martaibartek 16.07.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Beatko roślinność jak zwykle urzekająca. Pięknie ci wszystko kwitnie I u nas trawnik przez te deszcze ucierpiał... jakoś pożółkł :/ może i ja powinam mojego dokarmić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 16.07.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ja mam florovit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 16.07.2012 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Dziękuję mmajeczko i Anetko za pomoc:) Żeby nie te ulewy co dzień, pomyślałabym, że zasuszyłam ten bidny trawnik....ale deszczu pod dostatkiem!!! Jutro biorę się za nawożenie!!! Dzięki martaibartek:) Kwiaty kwitną ale nie można się tym cieszyć nawet....bo znowu leje:( i tak co chwilę! Może i twój trawnik potrzebuje jak to Anetka napisała "papu"? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.07.2012 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Przed chwilą rozsypałam nawóz ...ten trawnik dzisiaj gorzej wygląda niż wczoraj:( Ależ mi szkoda...no trudno, pozostaje mieć nadzieję, że pomoże i ...czekać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.07.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 ja swój rano skosiłam , potem tez nasypałam nawozu, robiłam to pierwszy raz i kurna chyba za dużo go rozsiałam bo całe 25 kilo...obawiam się, że może tego nie przeżyć...ale tak to jest jak się z czterolatkiem człowiek za robotę pobiera i chce szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.07.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 aaaa no i oczywiście teraz pada więc wszystko zgodnie z planem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 17.07.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Przed chwilą rozsypałam nawóz ...ten trawnik dzisiaj gorzej wygląda niż wczoraj:( Ależ mi szkoda...no trudno, pozostaje mieć nadzieję, że pomoże i ...czekać..... Beatko za tydzień już będzie wyglądał lepiej ... tylko pamiętaj,że musisz go spooooro podlewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.07.2012 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Anetko...to faktycznie go dużo rozsypałaś!!! No jak się ma takiego pomocnika...:) mmajeczko, mam nadzieję, bo jak nie?.... to będzie mi szkoda!!! A deszcz mnie wyręcza, bo pada nieustannie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 17.07.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 mmajeczko, mam nadzieję, bo jak nie?.... to będzie mi szkoda!!! A deszcz mnie wyręcza, bo pada nieustannie!!! To dobrze,że pada, bo podlewanie po rozsypaniu nawozu jest bardzo ważne ... Beatko trawnik dostał papu i odżyje, zobaczysz U nas dzisiaj też cały dzień pada ... ale to dobrze, bo było już okropnie sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.07.2012 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 A ja mam już dość tego deszczu ...urlop mi ucieka, a ja... w kurtce piję kawę na tarasie:) I chyba przyniosę sobie kocyk:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 17.07.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 A ja mam już dość tego deszczu ...urlop mi ucieka, a ja... w kurtce piję kawę na tarasie:) I chyba przyniosę sobie kocyk:) No Beatko u Was faktycznie ciągle pada i pada ... u nas były okropne upały ... więc teraz jak troszkę się schłodziło to jesteśmy szczęśliwi bo jest w końcu czym oddychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 20.07.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Beatko pokażesz mi swoją krzewuszkę jak wygląda gdy nie kwitnie ? Pamiętasz jaką masz odmianę ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 20.07.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 (edytowane) Witaj mugatko:) Jasne, że pokażę ci krzewuszkę, zrobiłam teraz nawet fotkę dla ciebie...trochę ciemno, więc tak sobie ją widać, ale ...zwróć uwagę, że jeden kwiatuszek na niej jest:):) Ta nazywa się krzewuszka cudowna...weigela http://img198.imageshack.us/img198/9960/sam2272h.jpg http://img838.imageshack.us/img838/4612/sam2274u.jpg a teraz wklejam moją magnolię, która....będzie kwitła!!!! Normalnie coś jej się pomieszało, w zeszłym roku kwitła w maju:):) http://img812.imageshack.us/img812/8176/sam2266l.jpg i mój maleńki dereń zakwitł http://img52.imageshack.us/img52/9121/sam2256j.jpg moja lawenda:) http://img338.imageshack.us/img338/4718/sam2255c.jpg lilia:) http://img526.imageshack.us/img526/6852/sam2261x.jpg Edytowane 20 Lipca 2012 przez bogumil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 21.07.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Super, tylko co tak ciemno ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 21.07.2012 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Hej Aniu:) Ciemno, bo mam taki aparat...że nie chce się dać porządnie ustawić. I jak tylko na dworze szarówka to takie zdjęcia do d... wychodzą!!! Wczoraj wykorzystałam dzień..nie padało, i popracowałam trochę w ogrodzie:) Dzisiaj tylko spiję kawkę i się bujam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 22.07.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 to zupełnie normalne, jak zdjęcia robione są po zmierzchu bez dodatkowych lamp, to tło jest ciemne, więc z Twoim aparatem wszystko w jak najlepszym porządku. I do tego robi bardzo ładne zdjęcia.A co do magnolii to faktycznie coś jej się pomieszało, a w tym roku w maju nie kwitła?Czasami gdy rok jest ciepły zdarza się, że magnolia zakwitnie dwa razy, pierwszy raz wiosną, a drugi raz na przełomie późnego lata i jesieni, ale żeby tak jej się pokićkało to jeszcze nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 22.07.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Hej Mariola:) No widzisz, coś jej się pokićkało:) W maju nie kwitła...w zeszłym roku mi zmarzła podczas kwitnienia i już myślałam , że po niej...a tu taka niespodzianka:) Aż jestem ciekawa co z tego będzie , i cały czas mam ją na oku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.07.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witaj Beatko:hug: Trawnik odżyje, zobaczysz, pewnie już widać rożnicę? Kwiaty jak zwykle zachwycające:yes:Ech...A dlaczego zabrałaś Baxtera ode mnie:( Taki słodziak... Jak cytowałam, nie chciałam powielać zdjęcia, bo niektórzy narzekają, że wolno stronki się otwierają... A teraz szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 23.07.2012 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Hej yuko:)Sorki...skasowałam, bo nie chciałam ci zaśmiecać wątku...ale z miłą chęcią wkleję jeszcze raz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.07.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Beatko rozumiem, że pogoda na urlop może nie najlepsza, ale nawet tak z kawką posiedzieć na tarasie pod kocykiem i nic nie robić to ja też bym chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts