mmajeczkaa 15.06.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Hej hej mmajeczko:) Gdzież się podziewałaś jak cię nie było?? Miałam tyle pracy Kochana,że jak wracałam wieczorkiem to nie miałam nawet siły myśleć o forum, a co dopiero mówić o siedzeniu tu i pisaniu ... ale dzisiaj dzień wolny to mogę ponadrabiać zaległości Beatko mam pytanie ... znasz może drzewa lub krzewy które mogą rosnąć zarówno w słońcu jak i w cieniu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 16.06.2012 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 (edytowane) mmajeczko, z krzewów to poleciłabym ci wawrzynek wilczełyko, ostrokrzewy i parzydło leśne ( to parzydło poleciła mi koleżanka, i ....szukam sobie:)) Wiem też "z własnego ogrodu", że w cieniu i w słońcu rosną żylistki...fajnie kwitną, tawuły, berberysy. Nie jestem znawcą, ale te akurat mam i rosną i słońcu i w cienu:) Rosną również tamaryszki:) Kochana, najlepiej ci powie Elfirka...ona to ma wiedzę!!!!:) Edytowane 16 Czerwca 2012 przez bogumil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 17.06.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 mmajeczko, z krzewów to poleciłabym ci wawrzynek wilczełyko, ostrokrzewy i parzydło leśne ( to parzydło poleciła mi koleżanka, i ....szukam sobie:)) Wiem też "z własnego ogrodu", że w cieniu i w słońcu rosną żylistki...fajnie kwitną, tawuły, berberysy. Nie jestem znawcą, ale te akurat mam i rosną i słońcu i w cienu:) Rosną również tamaryszki:) Kochana, najlepiej ci powie Elfirka...ona to ma wiedzę!!!!:) Beatko bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, Twoja wiedza mi wystarczy Ja tam jakiś wielkich nasadzeń nie chcę robić, ot tak coś,żeby nie było łyso bo mnie to miejsce o ból głowy przyprawia Parzydło leśne bardzo fajnie wygląda jak kwitnie Miałam parę lat ... tej zimy nie przeżyło :sick: U nas ono jest, mogę Ci kupić, tylko nie wiem w jakim stanie by do Ciebie dotarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.06.2012 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 mmajeczko, dzięki ci dobra kobieto:) W razie czego, jak nie dostanę to cię poproszę. Mam nadzieję, że gdzieś spotkam:) Ale mówisz, że może przemarznąć??? A dzisiaj wkleję takie cudo, póki kwitnie:) http://img824.imageshack.us/img824/2889/sam2136z.jpg Miłego wieczoru wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.06.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 pięęęęękne cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.06.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Dzięki mugatko...też mi się podoba, nawet nie wiem jak się zwie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.06.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 a czy to nie jest ostróżka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.06.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 mugatko..... niby tak,tak myślałam, ale zmyliły mnie te dzwonki, ich ilość, jakoś mój ma mniej tych dzwonków...ale ja się nie znam, może i tak:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 17.06.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 to dzwonek ogrodowy http://www.google.pl/search?hl=pl&q=dzwonek%20ogrodowy&lr=&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=RTreT4qxJYWD4gSJ5NmhCg&biw=939&bih=512&sei=UDreT8_FBMPRtAaq7dz0DQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 18.06.2012 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Beatko troszku podczytałam zaległości piękne zdjęcia wyoglądałam dokładnie Zostawiam pozdrowienia i buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 18.06.2012 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Beatko, przyszłam z rana popatrzeć sobie na piękności Twoje:)kuszą mnie kwiaty...oj kuszą, ale teraz zbytnio nie mam gdzie..jak się poogarniamy budowlano to wtedy jakiś kawałek wygospodaruje. miłego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 18.06.2012 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 gabula witaj:) i dzięki:) admete...w końcu zawitałaś Aleś zabiegana, odwiedzam cię i jestem na bieżąco:) Pozdrawiam i ślę uściski:) Asiu...TY w ogrodzie czynisz cuda:) tak czyściutko jak u ciebie to ja nigdy nie miałam! Przyjdzie i u ciebie pora na kwiatki... Buźka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 19.06.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Cześć wszystkim:)Dzisiaj korzystając z przebłysków słońca, można w końcu wyjść do ogrodu. Jest strasznie sucho, chociaż wczoraj trochę popadało, więcej pogrzmiało, błyskało a deszczu jak na lekarstwo!!! Wkleję tawułę ...zakwitła... http://img526.imageshack.us/img526/9954/sam2139.jpg i moje kochane róże, których już myślałam, że nie uratuję po zimie:) http://img43.imageshack.us/img43/2438/sam2142.jpg http://img191.imageshack.us/img191/7665/sam2144w.jpg http://img442.imageshack.us/img442/8059/sam2147o.jpg Życzę miłego dnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 19.06.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Beatko jaka ta tawuła piękna Co to za odmiana, jak dużo miejsca zajmuje, kiedy kwitnie ??? Ja się na tawułach w ogóle nie znam, dlatego proszę o szczegółową rozpiskę A róża "wstrętna" ... tak sobie dzisiaj pomyślałam,że chciałabym przy tarasie takie "wstrętne" róże posadzić, kurcze tylko jakoś boję się,że będą mi przemarzać Kochana jak Ty je ogacasz na zimę ??? A pamiętasz może jaka to odmiana róży ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 19.06.2012 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 mmajeczko...ta tawuła to chyba japońska. Wklejam fotkę, to zobaczysz jaka duża...ja ją na wiosnę zawsze przycinam w kulę...jeśli to można nazwać kulą:) więc bardziej się zagęszcza:) bardzo szybko odrasta:) http://img254.imageshack.us/img254/1821/sam2149.jpg A za różę oczywiście dziękuję:) Ta "wstrętna" róża zwie się SYMPHATIA:):) Sympatycznie, prawda?? Rośnie u mnie przy altanie i nigdy jej nie osłaniałam na zimę...dlatego może w tym roku przy tych mrozach trochę mi przemarzła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 19.06.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Beatko piękne przede wszystkim te róże! Jestem zaskoczona tym co piszesz o pogodzie. U nas po straszliwej nawałnicy, gdzie spłynęła mi posiana trawa oraz kora, przyszły takie szalone upały, że nie da się wyżyć. W domu ok. 30st., na poddaszu dychamy rękawami. Żałuję, że nie zainwestowaliśmy w klimatyzację. Okien nie da się otworzyć, bo robactwo chce nas żywcem pożreć. Nie wiem jak to jest, że albo musi padać i być 10st albo powyżej 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 19.06.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Beatko ślicznie dziękuję za odpowiedź ... czy ona faktycznie tak długo kwitnie ... chodzi mi o tawułę ??? A masz może tawułę tą o żółto zielonym zabarwieniu liści , bardzo mi się one podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 19.06.2012 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 ane3ko, tak jak pisałam wcześniej,wczoraj grzmiało, zanosiło się na burzę...ostrą burzę, a to co spadło, to kropla w morzu...susza...Dzisiaj leję i leję wodę bo szkoda mi i trawy i roślin.A co do temperatur to współczuję, ciężko macie faktycznie i masz rację, albo zimno albo upał!! mmajeczko, aż "poszłam" czytać o tej tawule, bo moja tak długo nie kwitnie:( Faktycznie ma kwiatostany ale kolor nie tak intensywny. Tej zielonej niestety nie mam, a szkoda, bo ładna jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 19.06.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Beatko tawula przeurocz, róża cóż róża chyba nie wymaga komentarza, uwielbiam róże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 19.06.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Aleeee cudna ta Twoja roża:) A ja myślałam, że moja się rozszalala:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts