Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie chcę kostki - co na podjazd do nowoczesnego domu?

Recommended Posts

Dzięki autorus , nam też się podoba jest najnowocześniejsza na jaką było nas stać choć nazwa starobruk kompletnie do niej nie pasuje.

Frugo nie wiem jak to się nazywa ale to jako pierwsze przyszło mi na myśl po zobaczeniu Waszego domku taka "kostka brukowa drewniana":

http://forest-design.blogspot.com/2009/08/kostka-drewniana.html

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hm, jakbym stawiał biurowiec. Dla zwykłego inwestora koszt takiej płytki może się zakończyć zawałem wiec proszę go nie podawać :)

Nie całkiem tak jest.

Był u mnie klient, który powiedział, że koszt skucia starego betonu, wywóz i położenie nowej kostki będzie w podobnej cenie co przykrycie jego starego placu nowymi płytami granitowymi bez kucia i rycia.

Inny klient przyszedł z żoną, której nogi sięgały nieba:) i powiedział mi tak: Jeśli żona wybierze co chce, to on zapłaci, bo dla żony wszystko:)

Nie całkiem tak jest.

Był u mnie klient, który powiedział, że koszt skucia starego betonu, wywóz i położenie nowej kostki będzie w podobnej cenie co przykrycie jego starego placu nowymi płytami granitowymi bez kucia i rycia.

Inny klient przyszedł z żoną, której nogi sięgały nieba:) i powiedział mi tak: Jeśli żona wybierze co chce, to on zapłaci, bo dla żony wszystko:)

W sumie zonę mam wiec proszę podać jakie są ceny tych płytek. A ja się zastanowię czy jej powiedzieć :)

• 2 weeks później...
Katel2, zdradź mi proszę jaki masz kolor elewacji i opaski (firma???numer tynku??)sama mam grafitowy dach, niedługo będziemy tynkować i chciałabym mieć właśnie taki kolor jak u Ciebie...Będę wdzięczna za pomoc....pozdrawiam

Opaska jest jeszcze nie skończona to co widać to szary klej. Elewacja - tynk firmy MITECH kolor 0011 - najjaśniejszy kolor jaki był dostępny w ich wzorniku. Na zdjęciu kolory wyglądają inaczej niż w realu, jak patrzę na nasz domek na zdjęciu to elewacja wydaje się być beżowa, w rzeczywistości jest cytrynowo-żółta ale bardzo, bardzo jasna. My zastanawialiśmy się nad jeszcze jednym kolorem (fachowcy bardzo go zachwalali) też bardzo jasnym ale właśnie beżem, podpytałam ekipę która miała u nas robić i podali mi adres domu z taką elewacją - no i był taki smutny - nie potrafię znaleźć innego określenia. My z efektu jesteśmy super zadowoleni. Jeśli masz niedaleko do Lublina to zapraszam, najlepiej obejrzeć na żywo, albo podpytaj swoją ekipę gdzie jakie kolory robili może uda się obejrzeć gotowy dom.