Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochane dziewczyny:) ślicznie dziękuję za przemiłe słowa:)

Przynoszę wam do kawusi w ten ponury, deszczowy, prawie jesienny dzień..... ciepluteńkie jeszcze rogaliki:)

http://img29.imageshack.us/img29/1307/sam0905.jpg

Nadulko, u nas dopiero wczoraj była względna pogoda, dzisiaj nawet słońce wyszło....jesień blisko, więc co tu marzyć o pięknej pogodzie!

Witaj Aniu...gdzie się podziewasz jak cię tu nie ma?:):)

Buziaczki posyłam:)

Anetko, dla mnie upały mogą być cały rok!!! Ale najważniejsze, żeby jeszcze tak chociaż dwa tygodnie były ciepłe...w niedzielę za tydzień wyjeżdżam, więc by było miło, gdyby słoneczko zechciało tak poświecić i pogrzać dla mnie:) No i nie mogę się doczekać tego wyjazdu, więc odliczam dni:) A w pracy ciężko, jak to po wolnym, trzeba wejść w ten rytm...nie jest łatwo!:) Ale nie ma wyjścia, trzeba sobie radzić:)

Alu...rogalików napiekę w każdej chwili, jeśli masz ochotę:):):):)

Ależ u ciebie pięknie wśród tych drzew, można spacerować jak po lesie:):) I kwiatów masz mnóstwo jeszcze:)

A prognozy...no cóż, żeby choć czasem im się sprawdziły!!!:)

hej hej Beatko,

jak zwykle u Ciebie pachnie kwiatami i słodkościami

troszkę się spóźniłam ale mam nadzieję na rogalika się jeszcze załapać

Zauważyłam na zdjęciu, że twoja tuja szczepiona na pniu(to chyba Brabant jeśli mnie oczy nie mylą) obsypała się szyszkami, które już zbrązowiały (na początku były zielone prawda?)

Niestety te szyszeczki są oznaką niedożywienia tui spowodowanego suszą lub brakiem minerałów, więc zapewnij tujce odpowiednią ilość wody i posyp ją nawozem.

Czytałam też żeby pomóc takiemu drzewku obierając go ze szpecących go brązowych bąbli.

A jak się masz Beatko?

Hej mariola:) Dzięki za info odnośnie tujki, ale ona tak co roku ma...więc chyba jest ok...nawoziłam ją tak jak inne....

A u mnie ok:) Dzięki......żyję wyjazdem:)

Aga, ja gdzieś u mnie wklejałam już przepis na te rogaliki...jak będę miała chwilkę to poszukam i wkleję...bo teraz pakuję walizy:):):) Jutro wyjeżdżamy:):):)

Buziaki Wam posyłam i dzięki, że do mnie zaglądacie:, mimo, że nic tu się nie dzieje:):)