vucko 16.05.2002 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Prosze o rade jak wykonczyc poddasze.Mam do dyspozycji 2 wersje:1)zgodna z projektem-więzba drewniana, ocieplenie ,płyty gipsowo-kartonowe itd.2)zaproponowaną przez wykonawce-wylewka z betonu zamiast płyt gipsowo-kartonowych ( tylko nie wiem jak póżniej wygląda ocieplenie i więżba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpy 19.05.2002 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2002 Witamdotyczy 2 ???????????????????????????????????????????????Nie rozumiem tego całkowicie - to jest wykończenie konstrukcji dachu czy stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.05.2002 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 strop z kartongipsu ? :->>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 20.05.2002 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 Widziałem taki wylany strop na poddaszu. Fachowcy odpowiednio go oszalowali i wylali beton przemysłowy łącznie ze skosami. Właściciel jest zadowolony gdyż jak mówi może swobodnie "łazić" po całym poddaszu, zaoszczędził na drewnie konstrukcyjnym i tynkach (zrobił tradycyjne). Nie do końca przemawiaja do mnie jego argumenty, niemniej sąsiad jest zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu74 20.05.2002 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 Na budowach w moim sąsiedztwie tego rodzaju stropodach (wylany z betonu) jest bardzo popularny. Ci co go wykonują twierdzą, że jest lepsze od płyt karton-gips, gdyż wystarczy tylko otynkować i problem z głowy, a płyty bardzo często lubią pękać na łączenia, gdyż więźba dachowa pracuje i to się przenosi na płyty. Jeden znajomy budując dla siebie dom zrobił strop lekkich , jednak po własnych doświadzeniach (problemach z pękaniem płyt karton-gips), budując drugi dom już stropodach zrobił w postaci żelebetonu i jak na razie jest z niego zadowolony. Sam się zastanawiam, czy nie zrobić takiego stropu niż mieć potem problemy z płytami karton-gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgalat 26.02.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 witam Kolego ja jestem własnie w trakcie przygotowan do ocieplenia poddasza i napewno bedzie ton ruszt metalowy i welna mineralna ROCKWOOL wydaje mi sie ze to najlepiej dociepli poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgalat 26.02.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 teraz chcialbym zapytac jak wykonujecie ruszt na krokwiach koszowych i rogowych czy obie plaszczyzny schodzace sie zesoba laczycie jakos wkretami czy jest to niepotrzebne , jestem bardzo ciekaw tego jak powinno to wygladac po fachowemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts