piotr.nowy 04.03.2004 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Chyba już ktoś o tym pisał ale spytam jeszcze raz. Czy pozwolenie na budowę przypisane jest do działki czy do wnioskującego o nie. to znaczy czy kupując działkę na którą sprzedający uzyskał pozwolenie na budowę muszę się o nie ubiegać jeszcze raz cze jego pozwolenie obowiązuje również mnie? Żeby nie było za prosto to powiem ,że sprzedający uzyskał pozwolenie na budowę siedliska rolnego (spełnia warunki) a ja ich nie spełniam. Czy mogę założyć , że w dowolnym czasie może on wyodrębnić fragment dużej działki siedliskowej , na którym zgodnie z pozwoleniem ma stanąć dom mieszkalny i odsprzedać go , a kupujący (czyli ja ) będzie mógł się tam wybudować. Czy może trzeba dokonać wydzielenia działki i kupna -sprzedaży po rozpoczęciu budowy (np po wylaniu fundamentów, bo wtedy kupuję rozpoczętą budowę). Czy tez sprawa jest beznadziejna , i aby taka budowa rozpocząć lub kontynuować muszę spełnić warunki określone dla siedliska rolnego/ Poradźcie coś proszę. Podstawy prawne mile widziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamex 05.03.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Ja miałem właśnie z taką sytuacją doczynienieZgoda na budowę była najpierw na teściów poźniej w gminie tylko się przepisuje na nowego właściciela (ale stara zgoda na budowe nadal obowiązuje) tzn. w swoich dokumentach muszisz mieć zgodę na budowę (ze starymi właścicielami) a dostajkesz tylko aneks z gminy że to zostało przepisane na Ciebie i muszisz to trzymać razem pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 05.03.2004 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 No tak tylko ja się boję tego ,że tez będę musiał spełniać warunki do siedliska rolnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts