Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję ci Alu....próbuję się nie zamartwiać....wydaje mi się że jestem silną babą, ale czasami się nie daje....

Dzisiaj narobiłam się w ogrodzie aż mnie plecy bolą. W piątek mam zamiar sadzić kwiaty...nie wiem jak będzie z pogodą, ale to w końcu kwiecień !!!! Czas najwyższy, prawda?

Alu, dalie to w maju sadzę, jeszcze na nie za zimno...teraz bratki, tytoń (kwiaty...żeby nie było:):)) no i może jeszcze coś zakupię:) Edytowane przez bogumil

Aga, ja tę kalinę posadziłam w takim miejscu, żeby nas osłoniła przed sąsiadami:) Sąsiadów mam fajnych, ale jak siedzimy na tarasie i oni to się widzimy...więc żeby stworzyć choć trochę prywatności im i nam posadzilam kalinę. Podcinam ją żeby się rozkrzewiła trochę bardziej:) A kwitnie nieziemsko:)

Beaciu, będzie dobrze:)

Trzymam kciuki i otulam:)

A u mnie jeszcze ani jeden tulipan sie nie rozwinął;/

za to zielska mnóstwo;/;/;/

dopiero wyrywałam, a tu nowe i nowe;/

w sobotę jadę na cały dzionek zmieniać troszkę wrzosowisko:P

obfocę wszystko, co mam:)Mam nadzieję, ze tulipanki rozkwitną do tego czasu

buziaki

Aga, ja tę kalinę posadziłam w takim miejscu, żeby nas osłoniła przed sąsiadami:) Sąsiadów mam fajnych, ale jak siedzimy na tarasie i oni to się widzimy...więc żeby stworzyć choć trochę prywatności im i nam posadzilam kalinę. Podcinam ją żeby się rozkrzewiła trochę bardziej:) A kwitnie nieziemsko:)

Pewnie, że komfortowo będzie, jak Was zasłoni- tez nie lubię gapiów;) Beatko, zapomniałam zapytać- jaką masz odmianę tej kaliny? Bo ja się czaję na roseum:rolleyes:

Beatko, zaglądam by przeczytać, że wszystko jest dobrze i będzie jeszcze lepiej.

Wiesz, że przesyłki dobrych myśli do Ciebie wędrują nieustannie.

I oczywiście zaglądam z nadzieją na duuuużo wiosennych zdjęć Twojego ogrodu.

Buziaki i uśmiech zostawiam :)

Lilie posadzone u mnie, dalie też :D ale ja i bazylię sadzę przed zimną Zośką :D i nie marznie :lol2:. Z resztą nie jestem zbyt rygorystyczna a z roślinami dużo rozmawiam :D jesli słuchają to wyrosną :).

Yokasiu na Dolnym Śląsku inny klimat jest nieprawdaż, ogólnie cieplej :)

A z tą rozmową z roślinami to całkowita prawda, miałam dawno temu w swoim pierwszym malutkim mieszkanku około 100 doniczek z róznymi kwiatkami i wlasnie z nimi rozmawiałam, wiesz jak pieknie rosły, niektóre musiałam powynosic do pracy bo tak sie rozrosły, że juz nie mialam jak przejść, a hoja na całej ścianie była rozpięta, jednocześnie kwitło 40 -50 kwiatostanów, nie mogłam spać, tak pachniało (a ja na zapachy uczulona ). Wyniosłam ja do pracy i była taka piekna dopóki ja tam pracowałam. Później już nigdy tak nie kwitła :(

:lol2: Prawda, mamy tutaj biegun ciepła, nieraz na wsi nawet cieplej niż w centrum miasta. Ogólnie nie narzekam :no:. Fajnie, że roślinki tak Cię słuchają :lol2: moje pierwsze rozmowy testowałam na pomidorach i skutkują :lol2: teraz gadam już do wszystkiego ;). Głaskanie nie zaszkodzi.