Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM Ewy i Bogdana (YEYO)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nic nie widze, nie ma zadnych zdjec!!

To przez Wirtualna Polskę przez jakieś zakichane limity transferów. Płacić im nie będę nie dość że mi skrzynkę śmieciem zapychają to jeszcze chcą opłaty za transfer z założonej strony. :evil: Na szczaw. Uruchomiłem serwerek www na swoim kompie. Jak fotek nie będzie tzn że komp nie działa. :D

Domek super, piękne kolory i bardzo cieplutko :)

Bardzo podoba mi się Twoja kuchnia, właśnie się robię przymiarki do kuchni i ta jest super, ciekawe, czy też dużo kosztowała. Czy to są szybki matowe? Chyba za bardzo nic nie widać przez nie. Bardoz mi się to podoba.

Czy masz odebrany budynek? Jeżeli tak, to jak to zrobiłeś, że odebrali Ci bez barierek przy schodach?

Życzę przyjemnego mieszkania :)

Oj i jeszcze jedno pytanko ( bo jestem na etapie wyceny kuchni ) Ile wyszły Was meble ( bez sprzętu ) - pytam dla porównania bo mam podobną ilość mebli w kuchni, no i oczywiście z czego są wykonane ( MDF?)

Z kuchnią to były całe przeboje. Mało nie zabiłem stolarza bo spartolił mi pierwsze fronty z jesionu. Nie dość że zamówił nie ten wzór to jeszcze wybarwił że szkoda gadać. Sam się wziąłem więc za wybór frontów i zakupiłem gotowe i wybarwione prawie za tą samą cenę co stolarz surowe. Jest to ramka masyw z drewna wypełniona płytą fornirowaną MDF ( ta płyta cienka w środku ramki). Korpusy szafek standardowe z płyty wiórowej. Meble kosztowały mnie niestety ale 9 tyś PLN.

Choć z zewnątrz trudno mi ocenić, bo nie mam za dobrej wyobraźni, a nieotynkowane ściany jakoś mi nie pasują, to wnętrze - naprawdę ciekawe. Na szczególne pochwały zasługuje klatka schodowa - bardzo ładnie dobrane różne kolorystycznie powierzchnie drewniane!

Gratulacje.

Kafle z brązem w łazience to jakiś włoski gres. Odszukam nazwę. Nawet nie pamiętam ceny bo potrzebowaliśmy tylko kilku płytek dla urozmaicenia naszej rodzimej produkcji.

Niestety nie udało mi się namierzyć nazwy tego gresu bo wszystkie płytki wklejone, a rachunki mam jeszcze na starej chacie.

Mam jeszcze pytanie odnośnie tej ściany z luksferów, myślałam o podobnej właśnie na klatce schodowej a słyszałam że taka ścianka może wyjść nawet w cenie dobrego okna. Czy to prawda, pamiętasz jaki to koszt?

Sam murowalem wiec koszt tylko luksferow + ramka z ceownikow aluminiowych. Koszt niewielki.