Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu...po kolei:)

Przytulasek... sama słodycz:) O matuniu, jak ja uwielbiam zwierzaczki!!! Aż chce się pomiziać:) A jaką piękną sierściuszkę ma:)

Jeśli rabata tak kiedyś ma wyglądać to bardzo mi się "podobuje":) Pięknie dobrane roślinki kolorystycznie !!!

Powiem ci, że ja po zimie strasznie nie lubię ogrodu, bo zawsze wydaje mi się że połowa roślin nie żyje, ale z wiosną większość się zazielenia i już serce rośnie:)

Goździki...cuuudny kolor...cudny:)

Psote...uwielbiam!

Lilie...ja swoje po cichu powiem niechcący połamałam (pare) wężem do podlewania:( Jedna czy dwie będą! Twoje urocze, moje żółte jak się nie mylę...ale jeszcze nie zakwitły.

Koreanka ślicznie szyszkuje i widać gęsta jak trzeba:)

Pęcherznicy zazdraszczam:)

Róża zaraz będzie kwitła...:) Pokażesz w rozkwicie???:)

Chabry...to ulubione kwiaty mojego mężą...cudne:)

A gdzież to odkryłaś taki budynek?? Tam wpuścić tylko takie forumowiczki....to by było dopiero:) No miałabyś co tam robić, można się wykazać...nie?

Proszę mi tu zaraz pomiziać pieszczochę ode mnie!!!!:):)

ALE ANIU...ILE TY MASZ ROŚLIN??????????????? NIECH NO TO WSZYSTKO POROŚNIE:):):)

I nie usuwaj fotek:)

Beatko twoje rośliny jak zawsze powalają!!! a ta margerytka na pniu to jest wieloletnia? krzewuszka obłędna!!! i ja lubię goździki :)

Aniu i twoje roślinki piękne!!!! o kocicy nie wspomnę- i ja bym ją potulała :) pochwal się jeszcze zdjęciem kuchennego okna- co to za błękitne zasłonki tam ukrywasz???

Edit: pokażę różyczki jak zakwitną. Mam w planach zakątek różany w ogrodzie. Na kształt tego:

http://i55.tinypic.com/8wdwqp.jpg

Przy okazji dla ogrodników amatorów i nie tylko polecam właścicielkę kilkuhektarowego, przepięknego ogrodu z cudnym dworem:

http://theboggarden.blogspot.com/[/size]

Edytowane przez yokasta

mariola...patrz ile chcesz:) i dzięki ale ty również masz cuda na dziełeczce:)

martaibartek...margaretka niby wieloletnia ale już raz miałam i chciałam przechować przez zimę, ale nie przeżyła:( Zobaczę co z tą da się zrobić...chyba ją przeniosę potem do sypialni i będę całą zimę śpiewać, żeby dała radę:):):)

yokasiu...oddaj mi w dzierżawę trochę ziemi:):) Kurde, mi brakuje ja mam tyci tyci w porównaniu z tobą!!!! Nie zaśmieciłaś...nie usuwaj!

Zakątek różany moje marzenie...szukałam swojego czasu róż okrywowych....ale jak pisałam już kiedyś nigdzie nie mogłam wtedy dostać, a potem dałam sobie spokój. Rób Aniu coś takiego, masz warunki ku temu i będziesz miała cudne miejsce...ławeczka, róże dobra książka....mmmmm marzenie:):)

Beatko a nie myślałaś żeby zamówić pęcherznice przez allegro ?

zamawiałam kilkakrotnie roślinki i zawsze wszystko było OK

Jak patrzę u Ciebie na krzewuszki to mnie zazdrość ściska - jadę dziś do mojej szkółki kupić takie ślicznotki bo nie przeżyje jak jej nie będe miała :)

yuka...dzięki, staram się :)

mugatko, ja też zamawiałam kiedyś roślinki i było ok...ale nie mam teraz adresów, jeśli masz jakis sprawdzony to poproszę:):)

A krzewuszki też mi się podobają , jak masz możliwość to kupuj i sadź, są piękną ozdobą ogrodu:)

saro, dzięki, ale już myślałam, że nic nie będzie z tego rododendrona, ale popryskałam, poczarowałam i zakwitł:)

Aga i Beatko...zapamiętam:):)