swia 05.05.2011 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam! Planuje zrobic remont podlogi w warsztacie samochodowym. Obecnie mam betonowa wylewke o grubosci kilkunastu cm. Wylewka posiada liczne dylatacje z drewna. Planowalem polozyc na niej plytki ale jest bardzo zabrudzona glownie olejami dlatego postanowilem najpierw podniesc ja o kilka cm i w efekcie otrzymac czysty beton z wierzchu. Czy zamiast tracic pieniadze i czas na czyszczenie jej moge polozyc bezposrednio styropian powiedzmy 1cm w ramach separacji. Poniewaz jest to serwis samochodowy ruch pojazdow bardzo intensywny chcialbym wiedziec jaka jest minimalna wysokosc takiej wylewki. Oczywiscie beton bedzie z gruszki pytanie jaki beton polecacie. Czy dodatkowo nalezy go zazbroic. Serwis jest ogrzewany tylko w godzinach pracy dlatego w nocy temperatura zima spada ponizej zera. W ramach oszczednosci oraz wzmocnienia chcialbym dodac kruszywo czy to ma sens. Zdaje sobie sprawe z licznych pytan, ale zlece wykonanie wylewki jakiejs firmie budowlanej na zasadzie prosze mi zrobic rowna wylewka i powiem im jak ma ona wygladac. Niestety czesto ekipy nazywajace sie budowlanymi nie maja zadnego pojecia co i jak nalezy robic a pytajac ich o cos co sam wiem okazuje sie mowia totalne bzdury dlatego chcialbym wiedziec jak moja przebudowe mam zrobic fachowo. Na wylewce umieszcze albo plytki albo wylewke epoksydowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 05.05.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 (edytowane) Witam! Planuje zrobic remont podlogi w warsztacie samochodowym. Obecnie mam betonowa wylewke o grubosci kilkunastu cm. Wylewka posiada liczne dylatacje z drewna. Planowalem polozyc na niej plytki ale jest bardzo zabrudzona glownie olejami dlatego postanowilem najpierw podniesc ja o kilka cm i w efekcie otrzymac czysty beton z wierzchu. Czy zamiast tracic pieniadze i czas na czyszczenie jej moge polozyc bezposrednio styropian powiedzmy 1cm w ramach separacji. Poniewaz jest to serwis samochodowy ruch pojazdow bardzo intensywny chcialbym wiedziec jaka jest minimalna wysokosc takiej wylewki. Oczywiscie beton bedzie z gruszki pytanie jaki beton polecacie. Czy dodatkowo nalezy go zazbroic. Serwis jest ogrzewany tylko w godzinach pracy dlatego w nocy temperatura zima spada ponizej zera. W ramach oszczednosci oraz wzmocnienia chcialbym dodac kruszywo czy to ma sens. Zdaje sobie sprawe z licznych pytan, ale zlece wykonanie wylewki jakiejs firmie budowlanej na zasadzie prosze mi zrobic rowna wylewka i powiem im jak ma ona wygladac. Niestety czesto ekipy nazywajace sie budowlanymi nie maja zadnego pojecia co i jak nalezy robic a pytajac ich o cos co sam wiem okazuje sie mowia totalne bzdury dlatego chcialbym wiedziec jak moja przebudowe mam zrobic fachowo. Na wylewce umieszcze albo plytki albo wylewke epoksydowa. prosze o telefon w tej sprawie pomogę wybrać rozwiązanie gdyż temat jest szeroki 691 853 464 pozdrawiam janzar Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts