Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

Pewnie Beatko jeżeli potrafisz odpocząć u siebie w domku to nic więcej do szczęścia nie potrzeba :no:

Ja to taka głupia jestem,że za cho.... na dupie nie usiedzę, cały czas muszę coś robić, więc chcąc odpocząć muszę gdzieś wyjechać ;)

Widzę,że szykują Wam się wspaniałe wakacje, trochę się rozerwiecie i na pewno odpoczniecie :)

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mmajeczko, ja cały rok czekam na to żeby posiedzieć w domku, i też nie jest tak że ja tylko siedzę:):) Ale potrafię się zrelaksować:) Tez nie należę do ludzi spokojnych, ciągle mnie nosi i coś szukam do roboty...ale to w domu:) i lubię to:) Wiesz, to też dużo zależy od tego, czy masz małe czy duże dzieci, bo przy małych jest robota. Ja cały rok jestem z dziećmi w pracy, w domu towarzystwo już wyrosło, więc dają mamuśce odpocząć:):)

Wiesz, to też dużo zależy od tego, czy masz małe czy duże dzieci, bo przy małych jest robota.)

Z tymi dziećmi to masz rację:yes: Wiadomo porobię sobie co mam porobić i muszę poświęcić czas małej, a nie położyć się i leżeć ... dlatego na wakacyjny wyjazd zawsze zabieramy ze sobą rodziców :D:D

Oooo, niech ci nasi dziadkowie żyją po sto lat:):)

Albo i po dwieście :)

Kurcze...niedługo mnie będą też tak ciągać??????????:):)

Beatko tego nie wiem, być może też :D U nas to już taki standard, my mieszkamy daleko od rodziców i oni bardzo się cieszą na te wspólne dwa tygodnie urlopu :yes:

Uciekam do obowiązków :bye:

Na pewno się cieszą, i wcale im się nie dziwię mmajeczko:) :):) Mają okazję pobyć z wami i z wnusią! tym bardziej, że daleko mieszkacie od siebie.

A tak ogólnie to straszny upał dzisiaj...:)

Hej sara_78:) Ale dawno Cię nie było!!! Miło mi , że zajrzałaś:)

Muszę się czymś pochwalić....moja własna , osobista, wyhodowana (w końcu się udało:)) MALWA!!!!

http://img521.imageshack.us/img521/8610/sam2355.jpg

http://img809.imageshack.us/img809/1092/sam2362.jpg

Wiem, że to nic takiego, ale za nic nie chciały mi rosnąć, od dwóch lat....aż w końcu!!!! się udało:)

Beatko....jak ja lubię szarlotkę...Ta Twoja wyglada mega apetycznie, kopiuję przepis do siebie i muszę spróbowac z papierówkami, koniecznie!

Malwy, ja mam do nich straszny sentyment, na naszej działce (odziedziczonej po dziadkach męża) zawsze rosły takie dorodne, niestety budowa skutecznie je zniszczyła i malw nie ma...próbowałam posadzić ale mi się nie udało, może w przyszłym roku...moje ulubione to bordowe.

Moja trawa wygląda koszmarnie...nie wiem co się dzieje ale jutro mamy w planach wyczesywanie tego co suche a jest tego ogrom...buuuuuu

Hej mariola:) Fakt...duma mnie rozpiera:):):) Wysiałam dwa lata temu i w zeszłym roku mnóstwo nasion, i wyobraź sobie , że teraz dopiero dwie mi urosły!!!!

Ja też mogłabym urlopować przez cały rok....ale urlopy mają to do siebie, że się kończą...i znowu czekać trzeba cały rok!

Anetko kochana, kopiuj i piecz...naprawdę pycha:) Co do malw to sobie wymarzyłam, że będę miała je obok ławeczki...dużo i gęsto i ....guzik! Czy to naprawdę taka trudna roślina czy ja mam tylko taki problem???

Anetko, u mnie trawka się poprawiła, z przodu mam jeszcze trochę plam, ale z tym da się żyć:)

Nie wiem czy czytałaś wcześniej jak pisałam, że u nas to jakaś plaga z tą trawą, choroba jakaś czy coś! Facet w ogrodniczym mówił, że dużo ludzi przychodzi po ratunek.

Mam nadzieję, że ci odżyje:)

kurcze ja te mam nadzieję , że będzie z trawka ok...mój ogrodnik mówi, że jest młoda i ma słaby system korzeniowy no i tu tkwi przyczyna...mnie strasznie takie rzeczy zniechecają bo ja typ choleryka jestem:lol2:no i rano jak latam z dziecmi po rosie to juz tak fajnie jak wczesniej nie jest...

Anetko, kurcze, szkoda no!!! Mnie też nosi, że tyle człek się natyra, a tu pach i po wszystkim, i nie wiadomo jak to ratować. Może faktycznie jak wygrabicie to suche...oby się udało!

No widzisz, u marioli susza a u nas znowu lało cały dzień!!!!

Beatko wbrew pozorom nie jest łatwo wyhodowac malwę, kiedys jeszcze w Gdyni tym się zajmowałam.

Serdecznie Ci gratuluję i od razu taka piękna, zazdraszczam :)

Słonecznego weekendu życzę my wybieramy się na kilka dni nad Bałtyk i mamy nadzieję na ładną pogode :)

Alu, dzięki:)

A ja myślałam jeszcze niedawno, że wysieję i urośnie!

Życzę Ci Alu pięknej pogody nad morzem:) Rób fotki, potem chętnie oglądam:)

Dorotko...widziałam Twoją fotkę i się nieźle uśmiałam....bo ja spędzam urlop tak samo, tylko na trawie i leży mój "piesu "zamiast kotków :):):)

Pozdrowionka:)

Beatko kurna wkleiłam zdjęcia mojej rozpaczy u siebie...Wiesz masakra, wyczesałam 1\3 przez cały dzięń bo upał no i dzieciaczkami też musiałam się zajmować więc wszystko z doskoku...kurna strasznie mi smutno bo juz tak fajnie było...jutro musze sprawdzić czy to przypadkiem nie pedraki są winowajcami...

Anetko, napisałam u Ciebie. No przykro....

A u nas lisy u sąsiadów na tarasie wieczorem się rozgościły....MASAKRA! Do nas nie wchodzą bo pies biega! U drugich sąsiadów poroznosiły klapki po ogrodzie , które sąsiadka miała na tarasie....Co z tym zrobić, zgłosić do sanepidu, czy gdzie?