poldazz 03.05.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam serdecznie, Proszę Was o pomoc. Jestem właśnie przed odbiorem własnego mieszkania. W dniu dzisiejszym (podczas opadów śniegu) zauważyłem skroploną wilgoś wokół okien dachowych. Podany problem występuje przy wszytskich 4 oknach w mieszkaniu. Być może jest to nakumulowana wilgoć ze schnących tynków i wylewki, jednak proszę Was o poradę i czy już spotkaliście się z takim przypadkiem. Pozdrawiam Poldazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 03.05.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Folie daje sie raczej na sam oniec przed samymi Regipsami tym bym sie tez matrwił na twoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldazz 03.05.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Ok, Ten temat też poruszę z deweloperem, jednak główny problem to wilgoć. Czy jest spowodowana nieszczelnym dachem, czy też poprostu jest to skroplona para wodna z pomieszczenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 03.05.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Ja tynki robiłem w pierwszej połowie lutego tego roku. Było na zewnątrz - 15 C.Paliłem wtedy w dwóch Kozach i cały czas szła nagrzewnica która urzyczył przedstawiciel z Baumita.Z foli az kapała woda na ziemie. Wydaje mi się, że nie ma aż tak dużo tej wilgoci by panikować, ale poczekaj na rady kogos madrzejszego.Z tą zółtą folią to kwas ja sie przykleja na ruszt stalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 03.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Paroizolacja powinna być szczelnie polączona z ramą okna. Tyle mogę pomóc w tej sprawie. Jeśli chodzi o ruszt to chyba cos nie tak skoro folia jest podziurawiona czarnymi wkretami...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 03.05.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Zgadza się , folia powinna być przyklejona do rusztu. I pod rusztem jeszcze wełna w poprzek . Sprawdż czy jest przecięta kalenica. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 05.05.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Sprawdż czy jest przecięta kalenica. Jan. Jan a możesz tak poprostu wyjaśnić o co chodzi z tą przecięta kalenicą? Czy chodzi o folie zółtą, że ma byc przecięta w kalenicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.05.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 To że folia paroizolacyjna jest montowana pod krokwiami to nic złego gdyż jest ona narażona na znacznie mniej uszkodzeń niż gdyby była zmontowana na ruszcie metalowym. Problem w tym, że ta izolacja jest źle wykonana w obrębie okna! Brakuje tam izolacji cieplnej i paroizolacji i stąd te drobne ilości kondensatu ale w bezpiecznym miejscu.Jan jest zwolennikiem otwierania kalenicy dla każde krycia wstępnego stąd jego pytanie. Zostanie ono bez odpowiedzi bo przy tym zaawansowaniu robót nie można już tego stwierdzić. W Twoim przypadku krycia wstępnego wykonanego folią wysokoparoprzepuszczalną takie otwarcie kalenicy nie jest konieczne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 06.05.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Tak czy inaczej cug musi być:)Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.05.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 I ten "cug" to jest właśnie sedno sprawy! Natomiast w bardzo wielu dach niestety go nie ma lub jest niewystarczający. A może to i dobrze! Będzie trochę roboty w przyszłości (może już w niedalekiej). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 08.05.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Andrzeju, czy my jesteśmy normalni tak dokładnie tłumacząc detale i niuanse dachowe. Przecież tak jak napisałeś my żyjemy z usterek i wad wykonawczych ( cudzych;)) Znasz dobrego lekarza?. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.05.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Znam. Śledząc wypowiedzi na Forum myślę, że jest kilku (dekarzy czyli od dachów lekarzy) o dużej wiedzy i z całą pewnością Ty się do nich zaliczasz. Czy my jesteśmy normalni? Z całą pewnością nie, bo tylko nawiedzeni wariaci udzielają takich porad za darmo! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 08.05.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Oj chyba nie tak za darmo, mam nadzieję że zapłatą jest wdzięczność pytających Was ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.05.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Mógłbyś choć w kilku słowach opisać na czym ta wdzięczność miałaby polegać. Oczywiście niczego od pytających nie oczekuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 09.05.2011 03:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Niektórzy dziękują za poradę, i to jest wdzięczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.05.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Dokładniej powiem. że bardzo nie wielu. Ale tych niewielu to już bardzo dużo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts