Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM Ewy i Bogdana (YEYO)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Yeyo,

Bardzo fajne wnetrza, gratuluje domku.

Myśle jednak, ze powinienes pomyslec o jakiejs ochronie przed spadnieciem z pietra na dół - jak mowia 'śpiacy wypadek" czy jakos tam.

W duzej lazience uderzyla mnie pralka - masz zamiar ja obudowac jakos? W tej formie psuje calkiem niezly widok.

Pozdrawiam,

YEYO Czy mógłbyś zamieścić zdjęcie kuchni od tyłu...tzn. jak wygląda to pod oknem i jak wygląda ten "barek" od strony kuchni. Myślę o czymś podobnym.....i jaka jest odległość między jednym rzędem szafek a barkiem...?

Pozdrawiam

T.

Od strony kuchni jest płyta. Miał być również buk tak jak fronty, ale stolarz zapomniał dodać do rozpiski. Będzie to modyfikowane. Sam to zrobię.

Odległość między rzędem szafek, a ladą bo to nie jest barek ponad 1,5m.

Yeyo,

Bardzo fajne wnetrza, gratuluje domku.

Myśle jednak, ze powinienes pomyslec o jakiejs ochronie przed spadnieciem z pietra na dół - jak mowia 'śpiacy wypadek" czy jakos tam.

W duzej lazience uderzyla mnie pralka - masz zamiar ja obudowac jakos? W tej formie psuje calkiem niezly widok.

Pozdrawiam,

Balustrada będzie z czasem. Z pralką zobaczymy. :D

YEYO, fajne wnetrza, mozna powiedziec -- o jejku jakie super-- :p :p :wink:

mam pytanko,

ile kosztowyly drzwi z oscieznicami ?

czy mozna zobaczyc prysznic od przodu ?

i jakiej firmy plytki w duzej lazience ?

dzieki, pozdrawiam i gratuluje

Drzwi kupione w styczniu 2004. Zależy od wymiarów ościeżnicy. Nie pamiętam dokładnie i ceny się zmieniły.

Nie mam fotki od prysznica. Kabina to Kabi brodzik Ravak, Panel niemiecki.

Kafle Paradyż + wstawki włoski gres.

Śliczny dom, piękne wnętrza.

Wszystko dopracowane i bardzo starannie wykonane. Tylko pozazdrościć.

Mam pytanie odnośnie farb.

Jakimi malowałeś i czy jesteś zadowolony z ich jakości?

Bo ja jestem bardzo z ich wyglądu :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam

DZIĘKI WSZYSTKIM za ciepłe słowa :)

Wszystkie wnętrza malowane (tymi ręcyma :D )farbami Dulux. Łazienka duża -skosy farba Dulux z mieszalnika, łazienka dół Once (malowane 2 warstwy :D ), reszta pomieszczeń Kolory Świata, jestem zadowolony z jakości, ale ..... trzeba uważać (a to dziwne jak dla mnie) przy zakupie bo trafiały mi się emulsje Dulux'a białe (malowana część sufitów), że "cuchnęły" wygląda że były przymrożone.

Na sufitach poddasza większa część to płyty GK "zielone" gruntowane 3 razy, malowane 3-4 krotnie. :D

YEYO

Już prawie na wszystkie pytania odpowiedziałeś :D wszyscy tak Cię przepytują ale domek jest naprawdę przytulny i fajnie wykończony stąd tyle pytań ciśnie się na usta.

A ja mam pytanie z innej beczki, chodzi mi o przybliżone koszty utrzymania Waszego domu, szczególnie ogrzewania. Budując dom o podobnym metrażu jak Wasz z jakimi kosztami neleży się liczyć? Jeśli to nie problem to byłabym wdzięczna za informacje bo bardzo mnie ten temat ostatnio interesuje.

YEYO

Już prawie na wszystkie pytania odpowiedziałeś :D wszyscy tak Cię przepytują ale domek jest naprawdę przytulny i fajnie wykończony stąd tyle pytań ciśnie się na usta.

A ja mam pytanie z innej beczki, chodzi mi o przybliżone koszty utrzymania Waszego domu, szczególnie ogrzewania. Budując dom o podobnym metrażu jak Wasz z jakimi kosztami neleży się liczyć? Jeśli to nie problem to byłabym wdzięczna za informacje bo bardzo mnie ten temat ostatnio interesuje.

Ściany są jeszcze nie ocieplone. Obecnie tylko BK 24cm. Mieszkam od połowy stycznia więc trudno oszacować koszty. Zużycie gazu liczyłem raz po tych mrozach -20st. Średnia za 15 dni wyszła 16m3/dobę. Potem było coś ok. 12-13m3. Wody nie liczyłem, prądu tyż bo taryfa jeszcze budowlana. Po doświadczeniach w bloku z moimi pannami (opłata za wodę 120zł/miesięcznie) nie wiem jak będzie. Zobaczę jak wyłączę CO.

Śliczne wnętrza :D Bardzo mi się podoba Twój domek :)

Mam pytanie - co jest na podłodze w kuchni - szukam podobnej do swojej. Jeśli jest to polska terakota, to poproszę o dokładną nazwę - chciałabym obejrzeć z bliska w sklepie.

I jeszcze - w małej łazience masz glazurę Paradyż/Apia - sama zastanawiałam się nad taką (tylko niebieską). Zrezygnowałam, bo przestraszyłam się tych wytłoczeń, zwłaszcza na podłodze. Czy nie brudzą się/wycierają?

Dziękuję.

Śliczne wnętrza :D Bardzo mi się podoba Twój domek :)

Mam pytanie - co jest na podłodze w kuchni - szukam podobnej do swojej. Jeśli jest to polska terakota, to poproszę o dokładną nazwę - chciałabym obejrzeć z bliska w sklepie.

I jeszcze - w małej łazience masz glazurę Paradyż/Apia - sama zastanawiałam się nad taką (tylko niebieską). Zrezygnowałam, bo przestraszyłam się tych wytłoczeń, zwłaszcza na podłodze. Czy nie brudzą się/wycierają?

Dziękuję.

Kuchnia podłoga to Tubądzin nazwa handlowa Andaluzja

Wytłoczenia nie brudzą się i nie wycierają. Może jeszcze za krótki okres użytkowania ale wg. mnie nie będzie problemów.

Próbowałem do Api na ścianie dobrać (kolorystycznie) inną terakotę na podłogę, ale nie udało mi się i nie żałuję.

Pozdr.

Bogdan

• 2 weeks później...
Kolejne superlatywy od Funi :D

Pytanko - jaką powierzchnie ma duża łazienka?

(u Ciebie zmieściło się wszytsko co potrzebne - w tym niezbędne 2 umywalki - jestem ciekawa czy u mnie też będzie tyle przestrzeni)

bardzo prosze powiedziec mi z czego zrobione stopnie schodow i biale podstopnie ??? za co z gory dziekuje.