zozo 04.05.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Witam, mam pytanko, ponieważ będę z kolegą robił sufit podwieszany.. tylko wcześniej robiliśmy stelaż do sufitu betonowego i na kolkach rozporowych fajnie się wieszało.. teraz mamy robić na suficie ze stropem drewnianym.. i pytanko jak najlepiej przymocować stelaż do takiego sufitu ? na zwykłe wkręty do drewna próbując trafić w krokwie ? bez wiertnia tylko same wkręty ?nie wiem co jest miedzy belkami .. bo sufit niby jest obrzucony tynkiem z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zozo 04.05.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 tylko problem jest w tym ze.. sufit jest zatynkowany , i nie widać krokwi... co ile standardowo przewidziany jest rozkład krokwi ? a jakiej wielkości najlepsze do tego wkręty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 04.05.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 WitamJa chcę przymocować profile do sufitu betonowego, sufit nie jest równy (z uskokiem), chcę aby sufit był jak najwyżej. Jak zamontować stelaż, najkrótsze śróby do podwieszanych to jak widziałem to 25cm a ja chciałbym opuścić tylko tyle aby mieć równą płaszczyznę. A w rozwiązaniach bez śrób nie widzę płynnej rególacji.Jak to wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zozo 04.05.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 zastosuj ESY zrobisz przy samym suficie, ( ale nie śmieć w moim temacie :P hehe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 07.05.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 no to aby nie tworzyć nowych a podciągnąć ten, to mam jeszcze pytanie?jak mocować wieszeki ES do sufitu oraz cd do ścian?czy stosować kołki rozporowe czy może jakoś inaczej, jaki rozmiar kołków do sufitu a jaki do mocowania w ścianach? tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 08.05.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 mocowanie do ścian - profile U montujemy do ściany, także profile przyścienne do ścianek działowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 09.05.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 to mam kolejny problemwedług tego obrazka:http://www.lafarge.pl/wps/wcm/connect/a9990980434a6cd38f8adf19cd607097/NIDA+Sufit+CD60.png?MOD=AJPERES&CACHEID=a9990980434a6cd38f8adf19cd607097profile główne mocuje sie max 15 cm od ściany równoległej do profila.Jak tam podejść z wkrętarką i przykręcić profil do wieszaka od strony ściany. Poza tym jak przykręcacie profile do wieszaków? za pomocą takich małych blachowkrętów?czy nawiercacie wcześniej dziórkę w profilu bo mi za cholerę nie chce się to przykręcić. Po co jest przyścienny profil ud równoległy do cd skoro nic do niego sie nie montuje a jeszcze bardziej utrudnia podejście wkrętarce. tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STALID 14.05.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Kup uchwyt magnetyczny do bitów i dobre bity PH2, to będzie Ci się łatwo przykręcać. Nic nie trzeba nawiercać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts