Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piękne dzięki ...wszystkim z osobna dziewczynki:):) Tak po cichu Wam powiem, że chyba muszę przestać mężulka tak wychwalać, bo nosi się jak paw, hihihi:) :)

Andżeliko...ta latarenka co wisi koło studni , to.....już tam nie wisi:) Ona była tam na chwilę, bo od dzisiaj miejsca ustąpiła takim oto cacuszkom:)))

http://img850.imageshack.us/img850/1425/sam4194.jpg

http://img101.imageshack.us/img101/218/sam4198.jpg

Doczekałam się:) Latarenki są piękne, na żywo wyglądają piękniej:) Dzięki Andżeliko za namiary:)

Ale jeszcze muszę Wam coś pokazać:) Już lada dzień....

http://img833.imageshack.us/img833/9884/sam4202x.jpg

http://img828.imageshack.us/img828/2126/sam4199.jpg

No byłam byłam, szybciutko przeleciałam cały dziennik , bo niestety ale psyt w pracy jestem;) i zamiast pracować to podziawiam Wasze ogródki i pokończone domki. U mnie jeszcze daleka droga, ale myśle ze postaram sie nadrobić i powrzucam fotki. A teraz muszę jeszcze raz prześledzić Twój dzienniczek i poszukam tych pieknych latarenek, śliczniusie są. :).

Ale jak juz tu trafiłam to na pewno tu zostanę.

I mam pytanko, gdzie właście ie ja mam załozyć tą nową galerię, pomocy.:jawdrop:

Róży bardzo zazdroszczę, a jak ona cała zakwitnie to będzie jak w raju :yes::D

Latarenki hmmmm......zakup ich to strzał w 10-ę....piękne......

Pytanie z serii OGRÓD i jego tajemnice...;)

Beatko powiedz mi jak te irysy przekwitną to co dalej ???? co z tymi liśćmi.... całość się ścina ( i co z zimą????, przykrywamy je ???? )

anbamo...róża już dziś wygląda lepiej...tzn bardziej kwitnąco, ale pokaże jak zakwitnie, nie będę Was zanudzać "pąkami":)

Witam Cię Madziu..wpadaj do mnie kiedy tylko zechcesz:) A co do galerii, to chyba w swoim dzienniku.

Również uwielbiam drewno...tym bardziej, że mój mężulek sam coś tam potrafi zrobić...na moje "wymyślanki" rozkłada tylko ręce, ale robi:)

Andżeliko, irysy tak mi się rozkrzewiły, żę będę je rozsadzać na drugi rok. Jak przekwitną, to same liście zdobią mi rabaty dosyć długo. Jak już jesienią robią się brzydkie to je obcinam nisko i tak sobie zimują...bez okrywania, a na wiosnę znowu rosną...Świetna roślina, nie wymaga dużo roboty:)

Jak ja się cieszę, że mogę oglądać taki ogród :)

Ten kącik z altaną, stołem i studnią taki klimatyczny.

I te latarenki, i lada moment kwitnienie róż w skrzyniach przy altance.

Bosko. W takim ogrodzie lato powinno trwać cały rok.

O zdolnościach i pracowitości Męża powiedziano już wszystko.

Ja się do tych pochwał dołączam :)

Tolu, dziękuję za miłe słowa, i masz rację...lato powinno trwać cały rok.

Róże już dziś zaczynają się otwierać. W zeszłym roku, nie nacieszyliśmy się nimi, bo w czerwcu było u nas tak silne gradobicie, że "stłukło" mi wszystkie rośliny, (których było mi oczywiście bardzo szkoda),niektórzy sąsiedzi musieli kłaść nową elewację bo mieli podziurawioną. Oby teraz było wszystko ok:)

Andżeliko, cieszę się, że Ci u mnie dobrze:):):) Zapraszam jak najczęściej.

Z tym słoneczkiem to różnie bywa, dzisiaj akurat jest zimno, jak pisałam już wyżej:(

Witaj Beatko.

Na jednym ze zdjeć zobaczyłam , że masz tujki poobkładane takimi szarymi kamyczkami. Jeśli mogę zapytać (bo blisko siebie mieszakmy) to gdzie kupwałaś te kamyczki i czy wychodziły drogo za tone??

Pytam bo Szczecin to masakra pod względem cen. Robiliśmy ostatnio opaskę wokół domu i potrzebowaliśmy grys. W szczecinie za tonę grysu trzeba dać 700 zł (bez transportu) :bash:, sz0ok normalnie. W każdym bądź razie wyszło na to, ze bardziej opłacało nam sie zamówić ten grys z Polski i za tonę wyszło 420 zł z transportem, nie wiem co jest takiego w tym zachodniopomorskim, że ceny wszystkiego sa takie bajońskie. Wracajac do kamyczków to w zwiazku z wysoką ceną grysu chętnie poszukam innych rozwiazań a te szare kamyczki wydają mi się całkiem ładne.

Witam Cię Madziu:)

Madziu, to co mogłaś widzieć, to opaska z przodu domu. To jest kamień...nie pamiętam jaki....przykro mi. Drobny:)

Ceny niestety nie podam, bo był kupowany 5 lat temu:), sprowadzał nam facet z jakiejś żwirowni:)

A w rabatach kamieni nie mam:)

Chyba niewiele Ci pomogłam.

Pozdrawiam

Aga, to jej drugi sezon. W zeszłym roku nie nacieszyłam się nią, bo grad nam ją "stłukł". Ale o tym już pisałam.

Teraz na wiosnę przeszła bardzo mocne cięcie, bo była olbrzymia. Dopiero zaczyna swoje kwitnienie...:):) Ma tyle pąków...:)

I już kwitną róże szczepione na pniu, potem wkleję fotki:)