Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gdzie zamieścić ogłoszenie o sprzedaży obiektu nad jeziorem - prośba o pomoc!

Recommended Posts

Witam! Zobowiązałam się do pomocy osobie z rodziny i sama jej teraz pilnie potrzebuję:) Obiecałam zamieścić w necie (jako ta bardziej biegła:)) ogloszenie o sprzedaży obiektu gatronomiczno-rekreacyjnego /420m/ położonego na dzialce /9 arów/ nad samych jeziorem, niedaleko Ostródy.

Czy możecie mi polecić jakiś w miarę skuteczny portal na tego typu reklamę/ogłoszenie? Czy allegro ma sens?

Z góry dziękuję i pozdrawiamm

• 6 months później...
to fakt, że wiele osób zaczyna poszukiwania właśnie od tych największych serwisów ogłoszeniowych ale to niestety nie jest darmowe, wymaga też rejestracji. sa mniejsze serwisy gdzie można dodatkowo dla podniesienia wyników zamieszczać ogłoszenia za darmo. ja polecam spróbować np na gumtree, tablica.pl oraz na inforynek. ten ostatni został niedawno odświeżony, nie wymagają rejestracji i opłat chyba że chcemy żeby ogłoszenie zostało wyróżnione to wtedy jest cennik i można sobie wybrać opcje bardziej "luksusowe".

• 1 month później...
Aby sprzedać nieruchomośc trzeba się trochę napracować - dlatego najlepiej wystawić ogłoszenie w kilku miejscach, allegro jest drogie, nie wiem dokładnie, ale chyba prowizję od sprzedanego towaru tez trzeba płacić. Dodaj na tablicy, na gratce, na gumtree i na sprzedajemy.pl to też darmowe ogłoszenia, sprawdż również loklane serwisy ogłoszeniowe, tam zainteresowani też szukają. No i oczywiście fora, większość z nich posiada wątek pt. sprzedam.

• 2 months później...
Jeżeli chodzi o zamieszczanie ogłoszeń, kieruj się zasadą "im więcej, tym lepiej". Dodaj ogłoszenie do gazety (regionalnej (np. głos wielkopolski/mazowiecki) oczywiście sławne allegro (chociaż jeżeli chodzi o ogłoszenia z nieruchomościami, nie jest on taki dobry, raz próbowałam i zero odzewu, mimo atrakcyjnej oferty i niskiej ceny), oraz portale internetowe z ogłoszeniami - top-ogloszenia.net . Gdzieś napewno znajdzie się odzew, a większość z tych ogłoszeń (z wyjątkiem gazety) są bezpłatne, więc musisz tylko się napracować przy wpisywaniu :)

Przejrzałem wszystkie wymienione wyżej dodam tylko, żeby ukierunkować się raczej na ogłoszenia lokalne, szybciej ktoś obejrzy,podjedzie, zna okolice, chociaż to nie jest reguła.;) Darmowe to podstawa, jest też ważna możliwość szybkiego kontaktu z kontrahentem w formie pytań i odpowiedzi jak na tych ogłoszeniach z nieruchomościami. "Zadaj pytanie sprzedającemu" to przydatna funkcja. Jak będzie ciekawa nieruchomość i dobra cena, szybko się sprzeda.Myślę, że działka już sprzedana.:D

• 3 years później...