bogumil 12.06.2012 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 martaibartek...proszę bardzo:) Od początku:) Tawuła japońska, żółte nie wiem jak się nazywają, potem róże, żylistek szary, goździki i dalie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 12.06.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Kochana dziękuję ale chodzi mi konkretnie o te fioletowe z przedostatniej serii zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 12.06.2012 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 martaibartek, czy chodzi ci o te????????? http://img204.imageshack.us/img204/733/sam2039i.jpg bardzo mi przykro ale jeśli o te...to nie wiem:( Pytałam się kiedyś tutaj na forum o nazwę tych kwiatów i nikt mi nie odpowiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 13.06.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Tak właśnie o te Ostatnio widziałam je w jakimś przydomowym ogródku i po prostu ich zapragnęłam znalazłam! to chyba DZWONEK SKUPIONY 'ACAULIS' Edytowane 13 Czerwca 2012 przez martaibartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 13.06.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Beatko, piękny masz ten ogród. A ta trawa w tle za pęcherznicą Diabolo to co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.06.2012 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 martaibartek.....chyba ci się udało:) Faktycznie chyba tak się nazywają One ślicznie wyglądają na rabatach:) ane3ko...dzięki:) A te trawy ...to nie trawy, to liście irysków , tych fioletowych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 13.06.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 O kurczę, niemożliwe.Może taka perspektywa, bo wygląda jak wysoka trawa. A ja to tak szukam czegoś wysokiego na tło do rabaty kwiatowej. Mam na razie rudbekię nagą (nareszcie dowiedziałam się jak się to coś nazywa), ale jeszcze jest mi coś potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.06.2012 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Aniu, te irysy piękne są, a jak przekwitną to właśnie zostawiają takie liście, które są i są...i fajnie, efektownie wyglądają Rudbekia jest fajna a ja jeszcze polecę ci żylistek szary....cudnie kwitnie i również może być zielonym tłem do kwiatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.06.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Hej Beatko, aleeee ładne fotki:wiggle: I dorwałaś wreszcie pęcherznice- super! Ja w tym roku też kupiłam dwie- jedną w odmianie Lady in Red, a drugą Mindia Diable d'Or- ta druga jest lekko pomarańczowa;) A ta tawuła jak długo Ci kwitnie? Piękna jest:rolleyes: I róża jaka śliczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 13.06.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 pięknie Beaciu, tak soczyście i kolorowo. fajny pomysł mi się nasunął-każde zdjęcie będziemy podpisywały. Żeby wiedzieć jak się nazywają roślinki, których nie znamy:))) Gorzej, jak same nie będziemy pamiętały;) Pozdrowionka zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 13.06.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 bogumilku, przytnij pęcherznice co najmniej o 1/3 wysokości, natychmiast się zagęszczą. ja też tak zrobiłam po posadzeniu, bo tak mi poradziła pani w ogrodniczym i faktycznie potwierdzam, że te roślinki bardzo to lubią, natychmiast się odwdzięczyły nowymi pędami, które je zagęściły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 13.06.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Beatko, podziwiałam nowości, pooglądałam wszystkie kwitnące, i dobrze mi z tym Czy ja dobrze widzę, że szalona czerwona róża już zaczyna kwitnienie? Pamiętam to z ubiegłego roku, ale któż nie pamięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 15.06.2012 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Cześć wszystkim:) Sorki, że nie odpisałam wam od razu, ale jakoś nie miałam głowy...dwa pogrzeby w rodzinie w jednym tygodniu to trochę za dużo!!!!! Aga, nie tylko "dorwałam" pęcherznice ale dziś nawet zdobyłam derenia:):) Stał sobie w sklepie w Stargardzie jeden jedyny i czekał na mnie:) Aguś, nie pamiętam nawet jak długo kwitnie ta tawułka...będę obserwować w tym roku:) A róża biedulka...przemarzła trochę zimą i nie rośnie w tym roku jak w zeszłym, ale może odbije za rok:) Asieńko, ja staram się podpisywać , ale może czasami zapominam...chociaż tutaj takie ogrodniczki, że wiedzą więcej ode mnie:) mariola....aż mi szkoda od razu ciąć....może trochę później....niech się pocieszę troszeczkę Toluniu...ta szalona róża w tym roku już nie jest taka szalona:)....niestety trochę biedniejsza, ale i tak się cieszę, że zakwitła bo już myślałam, że po niej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 15.06.2012 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 (edytowane) Taaadaaaaammm:))) To mój dereń oczywiście będzie "obrobiony" http://img546.imageshack.us/img546/1872/sam2133o.jpg Aga...tawuła w całej okazałości:) dopiero zaczyna swe kwitnienie:) http://img256.imageshack.us/img256/1937/sam2127f.jpg kwiatuszki, których nazwy nie znam:) http://img88.imageshack.us/img88/3503/sam2124c.jpg http://img402.imageshack.us/img402/222/sam2129ho.jpg żylistek, który już tu był to jest najmniejszy z moich trzech! http://img88.imageshack.us/img88/4482/sam2132q.jpg trzmielinka zielono-biała:) http://img855.imageshack.us/img855/5469/sam2134.jpg i jeden z moich najdroższych kwiatków:):) w trakcie koncertu:) http://img684.imageshack.us/img684/715/img0717de.jpg Edytowane 15 Czerwca 2012 przez bogumil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.06.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Beatko najpiękniejszy kwiat najniżej, ale tawułke masz powalająco, cieszy jak w ogrodzie kwitnie, nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.06.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Witam pierwszy raz u Ciebie ,chodź kilka razy byłam cichaczem .Córa śliczna .Ogród zadbany i masz roślinki które ja też lubię i właśnie sadzę bo mieszkam od 28 listopada ,chodź kilka posadziłam na jesień .A ten żółty kwiatuszek to wiesiołek też go mam i cieszy moje oko kolorkiem wiosenno -letnim tak samo lubię trojeść kropkowatą przez ten żółty kolor od razu go widać w ogrodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 15.06.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 ten piękny kwiat zdecydowanie posiada cechy macierzyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 15.06.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Alu...dzięęęki:) Cieszą roślinki bardzo, ale żeby choć trochę słoneczka było, to i na tarasiku by się posiedziało i oko pocieszyło! Na weekend zapowiadają pogodę...ale czy się sprawdzi????? Renatamama3...witaj u mnie, bardzo mi miło i zapraszam częściej:) Za córę dziękuję i za ogród również I nie mówiłam???? Wcześniej pisałam, że tu są dziewczyny-ogrodniczki:) Dzięki za nazwę wiesiołka:) mariola:):) dzięks:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 15.06.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Witaj Beatko No tak jak zwykle czarujesz nas zdjęciami z ogrodu :rolleyes: A pęcherznice dokładnie takie same sobie kupiłam ... ależ cieszą moje oczy ... i na derenia mam chrapkę, muszę go gdzieś upolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 15.06.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Hej hej mmajeczko:) Gdzież się podziewałaś jak cię nie było?? No cieszą oczy jak nie wiem co:) A z derenia to się strasznie cieszę, szukałam i szukałam a on stał jeden jedyny w sklepie i na mnie czekał:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts