Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ane3ko i mugatko dziękuję wam ślicznie:)

ane3ko...tawuła jest śliczna jak zakwitnie, na pewno ją pokaże, chociaż w zeszłym roku już chyba wklejałam jej fotkę...ale to nic, pokażę:)

mugatko posiedź u mnie ile chcesz:) kawusię zaparzę:)

http://img846.imageshack.us/img846/2655/kawa2.jpg

hej Beatko,

piękne te surfinie uhodowałaś w zeszłym roku. Faktycznie w tych kaskadowych donicach wyglądają wyjątkowo efektownie, zresztą wszystkie Twoje roślinki są powodem do dumy. Bardzo spodobała mi się kalina, może też bym sobie sprawiła do ogrodu. Czy jest trudna w uprawie? I co najważniejsze, czy dobrze znosi zimy? wiesz jakie są srogie u nas pod górami.

Dziękuję Dropku:) Faktycznie jak kwiaty się rozrosły to świetnie to wyglądało, nawet nie wiedziałam, że taki efekt będzie:)

ane3ko...ja swoją też przycinałam w kulę...ale coś marnie mi wyszło:), albo ona taka niesforna i rośnie jak chce:) Ale jak kwitnie to jest przecudna:)

mariola...dzięęęki:) Co do kaliny... u was "pod górami" :)na pewno da radę:) Ja niczym jej zimą nie okrywałam...ale może to błąd? Ważne , że kwitnie:)

słoneczko, dzięki ...mąż się spisał:) Szkoda tylko, że nic już nie mogę wymyślać...bo najzwyklej nie mam już miejsca!!! A jak będziesz tworzyć swój ogród to wal do mnie jak w dym...pomogę jak tylko będę mogła:) Chociaż na FM jest tyle fachowców ogrodowych, że ho ho ho:):):)

:lol2: Aniu, chyba to jednak tawuła, namieszałam. Potłuczona jestem to mi wolno :oops:. Ale co by to nie było to ważne, żeby odróżniać :D bo niektórzy zamiennie nazw używają.

Tawuły na zimę mają gałązki a tawułki rosną co wiosnę z kłączy. Ach, i kwitną inaczej. I listki mają inne, dopiero na to zwróciłam uwagę.

Przepraszam!

P.s. ale Beatka podpisała zdjęcie jako "tawułka" i już sama zgłupiałam :rolleyes:.

:lol2: Aniu, chyba to jednak tawuła, namieszałam. Potłuczona jestem to mi wolno :oops:. Ale co by to nie było to ważne, żeby odróżniać :D bo niektórzy zamiennie nazw używają.

Tawuły na zimę mają gałązki a tawułki rosną co wiosnę z kłączy. Ach, i kwitną inaczej. I listki mają inne, dopiero na to zwróciłam uwagę.

Przepraszam!

P.s. ale Beatka podpisała zdjęcie jako "tawułka" i już sama zgłupiałam :rolleyes:.

:hug: :hug: no wyczytałam, żeś bidna potłuczona

bo Beatka to pewnie zdrobniale napisała o swoim krzaczku ;)

ale fakt, tawułki też są i mam nawet 3 na ogródku - rosną sobie :)

Dziewczynki...fakt, napisałam zdrobniale o swoim krzaczku tawułka...tak jak tulipanki...:)

Zresztą dobrze , że to rozstrzygnęłyście ...przynajmniej wiem co mam:):)

yokasiu jak się czujesz ? potłuczona jeszcze czy już mniej??:)

Nie chcę tak chodzić i narzekać (taaaa jasne), ale czuję się nieciekawie. Posiniaczone plecy, ręce, ledwo się ruszam i mam problemy z siadaniem/wstawaniem/kładzeniem się. No trudno, zdarza się. Jestem wdzięczna losowi, że się nie połamałam i nie złamałam kręgosłupa :no: bo zamiast schodów do domu robilibyśmy podjazd dla inwalidów :(.

Dzięki, ze pytasz i przepraszam, że tak się rozpisuję :D.

Tawuły śliczne :hug: i w ogóle cały ogród :yes:. Dostałam dzisiaj jakieś kwiaty, złotokap, kerrię :). Ach, i w szkółce roślin byłam. Wcale a wcale nie chciało mi się wychodzić.

Beatko piękny ogród, wisnę już widać, a będzie jeszcze piękniej jak obsadzisz donice :yes:

Kosodrzewinka urocza! :)

Beatko, czy przycinałaś już swoją wierzbę hakuro? Moja kwitnie jak szalona i nie wiem co mam zrobić...:bash:

Róża na pniu nadal bez oznak życia:cry::cry:

U mojej mamy różne na pniu pomarzły okrutnie :cry:

Beatko, tak sobie pomyślałam że teraz w Twoim ogrodzie pewnie świeci piękne słoneczko, zagląda do kwiatków i się na trawie kładzie. Koniecznie napisz czy tak właśnie jest!

Jestem co prawda jakieś 100km od Beatki ale u mnie słonka niet i do tego zimno! Brrrr :(

yokasiu trzymaj się tam jakoś biedactwo :hug: