mugatka 30.07.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Tak, tak widziałam, dziękuje Ja na bieżąco u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 30.07.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) To świetnie:) Pozdrowionka:) Taki widok mamy teraz:) http://img507.imageshack.us/img507/4195/sam2318s.jpg http://img607.imageshack.us/img607/5164/sam2321.jpg Edytowane 30 Lipca 2012 przez bogumil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.07.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Beatko przychodzę do Ciebie po dłuższej niobecnośći i co widzę, jakie piekne zdjęcia, oby tylko nie padało ztych chmur Buziaki zostawiam i dobrej nocy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 31.07.2012 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) Witaj Alu:) Rzeczywiście dawno cię nie było:) Widziałam fotki z urlopu...piękne:) Wypoczęłaś na pewno! Wczoraj te chmury tylko strachu nam narobiły, zaczęło wiać, zbieraliśmy wszystko co może fruwać w ogrodzie:) ale deszczu nie było. A dzisiaj się ochłodziło, trochę kropił deszcz więc w ramach walki z nudą upiekłam jabłecznik z pysznych jabłek papierówek:) http://img525.imageshack.us/img525/3315/sam2331s.jpg Miłego wieczoru życzę Edytowane 31 Lipca 2012 przez bogumil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 31.07.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Cześć Beatko,no ja to wiedziałam kiedy przyjść już się częstuję i o kawkę proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 31.07.2012 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Hej Nadulko: Częstuj się a ja kawkę parzę http://img834.imageshack.us/img834/6341/16664460.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 31.07.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Ja też chetnie jabłecznikiem się poczęstuję Beatko posypujesz jabłuszka cynamonem ??? Chyba najlepszy jabłecznik z antonówek, ale na nie trzeba jeszcze poczekać My w Gdyni mieliśmy świetne jabłuszka na bardzo niepozornej jabłonce, piękna śliwę węgierkę i renklodę. Niestety nowy właściciel wszystkie drzewa z ogrodu wyciął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 31.07.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Alu kochana...częstuj się, częstuj:) Jabłecznik zawsze posypuję cukrem pudrem lub robię lukier...ale brakło mi cukru pudru:) Więc zanim mi zakupili, posypałam kawałek.....kakao:):) Masz rację antonówki są dobre na jabłecznik, dla mnie również szara reneta, ale muszę powiedzieć, że z tymi papierówkami wyszło wyśmienite:) Ja mam dwie jabłonki, jedna taka miniatura a ma tyle jabłek, że gałązki leżą na ziemi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 31.07.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Beatko wierzę na slowo zapewne papierowki też są wyśmienite na jablecznik, aż mi slinka cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 01.08.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Ale bym zjadła takiej szarlotki! Beatko podeślij kawałek W poniedziałek takie same chmury ciemne były i u nas ale nie popadało z nich nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.08.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Beatko może podasz przepis na swój jabłecznik? Wygląda przeeeeeeeeepysznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 01.08.2012 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Alu, pysiaczku i mugatko...pakujcie się i dawajcie do mnie na jabłecznik:):) To jest bardzo szybkie ciasto...ja skomplikowanych nie lubię Przepis:) - 3 szkl. mąki - 1-1,5 szkl. cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - pół kostki margaryny - cukier waniliowy - 4 jaja - pół szklanki śmietany lub kwaśnego mleka - 2 łyżki octu - 1-2 kg jabłek żółtka + cukier + margaryna - miksujemy + i dodajemy po kolei resztę składników , a na koniec ubita piana z białek. Wykładamy na blaszkę trochę więcej niż połowę ciasta ( mokrą łyżką) , podpiekamy parę sekund, wykładamy na to jabłka ( ja je zawsze podgotowuję trochę w małej ilości wody) i na to wykładamy resztę ciasta. Pieczemy ok 45-50 minut. Posypujemy cukrem pudrem lub jak kto woli:) SMACZNNEGO!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 01.08.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Muszę kupić kwaśnych jabłek to na pewno zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.08.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 napisałaś ze podpiekamy parę sekund ? chodziło o minutki taaaaaaaaaaaaaak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.08.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Jaka szarlota mniam:wiggle: zaśliniłam się Beatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 02.08.2012 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 pysiaczku, daj znać jak wyszło:) mugatko, ja w zależności jak mam rozgrzany piekarnik....chodzi o to aby ciasto delikatnie się ścięło, żeby jabłka nie powpadały:) Dzięki Aga:):) I muszę powiedzieć, że za każdym razem inna mi wychodzi....dużo zależy od jabłek:) http://img7.imageshack.us/img7/9508/sam2341m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 02.08.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Hmm ... to już teraz wiem co mnie przywiodło na fm ... zapach szarlotki ... uwielbiam szarlotkę :rolleyes: Co słychać Beatko ... jak pogoda ??? A trawka sobie poradziła ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 02.08.2012 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Hej mmajeczko:):) Kochana, pogoda świetna, nie za dużo upałów , czasami chłodzik się pojawia, więc jest ok:) A trawce się polepszyło, nie ma co narzekać....Ogrodnik u nas mówi, że bardzo dużo ludzi narzeka w tym roku na trawę, (to samo co u mnie) to jest jakaś choroba..... A szarlotka....no cóż , hmmm....następnym razem głośniej cię zawołam, bo po tej śladu nie ma:):) Buziaki posyłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 02.08.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 No ładnie szarlotka już zjedzona ... a to obżartuchy :mad: U nas nie inaczej, na następny dzień to po szarlotce tylko okruszki zostają To fajnie,że pogoda się Wam unormowała ... a kiedy Ty kochana ruszasz na wakacje ??? A trawka to może rzeczywiście za dużo wody miała i dlatego choruje ... dobrze,że choć trochę jej się poprawiło Beatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 02.08.2012 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Z ciastami tak już u mnie jest:) Nad morze wyruszę chyba w połowie sierpnia, a Dalej.... to we wrześniu:):) I na ten wyjazd czekam z niecierpliwością To będzie nasz URLOP:) Dostaliśmy jeszcze od dzieci prezent w postaci biletów na Bałtroczyka i kabarety do Teatru letniego w Szczecinie więc, 25 sierpnia jedziemy:) Pod koniec sierpnia wychodzi za mąż chrześniaczka mojego męża, więc z innymi wyjazdami teraz muszę sobie ukrócić, bo wiadomo, kasa! Ale czy mi tu źle????? Najchętniej w ogóle z domu bym się nie ruszała....uwielbiam siedzieć na swoim, chodzić z psem na spacery, wylegiwać się w ogrodzie...odpoczywam:):) Czego mi więcej potrzeba??? Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez bogumil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts