notset 06.05.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) Witam, Czy wiecie w jaki sposób dobrze zakończyć kilkuwarstwową ścianę szczytową na poddaszu? Ściany budynku ogólnie mam z 3 warstw (zewnętrzna, styro, wewnętrzna), wszędzie oprócz Poddasza, które miało być nieużytkowe ale jednak będzie. Są już krokwie, dach przykryty tymczasowo eternitem ale będę w tym roku zakładał blachodachówkę. I teraz pytanie, jak prawidłowo na tym poddaszu dobudować i zakończyć kolejne 2 warstwy, bo jest tylko jedna zewnętrzna.Dach będę robił w tym roku i nie wiem czy to robić przed czy w trakcie robienia dachu (jak będzie odsłonięty)? Pomaranczowa - obecna ściana poddaszaZielona - ta którą chcę dobudować aby było zgodnie http://nsdev.net/files/poddasze.png Czy to jakoś cementem na równo te 3 warstwy na górze dojechać, czy z jakimś spadkiem w bok, czy jakąś folię na to położyć?Ewentualnie może z tą nową warstwą dojechać tylko do poziomu ok. 30cm poniżej szczytu zewnętrznej i jakoś zakończyć? kiedyś tam będzie docieplanie dachu wełną, więc może tak? Edytowane 6 Maja 2011 przez notset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts