loki31 07.05.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Witam. Mam zamiar założyć ogrzewanie podłogowe w moim nowo budowanym domu. I w związku z tym ma parę pytań.Dom o powierzchni użytkowej 100m2 na parterze i 80m2 na poddaszu. 1. Jaki będzie koszt założenia ogrzewania robocizna plus instalacja za m2 albo oddzielnie? Chodzi o rejon małopolski.2. Jaki kocioł wybrać na owies i pelety?3. Słyszałem opinię że w kuchni nie ma sensu zakładać ogrzewania bo tam zawsze się grzeje podczas gotowania. Czy to prawda czy jednak lepiej założyć też tam? Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 07.05.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 ad 1 cena 1 m2 ogrzewania podłogowego 100-120 zł materiał + robocizna wiem bo się trudnię wykonywaniem instalacji ad 2 wybór pieca powinien zależeć od twojej decyzji najlepiej jak najbardziej uniwersalny taki ktury spala kilka rodzajów paliwa ad 3 co do ogrzewania podłogowego w kuchni to czy zawsze będziesz tam stał za garami czy będą okresy w ciągu doby kiedy nie będziesz gotowałjeżeli to drugie to zainstaluj i w kuchni podłogówkę pozatym ciepło wędruje z posadzki w górę więc lepiej jak będzie ciepło w nogi podczas gotowania czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raas 08.05.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Jeśli nie zrobisz podłogówki w kuchni będziesz mieć szybciej ugotowany obiad....małżonka nie chcąc marznąć w nogi spręży się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.05.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 ad 2 wybór pieca powinien zależeć od twojej decyzji najlepiej jak najbardziej uniwersalny taki ktury spala kilka rodzajów paliwa Tu bym polemizował, najlepszy jest kocioł przystosowany do danego rodzaju paliwa - najlepsza stałopalność i sprawność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.05.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witam. Mam zamiar założyć ogrzewanie podłogowe w moim nowo budowanym domu. I w związku z tym ma parę pytań. Dom o powierzchni użytkowej 100m2 na parterze i 80m2 na poddaszu. 1. Jaki będzie koszt założenia ogrzewania robocizna plus instalacja za m2 albo oddzielnie? Chodzi o rejon małopolski. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pisz do mnie na e-maila w stopce, to sie dowiesz:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts