Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LAZUR i trochę ogródkowo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A oto moje zbiory z mojej maleńkiej jabłonki:)

http://imageshack.us/a/img846/3251/sam1383o.jpg

moje dyńki:) reszta dojrzewa:)

http://imageshack.us/a/img41/1021/sam1386i.jpg

Miłej niedzieli wszystkim:)

To tylko z jednej maleńkiej jabłoneczki...z drugiej jeszcze chwilkę i też będą:)

No mój m już dzisiaj drepcze koło mnie i namawia na jabłecznik....chyba nie będę miała wyjścia:)

No i jesień nieuchronna....dobrze, że choć jest czym ją ozdobić:)

Alu, jak będziesz miała czas, to napisz mi przepis tego ciasta, o którym wspomniałaś:)

Beauty...kurcze, jaka ty klasa babeczka jesteś!!! Miło mi było cię "poznać". Co tu dużo gadać...wszystkie babki na tym forum ekstra są.......

Andżeliko...fajnie, że jesteś, dawno nie zaglądałaś do mnie:) Pozdrawiam gorąco:)

Hej mmajeczko....kręcę z tym jabłecznikiem i czaruję m że może jutro ten jabłecznik...najzwyczajniej mi się dzisiaj nie chce:):)

Szkoda, że nie było cię na nocy modelek:):):) Ależ się działo!!!!

Hej mmajeczko....kręcę z tym jabłecznikiem i czaruję m że może jutro ten jabłecznik...najzwyczajniej mi się dzisiaj nie chce:):)

Mi też by się nie chciało ... ale jak by ktoś upiekł to chętnie bym zjadła :D

Szkoda, że nie było cię na nocy modelek:):):) Ależ się działo!!!!

Też żałuję, ale nie mogłam ... mieliśmy małą imprezkę i jak wróciliśmy do domu to po Waszych zdjęciach nawet ślad nie pozostał :sick:

Andżeliko, przykro mi ,ale udało mi się przekonać mojego lubego, że zdrowiej będzie jak pójdziemy na spacerek :):):)

Ale i tak mi się nie "upiecze", więc prędzej czy później i tak ciacho będzie:)

Ciasto z jabłkami "Stefka"

4 jajka, białka ubić

190 dkg masła/margaryny

1 szklanka cukru

1 szklanka maki ziemniaczanej

3 łyżki mąki tortowej

3 łyżki wody

2 łyżki spirytusu

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Gorące ciasto pokroić na trzy lub cztery części przekładać gorącymi podduszonymi jabłkami.

Do jabłek dodaje cukru do smaku i cynamon jak ktoś lubi

Smacznego

Alu kochana, bardzo ci dziękuję...powiedz mi tylko, czy to jest na małą czy dużą blachę...bo z tego co widzę to chyba na małą. A mi jak krowie na rowie...dokładnie trza:):):)

yokasiu , nie denerwuj się kobitko...chodziło mi o to, abyś jakiś ślad od czasu do czasu u mnie zostawiła:):):) buziaczki:)

Yuko...dziękuję ci bardzo za miłe słowa:) Fajnie było się zobaczyć, prawda? A z ciebie jaka piękna babeczka !!!...uśmiechu zazdraszczam:) i przeurocze córeczki masz:)

mugatko, śliczne dzięki...uwielbiam lawendę a za bardzo nie wiem jak się z nią obchodzić....

Ależ szkoda, że jutro trzeba znów do pracy:(