bogumil 31.05.2012 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Dziewczyny...co to za kwiaty? Z jakiego krzewu? Kto wie???? http://img208.imageshack.us/img208/6868/sam1880.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 31.05.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 a podpowiedzi? http://www.bibliotekazpszio.republika.pl/blagam.gifczy to z owocowego drzewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 31.05.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 kochana...nie z owocowego, to jest krzew:) Dostałam dzisiaj od znajomej z ogrodu i sama nie wie jak się to nazywa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 31.05.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Mi to wygląda na Prunus cerasifera czyli śliwę wiśniową (jedno z pierwszych drzew, których łacińską nazwę przyswoiłam jako dziecko ) ale mogę się mylić. Edit: ale jeśli to krzew to może jakaś odmiana pokrewna i liście i kwiaty mi pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 31.05.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 nie wiem, oj nie wiem http://www.bibliotekazpszio.republika.pl/60.gif http://www.bibliotekazpszio.republika.pl/bardzo%20ryczy.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 31.05.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Czy chodzi ci Aniu o śliwo -wiśnie? Taką mam w ogrodzie:) http://img14.imageshack.us/img14/9653/50750101.jpg Ale ta fotka nie jest moja, żeby nie było....ale mam identyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 31.05.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 O śliwę wiśniową mi chodziło ale zdjęcie mi ucięło i widziałam same kwiatki, teraz widzę zielone liście. Na pewno po kwiatach można znaleźć ale średnio je widać na fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 31.05.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Myślałam ,że to jakaś laurowiśnia.Jak go zwał tak zwał ,ale piękny:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 31.05.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Może jutro pstryknę z bliska....a może nie, jutro młyn w pracy...Dzień Dziecka:), pewnie do wieczora, bo festyn i inne takie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 31.05.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 No właśnie Beatko...tylko jak bym znała nazwę to może bym gdzie upolowała taki krzaczor:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 31.05.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Hej Beatko Co słychac ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka_ 02.06.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Mam takie przeczucie ,że ten uroczy badylek to dyptam (krzew mojżesza). albo coś łudząco podobnego. Podglądam i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 02.06.2012 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Hej mmajeczko:)Pytasz co słychać? A nie ma czasu na nic...dzisiaj troszeczkę może poleniuchuję...bo pada deszcz, do ogrodu nijak iść, więc co mi tam:) Witaj zulka:)Miło, że podglądasz...kurcze, masz rację ...to jet to!!!!!!!!Dzięęęki:) i zapraszam częściej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 02.06.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Witaj Beatko . Chyba nigdy się u Ciebie w wątku nie witałam, ale jak zobaczyłam ten gorejący krzew Mojżesza, to musiałam Chciałam ostrzec, gdyby ktoś był nieświadomy, jak bardzo trzeba uważać na ten krzew. Moja mama kilka lat temu nieświadomie się nim poparzyła; oparzenia straszne, na szczęście szybka interwencja lekarska i sterydy pomogły Tu można poczytać więcej http://www.mmzielonagora.pl/artykul/gorejacy-krzew-mojzesza-piekny-i-niebezpieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 02.06.2012 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Witaj Magduśka:)Bardzo się cieszę z twojej wizyty w moim wątku....cholera, a ja te kwiaty wąchałam.... całą twarz miałam wetkniętą w krzaczor!!!!!!!!!Przeczytałam cały artykuł i jestem przerażona!!!! Ale jak po kilku dniach nic nie mam to chyba nic nie będzie juz????????????????O matko jedyna...a taki piękny:) Dzięki Magduśka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 02.06.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Nie ma za co Beatko . Lepiej dmuchać na zimne . W większości artykułów czytałam, że najbardziej niebezpieczny jest w okresie kwitnienia w gorące i słoneczne dni. Moja mama poparzyła się już po przekwitnięciu krzewu, kiedy miał takie suche torebki z nasionami. Fakt, że było gorąco i słonecznie. Do dziś go nie wyrzuciła, bo piękny , ale bardzo na niego uważa, zwłaszcza w słoneczne dni. A Tobie Beatko myślę, że już nic nie grozi . Mama miała od razu tego samego dnia ślady jak po oparzeniu żelazkiem, a następnego już ogromne pęcherze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 02.06.2012 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Magduśka, też tak myślę, że jak do tej pory nie mam nic na twarzy, to już nie będzie , ale dziewczyny czytajcie http://www.mmzielonagora.pl/artykul/...-niebezpiecznyJeszcze pare dni postoją w wazonie...(bo ładne), a potem się z nimi pożegnam, na zawsze...już nie chce takiego do ogrodu!!!!!!!!!!!Jeszcze raz dzięki i zapraszam do mnie częściej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 03.06.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Jeszcze raz dzięki i zapraszam do mnie częściej:) Dziękuję , to sama przyjemność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.06.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Nieźle... Słyszalam o tym krzewie, że wydziela te olejki eteryczne itd. ale do głowy mi nie przyszło, że może być TAK niebezpieczny...Wobec tego wykreślony z listy chciejstw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.06.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Ooo jakie okropieństwa można przeczytać a takie ma piękne kwiaty:bash: U nas sobota była do bani, bo wiało jak diabli i padało. Za to dzisiaj było już całkiem przyjemnie- cały dzień słonko świeciło i mogłam się powyżywać w ogrodzie:wiggle: Buziole Beatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts