Podzielić ciasto na trzy części, rozwałkować, każdy placek podzielić na 8 trójkątów. Na każdym położyć po łyżeczce marmolady i zwijać od szerszego końca:). Ułożyć na blaszce na papier, piec ok 20 - 25 minut w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem i SMACZNEGO:) Naprawdę bardzo szybko się robi...prawie nie ma roboty a jakie pyszne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 14.03.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Zrobić sobie kawkę i posiedzieć 2 godzinki na FM:) :lol: Bardzo Ci dziękuję za przepis...........faktycznie prościutki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 14.03.2012 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 A nie mówiłam.... można miło przy tej robocie spędzić czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.03.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Może i ja się skuszę, bo rogalików to nigdy nie robiłam:no: Moja mama robi czasami, ale pół-kruche- też wychodzą pyszne:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts