wojtek31 05.05.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witajcieod jakiegoś czasu zastanawiam się czy nie przełączyć zamrażalek (mam dwie) na taryfę tylko nocną w instrukcji jest info że zamrażalka wytrzymuje 36 godzin bez prądu ja mam taryfę tanią od 21-6 i całe weekendy gdyby tak zaprogramować wyłącznik czasowy aby pracowała tylko w tych godzinach a na stała włączać tylko do zamrażania to czy wyrządzi się szkodę tym urządzeniom ? z góry dzięki za informacje pozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 07.05.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 A ile na tym zaoszczędzisz? moja lodówko-zamrażarka bierze rocznie prąd za 75-80zł...nie wiem czy takie startowanie i zatrzymywanie kompresora nie będzie w efekcie więcej kosztowało (wymiana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 20.05.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Na przykład owoce się bardzo szybko rozmrażają. I lody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts