mazo 05.05.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Nie jestem fanką kostki bukowej, poza tym wydaje mi się, że średnio pasuje do otoczenia. Ale podjazd ma 50 metrów i coś trzeba położyć... Rustykalne tematy nie wchodzą w grę, czyli bruk drewniany, polne kamienie itp. Myśleliśmy o podjeździe o z obrzeży położonych poziomo, ale odrzuciliśmyten pomysł. W tej chwili jedyne, co chodzi mi po głowie to płyty chodnikowe połączone z grubym żwirkiem, nie wiem tylko, czy takie płyty wytrzymają (6-7cm, 50/50cm). Coraz więcej na forum nowoczesnych domów, chętnie poczytam,jakie rozwiązania planujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.05.2011 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Parę fotek podjazdu i otoczenia; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.05.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 płyty chodnikowe mogą nie wytrzymać samochodu, nie są zbrojone. To znaczy jestem pewna, że nie wytrzymają, bo testowaliśmy to w praktyce, jako tymczasowe utwardzenie podjazdu. Możesz położyć sobie płyty ażurowe z trawką posianą w dziurach a po bokach wąski chodniczek z płyt dla pieszych. Możesz połozyć płyty betonowe (nie chodnikowe ale zbrojone), będzie industrialnie ale czy ładnie? Można też asfalt wylać, w końcu nawet w parkach są asfaltowe alejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 06.05.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Spójrz na serię Top Exclusive z firmy Semmelrock. Na stronie producenta są zdjęcia z realizacji i można zamówić bezpłatny katalog. Podjazd u siebie planuję właśnie z tych elementów (łączony antracyt+jasny granit). Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.05.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Darku - obawiam się, że to dla mnie za drogie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.05.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 o cenie nie było mowy najtaniej to chyba tłuczeń wysypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.05.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Tak jak pisałam - podjazd ma 50 m, więc koszt bardzo duży. Tłuczeń wizualnie by mi nie przeszkadzał, ale to niezbyt praktyczne - kurz itd. W tej chwili myślimy o prostej kostce tylko w miejscach na koła, a pomiędzy nimi i na bokach gruby żwir, a raczej drobne kamyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 06.05.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Żeby było tanio - korytujesz, sypiesz gruz a na to warstewkę otoczaków polnych. Frakcja 3do 6cm. Estetycznie i tanio. A tak na marginesie, niedawno kładłem, przed prawie takim samym domem, kostkę szarą 7x9. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.05.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 tak też można ale koszt i tak będzie duży. Kostka ułożona luzem rozejdzie się. trzeba jej krawędzie zrobić, a krawężniki, nawet obrzeża trawnikowe, liczone są od sztuki i są znacznie droższe, niż sama kostka. To już taniej pewnie wyjdzie kostka po całości. Obejrzyj sobie tą opcję płyt ażurowych. Z posianą trawką ładnie wygląda, dla samochodów wygodne a dla pieszych jakiś chodniczek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.05.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Otoczaki nie bardzo... Płyty ażurowe też odrzuciliśmy... Jest jedna kostka, którą bym zaakceptowała, widziałam ją właśnie u Ciebie, blechert:) szkoda tylko, że nie jest z tych najtanszych... I jeszcze coś takiego: http://www.rouwdach.pl/images/stories/produkty/parko_eko/1/parkoeko2q.jpg to taka kostka ze specjalnymi wypustkami pozwalającymi na równe ułożenie (kostki przylegają do siebie, tylko pozornie są oddzielone od siebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 07.05.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Mazo - przy niektórych kostkach mogę dać znaczny rabat. Proszę napisać jaka to kostka na maila: [email protected]. Proszę podpisać się nickiem, żebym wiedział, że to specjalnie dla Ciebie:) Ta kostka na zdjęciu ładnie wygląda, ale żle się po tym chodzi, no i stale jest piach/kruszywo na placu, które wnosi się do domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.05.2011 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Blechert - napiszę A to wnoszenie do domu - ścieżka do domu będzie połączeniem kamyków z płytami chodnikowymi, więc i tak nas to nie ominie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.05.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 lej beton - tak po amerykańsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.05.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Mazo, piekny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.05.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Dzięki ellaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek57 08.05.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Wg mnie obrzeża i żwir/kliniec/kamień. Obrzeży w zadnej opcji nie unikniesz, a na wysypany kamien mozna kiedys polozyc kostke... Mi sie podoba betonowy podjazd, lecz w Polsce tzw fachowcy od betonu zageszczanie wibratorem traktuja jak fanaberie inwestora a na zacieranie powierzchni pukaja sie w czolo wiec wychodzi tak jak zwykle i po kilku latach pęka i łuszczy sie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.05.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Zaczęłam dostrzegać zalety kostki Dzięki niej podjazd mógłby służyć dzieciom do przydomowej jazdy na rowerkach, może rolkach, na kamykach już tego nie zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 09.05.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Zaczęłam dostrzegać zalety kostki Dzięki niej podjazd mógłby służyć dzieciom do przydomowej jazdy na rowerkach, może rolkach, na kamykach już tego nie zrobią. Im dłużej będziesz myśleć, tym więcej zalet znajdziesz:-) Do Twojego, naprawdę ładnego, domu kostka będzie jak najbardziej pasować. Połączenie dwóch odcieni szarości dałoby bardzo ładny, wręcz elegancki efekt. Chyba każdy inwestor przeżywa takie dylematy, jak zrobić, żeby było oryginalnie, inaczej niz u sąsiada, bez ruiny finansowej a potem i tak dochodzi się do wniosku, że pewne rozwiązania są uniwersalne. Żwirki są ładne, nie powiem, ale z czasem wiatr nawieje ziemi i nawet jeśli wysypane na jakiejś włókninie, to i tak dla nasion chwastów ziemi będzie dość, żeby kiełkować. Spadające na żwirki liście też są kłopotliwe... My najpierw mówiliśmy - zero kostki, potem - może ażury na podjeździe albo paski na koła aż droga ewolucji i po 3 latach mieszkania wyszło nam, że trzeba utwardzić 200 mkw i tyle kostki położymy a na zieleń jeszcze i tak mnóstwo miejsca zostaje. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek57 11.05.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Zaczęłam dostrzegać zalety kostki Dzięki niej podjazd mógłby służyć dzieciom do przydomowej jazdy na rowerkach, może rolkach, na kamykach już tego nie zrobią. tiaaaaa.....dzieci ...rowerki - chodzi o to ze....na żwirku niszcza sie obcasy ;-) A powaznie to kostke mozna dostac juz po 33zl/m - niby brukarze sie teraz cenia bo sezon i przebieraja w robotach ale praktycznie mozna sie zamknac w stowie za metr z materialem...Plus obrzeza i krawezniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.05.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Przejrzałeś mnie na wylot, Jacku 33 zł... hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts