Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

system oczyszczania wody eSpring

kolas1984

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

System oczyszczania wody eSpring jest pierwszym system łączącym opatentowaną kombinację technologii filtra węglowego i lampy UV oraz elektroniczny monitoring pracy systemu. To połączenie różnych technologii sprawia, że nasz system jest tak wyjątkowy.

wyłapuje cząsteczki o średnicy 0,2 mikrona,

może oczyścić do 5000 litrów wody w ciągu roku - ilość wystarczająca na przeciętne potrzeby sześcioosobowej rodziny,

jest częścią systemu oczyszczania wody eSpring, któremu przyznano 14 amerykańskich patentów.

Cenne składniki mineralne pozostają

Podczas gdy większość szkodliwych dla zdrowia zanieczyszczeń ma strukturę opartą na węglu, nie jest tak w przypadku wielu cennych minerałów, takich jak wapń, magnez i przeciwdziałający róchnicy fluor. Oznacza to, że nie wiążą się one z filtrem węglowym, po prostu przedostają się przez filtr i pozostają w wodzie.

Technologia promieni UV

Technologia promieni ultrafioletowych (UV) pozwala Systemowi Oczyszczania Wody eSpring osiągnąć następny etap w domowych systemach oczyszczania wody. Dzięki temu system dokonuje tego, z czym nie poradziłby sobie sam węgiel - niszczy mikroorganizmy.

Jak to działa?

W systemie Oczyszczania Wody eSpring, w środku wkładu umieszczona jest żarówka UV, która dostarcza do 80 mJ/cm2 (jednostka pomiarowa) promieni UV - wystarczająco, aby zniszczć ponad 99,99% bakterii i wirusów mogących znajdować się w wodzie pitnej.

Osmoza to woda destylowana, a założenie mineralizatora nie załatwia sprawy.

System oczyszczania wody eSpring jest pierwszym system łączącym opatentowaną kombinację technologii filtra węglowego i lampy UV oraz elektroniczny monitoring pracy systemu. To połączenie różnych technologii sprawia, że nasz system jest tak wyjątkowy.

wyłapuje cząsteczki o średnicy 0,2 mikrona,

może oczyścić do 5000 litrów wody w ciągu roku - ilość wystarczająca na przeciętne potrzeby sześcioosobowej rodziny,

Bdura ze az boli. Moja 2.5 osobowa rodzina zuzywa wiecej wody na miesiac!! Juz nie mowiac o tym, ze wegiel nie zatrzyma wielu typowych fizycznych zanieczyszcen wody - pozwyzsze to belkot narketingowy, pisany przez kogos kto nie ma pojecia o temacie.

marcin

pozwyzsze to belkot narketingowy, pisany przez kogos kto nie ma pojecia o temacie.

marcin

Ależ Marcin, jak możesz? Sprzedawca nie ma pojęcia o tym, co reklamuje?

Jakiś czas temu był tu fajny wpis o "przypadkowych" wypowiedziach świeżo zarejestrowanych forumowiczów, entuzjastycznie nastawionych do jakichś produktów.

Jak dla mnie to raczej wygląda na rozdwojenie jaźni, czyli dialog kolasa z własnym alter ego.

Nadaje się to do wymoderowania.

• 5 months później...

Witaj Kolas1984, nie wiem skąd biorą się twierdzenia, że wielowarstwowy filtr węglowy + lampa promieni UV, to to samo co odwrócona osmoza, na pewno ta osoba się choć trochę "orientuje" w temacie?

Napisz mi proszę maila do siebie i z jakiej miejscowości piszesz, prześlę dane.

Czekam i pozdrawiam:

[email protected]

889 744 807

Witam,

Ciekaw jestem waszych opinii o tym systemie gdyż mam możliwość kupienia tego systemu.

Dziękuję za odpowiedzi.

Napisz mi proszę Kolas1084 swój e-mail, wyślę kilka materiałów na pocztę.

Jak ja lubię fora, a zwłaszcza profesjonalistów na nich, właśnie tych o co człowiek by się zapytał, to mają swoje zdanie, wiedzą najlepiej, są wręcz praktykami/specjalistami każdej tematyki...

Pozdrawiam :) i czekam na maila: [email protected]; +48/889/744/807.

• 8 months później...

Co masz na myśli pisząc o ogromnych kosztach?

O jakich standardowych wkładach piszesz?

Przecież te wkłady mają wbudowany filtr UV i na tym polega ich wyjątkowość.

To tak jakbyś mówił, żeby nie kupować mercedesa bo nie pasują części od fiata :)

Chciałbyś tam wkładać wkład z Brity za 20 zł???

Osmoza ma zupełnie inną zasadę działania, są duże ubytki wody, brak monitorinkgu, a woda jest pozbawiona minerałów które przepusza e-spring.

Co zdanie to bzdura.

Co masz na myśli pisząc o ogromnych kosztach?

O jakich standardowych wkładach piszesz?

Przecież te wkłady mają wbudowany filtr UV i na tym polega ich wyjątkowość.

To tak jakbyś mówił, żeby nie kupować mercedesa bo nie pasują części od fiata :)

Chciałbyś tam wkładać wkład z Brity za 20 zł???

Osmoza ma zupełnie inną zasadę działania, są duże ubytki wody, brak monitorinkgu, a woda jest pozbawiona minerałów które przepusza e-spring.

Co zdanie to bzdura.

Fakt, co zdanie to bzdura. A Twoj post to potwierdza ;-)

Olaboga. Dopiero teraz zobaczylem. Ten caly espring to marka AMWAY'a. Znaczy sie "wyznawcy" dadza sie pociac za ten produkt.

Nie twierdze ze jest zly. Pewnie dziala. Tyle nie rozumiem, po co robic takie cudo z wegla aktywnego i lampy UV. ("wyjatkowa, zaawansowana technologia") Filtr weglowy i lampe UV kupie w sklepie za rogiem ktory sprzedaje produkty do uzdtaniania wody. Bez 20 lat badan i tysiaca patentow!! A ze wsadzone w jednna obudowe - no to

technologia kosmiczna normalnie ;-) U mnie w biurze takie cus stoi podlaczone do kranowki : jakis filtr i do tego lampa UV. W jednej obudowie!! Kosmos.

Jednym slowem ,marketing robiacy z standardowego produktu jakies cudo za niezla kase pewnie.

O rzesz w morde. Toto na stronie amway kosztuje 4263PLN!! Piramida amwayowska musi zarobic ;-) Za tyle to mozna kupic kolumne filtracyjna z 50litrami wegla, i lampe UV o przeplywe 1.5m3/h co przefiltruje cala wode wchodzaca do domu. Nie tylko pitna bedzie pachniala ale i kapac sie bedzie przyjemniej bez zapachu chloru.

I eksploatacja bedzie duzo tansza bo bo wklad do tego kosztuje 1000PLN!! Co roku jeden. Normalnie zarnik do UV kosztuje 150PLN Te pare litrow wegla aktywnego niech nawet kolejne 100PLN. Nooo, potrafia w tym amwayu business krecic, oj potrafia :-)

Do tego wklad to lampa UV + wegiel w jednym. Jak ktos owe 5000L przefiltruje w pol roku, to wyrzuca na smietnik calkiem sprawny zarnik razem ze zuzytym weglem :-(. Marnotrastwo pod plaszczykiem wyjatkowsci wbudowanej lampy UV.

Monitoring pic na wode. Pewnie zlicza czas lania wody i na tej podstawie odlicza owe 5000L. Ale jak ktos ma mega hiper chlorowana wode, to wklad trzeba by wymienic wczesniej. I tego mu taki "monitoring" nie podpiowie.

Generalnie potwierdzam co bylo napisane wczesniej. Mega droga eksploatacja. Z racji ceny produkt nie warty zainteresowany, chyba ze ktos jest wyznawca marki Amway.

marcin

Czy może ktoś mi wytłumaczyć jak to działa? NIe jestem elektrykiem i nijak nie potrafię tego ogarnąć (potrafię czytać ze zrozumieniem:yes:).

Tu cytat ze strony Amway'a:

"Opatentowany w Stanach Zjednoczonych bezprzewodowy interfejs indukcyjny zastosowany w systemie eSpring łączy lampę UV z urządzeniem. Rozwiązanie to całkowicie izoluje lampę UV od źródła zasilania w podobny sposób, w jaki niektóre telefony komórkowe odłączane są od zasilaczy."

To znaczy, że lampa UV pobiera energię z nadajnika GPS, czy mam postawić urządzenie na kuchence indukcyjnej:confused:.

Proszę o wypowiedzi tylko obznajomionych z tematem.

Edytowane przez free_shop

Czy może ktoś mi wytłumaczyć jak to działa? NIe jestem elektrykiem i nijak nie potrafię tego ogarnąć (potrafię czytać ze zrozumieniem:yes:).

"Opatentowany w Stanach Zjednoczonych bezprzewodowy interfejs indukcyjny zastosowany w systemie eSpring łączy lampę UV z urządzeniem. Rozwiązanie to całkowicie izoluje lampę UV od źródła zasilania w podobny sposób, w jaki niektóre telefony komórkowe odłączane są od zasilaczy."

To znaczy, że lampa UV pobiera energię z nadajnika GPS, czy mam postawić urządzenie na kuchence indukcyjnej:confused:.

Nie znam się, to się nie wypowiem... ;)

Wkład z lampą kosztuje poniżej 800 brutto.

1000PLN to cena ze strony amway'a.

Co nie zmienia faktu, ze wklad weglowy do filtra bigblue 10" kosztuje 50brutto. Do BB 20" (czyli 50cmx11cm) z 80-100.

Zarnik do UV o malych wydajnoscich "osmozowych" pewnie nie wiecej niz 100PLN.

Nadal, drogo jak diabli :-(

marcin

:lol2:

Dobre!

Najbardziej podobna do tego patentu jest elektryczna szczoteczka do zębów - ale taka ze swoim stanowiskiem, a nie na baterie.

Ze stojaczka wystaje trzpień, a szczoteczka ma odpowiednie wgłębienie. Wszystko w plastiku, ale wewnątrz są przewody. Stojaczek generuje w przewodach prąd zmienny, a w obwodach szczoteczki, na zasadzie indukcji elektromagnetycznej też zaczyna płynąć prąd. To znaczy nigdy nie rozbierałem takiej szczoteczki, ale tak sobie to wyobrażam. Podobnie będzie pewnie z tą lampą UV. Jakiś obwód "nadawczy" działający jak elektromagnes, i cewka indukcyjna generująca prąd zasilający lampę. Wszystko bez styku elektrycznego, bo tak jest wygodniej w wodzie, ale na tyle blisko siebie, że działa.

:lol2:

Dobre!

Najbardziej podobna do tego patentu jest elektryczna szczoteczka do zębów - ale taka ze swoim stanowiskiem, a nie na baterie.

Ze stojaczka wystaje trzpień, a szczoteczka ma odpowiednie wgłębienie. Wszystko w plastiku, ale wewnątrz są przewody. Stojaczek generuje w przewodach prąd zmienny, a w obwodach szczoteczki, na zasadzie indukcji elektromagnetycznej też zaczyna płynąć prąd. To znaczy nigdy nie rozbierałem takiej szczoteczki, ale tak sobie to wyobrażam. Podobnie będzie pewnie z tą lampą UV. Jakiś obwód "nadawczy" działający jak elektromagnes, i cewka indukcyjna generująca prąd zasilający lampę. Wszystko bez styku elektrycznego, bo tak jest wygodniej w wodzie, ale na tyle blisko siebie, że działa.

I calosc powoduje, ze wymieniajac wklad w takim filtrze, wywalamy na smieci zarnik (rteciowy chyba), calkiem sprawna a dosyc droga rure oslonowa ze szkla kwarcowego, plus wogole sprawne troche elektroniki do zasilania indukcyjnego. Wot, ekologia i oszczednosc. Nie dziwota ze taki wklad kosztuje 800PLN.

marcin