gregu 07.05.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Witam wszystkichMam zamiar zagospodarować poddasze, a to wiąże się z ociepleniem dachu i budową ścianek działowych z płyt K-G.Chcę ocieplić dach wełną 15cm i 5cm, czytając różne poradniki natrafiłem na wskazówki, aby folię paroszczelną układać pomiędzy dwie warstwy waty, a w innych wskazówkach, aby układać folię na dwie warstwy już pod płyty K-G.Nie bardzo wiem teraz na który sposób się zdecydować, czy każdy przewidziany jest do innego zastosowania? proszę o radę bo im więcej czytam tym mniej wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 08.05.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 oba warianty sa prawidlowe, wybierz z nich ten najbardziej odpowiedni dla ciebie. Czy możesz wyjaśnić prawidłowość wykonania paroizolacji pomiędzy wełną mineralną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.05.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Spoko 700zł + Vat i możesz tą kwotą obciążyć swojego wykonawcę. skoro, jak twierdzisz, obydwie są prawidłowe, to za co obciążać wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregu 09.05.2011 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 To jak to w końcu jest?Czytałem że układanie foli pomiędzy warstwy waty nie powoduje zawilgocenia, pod warunkiem, że druga warstwa waty jest cieńsza od głównej warstwy.Tak na marginesie to mam taki problem: obecnie wyremontowałem strop drewniany (wata między legary, taśma wygłuszająca, płyty OSB) dach jest nie ocieplony i w zimie na poddaszu jest zimno.Zauważyłem, że wata pod płytami OSB jest wilgotna (tylko górą) chyba dlatego że ciepło z pomieszczeń na dole skrapla się pod płytami OSB.Pomyślałem żeby ocieplić dach, zamontować jeden lub dwa grzejniki i ocieplać poddasze w zimie, wtedy temperatura wyrówna się i mam nadzieję że problem zniknie.Pytam o to rozwiązanie ocieplenia, ponieważ nie mam wystarczającej gotówki, aby wykonać ścianki działowe przed zimą łącznie ze wszystkimi izolacjami.Chciałbym położyć watę 15cm między legary na to folia i tak ogrzewać poddasze, a na wiosnę jak zdobędę gotówkę, położyć drugą warstwę waty i zacząć kłaść profile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts