Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

mmajeczko, u mnie 2 krzewuszki rosną w takim przeciągu, że na początku chciałam je przesadzać, ale jak widać dają radę. Inne faktycznie w zacisznym i słonecznym miejscu.

ane3ko, a nie ma czegoś do pryskania na ten perz??? My przez sam środek działki kopaliśmy jesienią, i też dosiewałam trawę, nie wszędzie mi wzeszła, gdzieniegdzie kępkami...ale ciul z tym:):) Nie martw się, pomału doprowadzisz do ładu...ważniejsze zdrówko Stasia:):) Buziak dla niego:)

Aga...dzięki:) Ja oprócz tych dwóch dużych i jednej różowej mam też dwie małe krzewuszki ale już mają inny kolor...jak będzie pogoda to pstryknę fotkę:)

Kurcze, ja nie daję nawozu...ale jestem wredna...nawet nie pomyślałam!:)

pysiaczku, dziękuję...ja uwielbiam te iryski, właśnie te drobne, mam całe kępy. Wczesną wiosną je rozsadzałam bo tak mi się rozrosły!

yokasiu, a czemuż to krzewuszka ci nie zakwitnie??? Nie martw się...powiem ci tak po cichu na pocieszenie , że mi też nie wszystko kwitnie, a wręcz znika!!! Sadziłam dwie hortensje w zeszłym roku...jedna jest tycia a druga...szkoda gadać...nie lubią mnie a ja je tak uwielbiałam...więcej ich nie kupię, nie chcą u mnie rosnąć ..to nie!!!!:)

yuka, a czy te pęcherznice potrzebują dużo miejsca? Szybko się rozrastają?

saruniu...dzięki i za córkę i za ogród:) I za trzymanie kciuków:) Dzięęęki!

Dziewczyny...u mnie leje!!!!!!! Grzmi!!!!!!!! Pada grad!!!!!!

Pewnie po roślinach będzie, stłucze kwiaty...ehhh!

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i co Beatko masz jakieś straty po burzy?:confused: Mam nadzieję, że nie... U nas nie spadła ani jedna kropla- dajesz wiarę?:mad:

Codziennie trzeba podlewać, oprócz trawy na szczęście:wiggle:

yuka, a czy te pęcherznice potrzebują dużo miejsca? Szybko się rozrastają?

Oj szybko:yes: właśnie ze względu na to, że potrzebują dużo miejsca musiałam je przesadzić w zeszłym roku, a łatwo nie było:no: Wstawię u siebie jakieś fotki "z przeprowadzk"i to zobaczysz:)

I jak? Myślałam, ze u nas też będzie burza, było ją wieczorem czuć w powietrzu, ale okazalo się, ze rozwiała sie po drodze

mmajeczko kochana...wczoraj padłam jak kawka. Byłam tak zmęczona..miałam imprezę z dziećmi z okazji Dnia Mamy i Taty. A w ogóle to chyba coś się dzieje z pogodą albo nie wiem co, bo ledwo ciągam nogami, padam na twarz.

Może potem popróbuję jak kawę spiję i mnie do pionu postawi:):) Ale na pewno dam ci znać jeśli dokonam tego wyczynu:)

yokasiu..ja sadzę prawie co dwa lata tuje do donic które stoją przed garażem...i po jakimś czasie mi brązowieją, nie wiem czemu? Czy donice za małe?

Aguś, stłukło mi trochę kwiaty w klombach i otrzepało kalinę! Większych strat dzięki Bogu nie ma:) A dzisiaj wieje jak w .......

yuka, ja mam jeszcze jedno miejsce do zagospodarowania i tak pomyślałam o tej pęcherznicy, ale chyba muszę najpierw o niej co nieco poczytać:)

Beatko, dwie padły, reszta rośnie. Zaczęłam dzisiaj nową rabatę pod ogrodzeniem i już mi się podoba :wiggle:. Posadziłam oczywiście pęcherznice, jedne z moich ulubionych krzewów - diabolo i jasną:D.

A, wiem że owocowych się nie przesadza podczas owocowania :D ale my tak na próbę tylko w ramach przymiarki, pozostałych 5 przyjdzie na jesień.

yokasiu...jak tylko będę miała okazję to kupuję pęcherznicę...już postanowione:)

A chcę wam pokazać jak dzisiaj wyglądają moje krzewuszki:)

http://img232.imageshack.us/img232/4216/sam1827i.jpg

różowa

http://img717.imageshack.us/img717/2284/sam1815t.jpg

irysy... dzisiaj już ich więcej:)

http://img684.imageshack.us/img684/364/sam1821.jpg

nareszcie...

http://img402.imageshack.us/img402/5963/sam1823h.jpg

wierzby

http://img268.imageshack.us/img268/4435/sam1834.jpg

Dziewczyny...już idę i wstawiam kawę...tylko czy na pewno? bo nie wiem czy ciacho piec???? Żeby potem nie było, że muszę je sama jeść...:):):)

Ech Beatko szkoda,że tak daleko mieszkasz bo już bym wsiadała w samochód i na tą kawę i ciacho do Ciebie gnała ... no bo kto by odmówił kawki w tak doborowym towarzystwie :)

bogumil jak zwykle piękne zdjęcia bo roślinki są oczywiście piękne, a na Twoją piękną córcię zdążyłam zerknąć

gdybym ja Ją mojemu synowi pokazała hihi

żartuję i niestety jest za stara dla niego

mmajeczkaa zbóju, a Ty gdzie się podziewasz?

yokasta zdecydowanie podzielam Twoje gusta, w moim ogródku pęcherznica też ma już swoje miejsce i ta czerwona i ta piękna żółta również

a krzewuszki są wprost koniecznością i jestem pewna, że tym razem Cię posłuchają i pięknie wyrosną

Hej Beatko, no cudna ta krzewuszka:cool: Moja powoli kończy kwitnienie- szkoda, ze tak szybko:( To jej jedyny minus.

Pisałaś, ze marzną Ci tuje w donicach- a okrywasz je chociaż- mam na myśli donice na zime? Donice słabo utrzymują ciepło korzeni i dlatego Ci marzną. :(

Moje pęcherznice (mam dwie małe) wyglądały świetnie póki ich nie przesadziłam :(.

yokasiu nie martw się powinny odbić na drugi rok. Moja mam też przesadziła swoje w zeszłym i dopiero w tym odbiły i odżyły :yes:

Beatko takie zawirowania u Ciebie były? U mnie nic, piękna letnia pogoda była w środę :o

Jestem w szoku bo to w końcu tylko 100km różnicy :)

yokasiu..ja sadzę prawie co dwa lata tuje do donic które stoją przed garażem...i po jakimś czasie mi brązowieją, nie wiem czemu? Czy donice za małe?

Beatko przypuszczam, że to właśnie mało miejsca na korzenie tuj sprawia, że one brązowieją :( Ja miałam u siebie na balkonie wsadzone dwie do metrowej donicy i u mamy na tarasie też stały tuje w donicach i po roku w zasadzie wszystko zbrązowiałe nie nadaje się do odratowania. Także już przestaliśmy je sadzić i przerzuciliśmy się na inne roślinki.

A krzewuszki masz cudne!