esechiel 05.05.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam, w warunkach zabudowy mam napisane, że maksymalna całkowita wysokość budynku nie może przekraczać 8m. Wydaje mi się to zdecydowanie za mało, bo większość projektów piętrowych lub z użytkowym poddaszem przekracza te 8m. Tak jest i w moim przypadku, bo projekt domu, który mnie interesuje ma prawie 9m wysokości. Czy można jakoś walczyć z urzędnikami czy jest to z bezcelowe i mam sobie nie zawracać głowy projektami domów przekraczającymi wytyczne warunków zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 05.05.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witaj!Poczytaj sobie to i owo. Wg mnie dopuszcza się błąd wg jakiejś tolerancji nawet do 20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilka_ka 05.05.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 a co dokładnie pisze w WZ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 05.05.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Wybrany przeze mnie projekt domu miał 8,64 wysokości. Przy adaptacji architekt zmienił nam kąt nachylenia dachu z 42 do 39 stopni i tym sposobem zmieściliśmy się w 8 metrach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 05.05.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 To wystąp o zmianę WZ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 05.05.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 kupowałeś działkę bez WZ ? a teraz kaczki wychodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts