emiranda 01.07.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 W Gdyni też była skończyła się dppiero o 9 rano ale na szczęście nie taka groźna:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 01.07.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Beatko i jak zielenina i kwiaty? nic nie ucierpiały? najgorzej to chyba dla róż bo one mocnych opadów nie lubią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 01.07.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Beatko przyszłam nacieszyć oczy ogrodem I jak po burzy Ty się boisz o kwiaty, a ja o glinę - jak poleje nikt i nic tam nie wejdzie i nie wjedzie - i prace ogrodowe staną - a idzie do mnie właśnie coś takiego jak opisujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.07.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Ale piękny kolor ma Twój clematis Beatko Mój ma ze 30 pąków, które w takim upale zaczęły się na raz rozwijać Mam nadzieję, że nie masz żadnych strat po burzy... U nas też na koniec weekendu było burzowo, ale dość delikatnie. Dobrze, że trochę popadało. Pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 02.07.2012 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam dziewczyny:)Dzisiaj w nocy znowu lało...moje róże źle znoszą te deszcze!!! Kany w donicach poprzewracało...dobrze, że się nie połamały! Kwiaty w donicach pozalewało....Ależ się uwzięły te ulewy na nas!!!! Już mam dość.....a niektóre z was czekają na takie deszcze....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 02.07.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witaj Beatko Oj to faktycznie deszcze się na Was uwzięły ... u nas troszkę nad ranem popadało, i jestem wdzięczna za ten deszcz bo sucho było niemiłosiernie :yes: Ja w tym roku do donic wkładałam kamyki i dopiero sypałam ziemię, właśnie po to,żeby ich tak nie zalewało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 02.07.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Beatko u nas sucho okrutnie...ja czekam na deszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 03.07.2012 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Właśnie skończyłam pracę w ogrodzie! W nocy znowu lało...więc "chwaściorów" ci u mnie dostatek:) Ale dzisiaj między deszczami wytoczyłam im walkę, mam już czyściutko, ale....nie wiem jak ja wstanę teraz jak już usiadłam:):) Widzisz mmajeczko, a nie mogłaś mi wcześniej o tych kamyczkach..??????????? :) Ja z chęcią się z tobą tym deszczem podzielę ...a nawet weź wszystko, a co mi tam:) Anetko...z tobą też....może przedmucham troszeczkę te chmury w waszą stronę...chociaż nie wiem czy po dzisiejszej robocie dam radę ....dmuchać:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.07.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 U nas codziennie wieczorem pada, więc ogród podlany:cool: Beatko, a nie możecie położyć agrowłókniny pomiędzy roślinami? Będziesz miala spokój z chwastami. my tak zrobiliśmy w tym roku w maju i jest luksus:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 03.07.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Widzisz mmajeczko, a nie mogłaś mi wcześniej o tych kamyczkach..??????????? :) A widzisz, nie pomyślałam W czasie deszczu jest naprawdę duży plus, bo cała woda zbiera się w kamieniach, a z ziemi nie robi się błoto Polecam takie rozwiązanie Ja z chęcią się z tobą tym deszczem podzielę ...a nawet weź wszystko, a co mi tam:) Podziel się podziel u nas deszczu BRAK sucho jak jasna ch..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.07.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ja też mam kamienie na dnie dużych kwietników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 03.07.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Beatko nie wiem czy to Ty podesłałaś mi ten deszcz czy nie Ty ... ale właśnie PADA ... HURRA HURRA ... może w końcu wszystko trochę odżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 04.07.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Pozdr,ówka z Gdyni zostawiam, brzydkiej, deszczowej i zimnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 04.07.2012 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Cześć wszystkim:) Aga...my w niektórych miejscach mamy, tam gdzie kamienie wysypane:) A resztę "obrabiam":) mmajeczko, ja też mam kamyki w tych dużych donicach...w tej "kaskadzie" ale mi chodzi o te małe drewniane...no zapomniałam tam i już! A deszczyk ci przedmuchałam, oby nie za dużo, bo jak dzisiaj oglądam jakie gradobicie i ulewy we Wrocławiu i na Śląsku to aż się martwię o niektóre dziewczyny:( Ale u was ok??? Alu...dziękuję i również pozdrawiam:) I życzę słoneczka w tej twojej ukochanej Gdyni:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.07.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 witam Cię bogumiłku, oj jak dawno mnie tu nie było. Zdjęcia ogrodu oczywiście zachwycające, czasami mam wrażenie, że bywam u Ciebie na tarasie na kawce, wiem gdzie masz poszczególne roślinki, jak rosną i jak się komponują z otoczeniem. To nieprawdopodobne, jak wirtualne podróże po ogrodzie mogą się urzeczywistnić.Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 04.07.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 05.07.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Beatko, pogoda u nas jest... dziwna. Trudno mi znaleźć określenie. W każdym razie nie przypominam sobie, żeby dawniej tak było. Upały mamy do 35st. Wieczorem potrafi się zrobić czarno, walą pioruny i leje tak, że przez ogródek przechodzi rzeka. W konsekwencji robi się strasznie parno. Od rana człowiek chodzi spocony, każdy ruch powoduje fale gorąca. W nocy na poddaszu zdychamy. Okien dachowych nie da się otworzyć, bo mamy wszystkie okoliczne komary w sypialni. Zwykłe okno prawie nic nie daje. Kupienie moskitier na okna dachowe to niezły interes - min. 325zł za sztukę Stasiek w ciągu dnia moczy się w baseniku. Dobrze, że choć w aucie mamy klimatyzację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.07.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Hej Beatko, jak tam upały? U nas koszmarne:sick: A jutro ma być ponoć jeszcze cieplej:jawdrop: Wszystkie roślinki rozwijają się w mgnieniu oka:mad: A czy Ty masz już kochana może urlopik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 06.07.2012 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witaj mariola:) Gdzie się podziewałaś ?????? Miło cię "widzieć":) Ależ Ty pięknie napisałaś...dzięki i zapraszam na kawkę "tarasową" jak najczęściej:) yokasiu:):) pisz co tam???? ane3ko...u nas co noc burze straszne, dzisiaj oczywiście też, z piorunami......a w dzień upał, czasem ze słońcem a czasem bez...dziwnie:( To ciśnienie, czy nie wiem co ściągnęło chmary much wczoraj, nie dało się żyć...dzisiaj jest ok. Faktycznie drogie te moskitiery jak piszesz...cholernie drogie patrząc na to, ile ich potrzeba na wszystkie okna!!!!! My w zeszłym roku postawiliśmy wielki wiatrak.....wszędzie go ciągaliśmy ze sobą...z sypialni do pokoju itd....ale nam się zepsuł....a chłodził jak 150! Stasiu ma najlepiej:) Hej Aga...no różnie to z tą pogodą...dzisiaj od rana strzygę wierzby:) robię im fryzurki:) A urlopik mam ten tydzień...od poniedziałku do pracy na tydzień i znowu urlopik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.07.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Ejże, co tam ... no nic tam. Dalie leżą na ziemi położone przez wiatr i gradobicie. Godecja i maciejka odpoczywają w poziomie. Oczywiście dalie mają inny kolor niż miały mieć a ja czerwono-żółtych kwiatów wprost nie znoszę. Dobrze, że chociaż kształt mają śliczny i wysokie diabły na metr . W nocy burze, w dzień słoneczko dla roślin idealnie. My zdychamy i mamy komarów tyle co Aneczka wczoraj się spryskaliśmy jakimś świństwem i lulu . Buziaki zostawiam! Wiem, że jak nadejdzie zima to będę narzekała że jest zimno dlatego upały mnie cieszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts