ADIROM7206 05.05.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 A więc wszystko po kolei mam położony tynk gipsowy maszynowo,muszę teraz położyć gładź ale jak co pierwsze czy jakąś masę szpachlową ,kiedy jakiś utwardzacz ,proszę o poradę z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 05.05.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam.Czemu gładź?Tynki maszynowe gipsowe powinny być na tyle równe że nie kładzie się gładzi.Ewentualnie uzupełnia ubytki po przeróbkach [CO, glify, uszkodzenia mechaniczne...]Można tym samym tynkiem ubytki uzupełnić.A o utwardzaczu do gipsu nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADIROM7206 06.05.2011 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 nie powiem że nie jest gładka ściana bo jest ale nie do końca widać przecieranie,nie ma śnieżno białego koloru ma plamy w niektórych miejscach więc postanowiłem dac na to gładź tylko nie wiem jak co po kolei.Bo sam tynk gipsowy nie jest twardy a wiem że są jakieś masy utwardzające które sie kładzie w fazie końcowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 06.05.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Jak mus to musnie jestem gipsiażem ale naoglądałem się trochę w robocie i powiem to tak;Jeśli musisz gipsować to współczuje tynkażyWidziałem na dużych budowach to zachwycałem się właśnie tym że tynki były idealnie gładkie może to też wpływ rodzaju tynku?miekkie to były ale równe jak po szpachlowaniu kilkakrotnym i szlifowaniu.My zdecydowaliśmy z żonką się na cementowy-maszynowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts