mugatka 07.05.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Ale śliczny ogród, nie mogę wyjść z podziwu, pozazdraszczam sobie jeszcze chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 07.05.2012 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 ane3ko i mugatko dziękuję wam ślicznie:) ane3ko...tawuła jest śliczna jak zakwitnie, na pewno ją pokaże, chociaż w zeszłym roku już chyba wklejałam jej fotkę...ale to nic, pokażę mugatko posiedź u mnie ile chcesz:) kawusię zaparzę http://img846.imageshack.us/img846/2655/kawa2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 07.05.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Wow, jaka piękna jest ta okwiecona donica! Fajne połączenie roślinek i to wystające gdzieniegdzie drewno.... Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 07.05.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Teściowa ma już starszawą tawułę - bardzo dużą kulę i zawsze pięknie kwitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 07.05.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 hej Beatko,piękne te surfinie uhodowałaś w zeszłym roku. Faktycznie w tych kaskadowych donicach wyglądają wyjątkowo efektownie, zresztą wszystkie Twoje roślinki są powodem do dumy. Bardzo spodobała mi się kalina, może też bym sobie sprawiła do ogrodu. Czy jest trudna w uprawie? I co najważniejsze, czy dobrze znosi zimy? wiesz jakie są srogie u nas pod górami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 07.05.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 świetne te donice, dziękuję za foteczki. roślinki już tak Ci sie rozrosły, zazdroszczę. ja może na wiosnę wezmę się za swój ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.05.2012 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dziękuję Dropku:) Faktycznie jak kwiaty się rozrosły to świetnie to wyglądało, nawet nie wiedziałam, że taki efekt będzie:) ane3ko...ja swoją też przycinałam w kulę...ale coś marnie mi wyszło:), albo ona taka niesforna i rośnie jak chce:) Ale jak kwitnie to jest przecudna:) mariola...dzięęęki:) Co do kaliny... u was "pod górami" :)na pewno da radę Ja niczym jej zimą nie okrywałam...ale może to błąd? Ważne , że kwitnie:) słoneczko, dzięki ...mąż się spisał Szkoda tylko, że nic już nie mogę wymyślać...bo najzwyklej nie mam już miejsca!!! A jak będziesz tworzyć swój ogród to wal do mnie jak w dym...pomogę jak tylko będę mogła:) Chociaż na FM jest tyle fachowców ogrodowych, że ho ho ho:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 08.05.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Miłego dzionka życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.05.2012 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dziękuję Ci Alu...i nawzajem:) Ja za chwilę do pracy!!! Ale się cieszę, że pogoda trochę się poprawiła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 08.05.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 ane3ko...ja swoją też przycinałam w kulę...ale coś marnie mi wyszło:), albo ona taka niesforna i rośnie jak chce:) Ale jak kwitnie to jest przecudna:) A wiesz, że teściowa tej tawuły nie przycina. Ona sobie po prostu w taką kulkę rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.05.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 (edytowane) Apeluję: odróżniajmy tawuły od tawułek bo to nie to samo ! Edit: namieszałam więc edytowałam. Apel aktualny . Edytowane 8 Maja 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 08.05.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Yyyy - tawuła? Tawułka? Do tej pory rozróżniałam. Ale teraz Aniu skutecznie mi zamieszałaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.05.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Aniu, chyba to jednak tawuła, namieszałam. Potłuczona jestem to mi wolno . Ale co by to nie było to ważne, żeby odróżniać bo niektórzy zamiennie nazw używają. Tawuły na zimę mają gałązki a tawułki rosną co wiosnę z kłączy. Ach, i kwitną inaczej. I listki mają inne, dopiero na to zwróciłam uwagę. Przepraszam! P.s. ale Beatka podpisała zdjęcie jako "tawułka" i już sama zgłupiałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 08.05.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Aniu, chyba to jednak tawuła, namieszałam. Potłuczona jestem to mi wolno . Ale co by to nie było to ważne, żeby odróżniać bo niektórzy zamiennie nazw używają. Tawuły na zimę mają gałązki a tawułki rosną co wiosnę z kłączy. Ach, i kwitną inaczej. I listki mają inne, dopiero na to zwróciłam uwagę. Przepraszam! P.s. ale Beatka podpisała zdjęcie jako "tawułka" i już sama zgłupiałam . :hug: no wyczytałam, żeś bidna potłuczona bo Beatka to pewnie zdrobniale napisała o swoim krzaczku ale fakt, tawułki też są i mam nawet 3 na ogródku - rosną sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.05.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dziewczynki...fakt, napisałam zdrobniale o swoim krzaczku tawułka...tak jak tulipanki... Zresztą dobrze , że to rozstrzygnęłyście ...przynajmniej wiem co mam:) yokasiu jak się czujesz ? potłuczona jeszcze czy już mniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.05.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Nie chcę tak chodzić i narzekać (taaaa jasne), ale czuję się nieciekawie. Posiniaczone plecy, ręce, ledwo się ruszam i mam problemy z siadaniem/wstawaniem/kładzeniem się. No trudno, zdarza się. Jestem wdzięczna losowi, że się nie połamałam i nie złamałam kręgosłupa bo zamiast schodów do domu robilibyśmy podjazd dla inwalidów . Dzięki, ze pytasz i przepraszam, że tak się rozpisuję . Tawuły śliczne i w ogóle cały ogród . Dostałam dzisiaj jakieś kwiaty, złotokap, kerrię . Ach, i w szkółce roślin byłam. Wcale a wcale nie chciało mi się wychodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 08.05.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Jej piękne to zdjęcie z tamtego roku gdzie w donicach pysznią się surfinie ... cudnie się rozrosły A tawuła ... tawułka ... faktycznie dużo ludzi myli te rośliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.05.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Beatko, tak sobie pomyślałam że teraz w Twoim ogrodzie pewnie świeci piękne słoneczko, zagląda do kwiatków i się na trawie kładzie. Koniecznie napisz czy tak właśnie jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 09.05.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Beatko piękny ogród, wisnę już widać, a będzie jeszcze piękniej jak obsadzisz donice Kosodrzewinka urocza! Beatko, czy przycinałaś już swoją wierzbę hakuro? Moja kwitnie jak szalona i nie wiem co mam zrobić... Róża na pniu nadal bez oznak życia:cry: U mojej mamy różne na pniu pomarzły okrutnie Beatko, tak sobie pomyślałam że teraz w Twoim ogrodzie pewnie świeci piękne słoneczko, zagląda do kwiatków i się na trawie kładzie. Koniecznie napisz czy tak właśnie jest! Jestem co prawda jakieś 100km od Beatki ale u mnie słonka niet i do tego zimno! Brrrr yokasiu trzymaj się tam jakoś biedactwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.05.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Trzymam się, zaraz idę do ogrodu bo u nas świeci i gorąco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts