Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Osama bin Laden nie żyje.

amalfi

Recommended Posts

... to nie było pytanie do Ciebie :)

... domyślam się jednak, iż chciałeś się pochwalić, że liznąłeś trochę "turystycznej kontraktorki" gdzieś na chicagowskim Jackowie :lol: ;)

to pytanie nie musi być do mnie.

a co do chwalenia to aż ci kolego słoma z butów wystaje, tak się obnosisz z pewnymi rzeczami. bufon światowiec... gdzie się tacy rodzą? mam nadzieję, że nie w polsce ;)

... o widzę, że chyba trafiłem "w dziesiątkę" ... jeżeli chodzi o "źródła poznawcze" :lol:

...

i w ten sposob pokazujemy jacy sa amerykanie przeflancowani z polski. nie znize sie do tego poziomu i nie napisze co mysle o takich " ludziach " ktorzy w ten sposob manifestuja swoja " amerykanskosc " jako "amerykanski" obywatel w pelni potwierdziles to co napisalem - zaklamanie, obluda, pogarda.

ps. jak dla Ciebie moge byc " jelopem " mam to w glebokim powazaniu co o mnie myslisz

dla " amerykanskich " jelopow ...

... masz rację "jełopowatość" to Twoja specjalność ;) ... pewnie wraz z połączeniem za tęsknotą czasów, kiedy to poniektórzy głośno krzyczeli: "amerykańscy imperialiści zrzucają stonkę na nasze uprawy ziemniaków" :) ;)

ps - co do "flancowania" to w US ponad 90% obywateli skądś przeflancowano :) ... czego nie można powiedzieć o europejskiej Majorce ... :) ... chyba ;)

... o widzę, że chyba trafiłem "w dziesiątkę" ... jeżeli chodzi o "źródła poznawcze" :lol:

co za bełkot hehe.

ciekaw jestem co jest powodem twoich złośliwości. psychologia określa takie przypadki jasno, że takie postępowanie jest wynikiem nieradzenia sobie ze swoimi problemami. porażki zawodowe, kłopoty osobiste, małżeńskie czy może np. "nieodpowiedni" wzrost. w każdym razie szkoda mi cię :)

co za bełkot hehe.

ciekaw jestem co jest powodem twoich złośliwości. psychologia określa takie przypadki jasno, że takie postępowanie jest wynikiem nieradzenia sobie ze swoimi problemami. porażki zawodowe, kłopoty osobiste, małżeńskie czy może np. "nieodpowiedni" wzrost. w każdym razie szkoda mi cię :)

... poszukiwacz "spryskiwaczy", spiskowych teorii i psycholog amator :lol: ... nie przerasta Cię to ? :lol: ;)

co za bełkot hehe.

ciekaw jestem co jest powodem twoich złośliwości. psychologia określa takie przypadki jasno, że takie postępowanie jest wynikiem nieradzenia sobie ze swoimi problemami. porażki zawodowe, kłopoty osobiste, małżeńskie czy może np. "nieodpowiedni" wzrost.

O plamach na slońcu zapomniałeś.

kolega chyba jednak nie do końca docenia psychologię... a to tak potężna dziedzina nauki.

Nie wierzę. Po Tobie zupełnie tego nie widać. Chyba, że to "psychologiczne" te obelgi (słoma ci z butów wystaje, bufon światowiec... gdzie się tacy rodzą? zniżanie się do twojego poziomu złośliwcu, szkoda mi cię).

Ta psychologia to rodem chyba z obory.

...a miałem cię za rozsądnego człeka.

Niech sobie mordy demokracja i prawami człowieka nie wycierają . Może by się jednak okazało ...

kto faktycznie stał za zamachem z 9/11 ??:)

Piszesz to w taki sposób, jak niektórzy po katastrofie smoleńskiej, że ruscy mogli nie zezwolić na lądowanie samolotu. A przecież wtedy by dopiero darli mordy, że ruscy nie pozwolili lądować prezydentowi, by uczcił Katyń!!!

Dla Ciebie, gdyby Osama przeżył, byłoby źle, że go przetrzymują w okropnych warunkach. Że nie ma telewizora, odpowiedniego jadła, ma za mało spacerów... i w ogóle... nie ma arabskiego otoczenia.... i przeźywa stres. Oczywiście, byłyby pielgrzymki arabów pod więzienie, Jankesy musieli by trzymać pod bronią co najmniej dywizję, żeby go nie wykradli... a po latach grób Osamy byłby wazniejszy niż Kaaba w Mekce. Czy NORMALNY dowódca operacji mógł na to pozwolić??? CHYBA, ŻE JEST IDIOTĄ I KOMPLETNYM DEBILEM!!!!!!

Napisałem przed paroma dniami, że państwa nie mogą kierować się humanizmem pojedynczego człowieka. To jest wojna. Żołnierz ma strzelać, a nie litować się nad wrogiem, bo wróg go zniszczy. Szkoda, że nie potrafisz tego rozdzielić. Generał prywatnie może być wrażliwym człowiekiem, który nie skrzywdzi motylka. Ten sam generał, kiedy wydaje rozkazy, nie ma prawa się zawahać. Nawet kiedy wie, że wielu swoich wysyła na śmierć! O wrogach nawet nie mówię.

Od niepamietnych czasów, nawet wśród ludów pierwotnych, jest rozdział wodza i czarownika. Rozdział władzy świeckiej i duchowej. Bo one nie idą w parze i kierują się różnymi wymogami i potrzebami. To, czym kieruje się czarownik, czasem stoi w wyraźnej sprzeczności z potrzebą wodza. Ale na wojnie to wódz rządzi i basta! Najwyżej po wojnie złoży czarownikowi ofiarę, żeby go udobruchać (i te moce, które za nim stoją). Ale gdyby wcześniej nie postąpił wbrew czarownikowi - nie byłby już wodzem. A może i czarownika by nie było! Tu nie ma sentymentów, bo być nie może. Kto je ma - to go już nie ma.

Nie należy o tym zapominać.

A nie zastanawia Cię, że poparcie dla Obamy znacznie wzrosło? Bo postępowanie Obamy jest w interesie Ameryki! Ja bym się bardzo cieszył, żeby nasi przywódcy nie pieprzyli, że "nie ważne, czy Polska bedzie biedna, czy bogata! Ważne, żeby była katolicka!" I to , qrwa mówił wicepremier rządu!!!

który też kompletnie nie rozumiał, po co on w rządzie jest.

Edytowane przez wykrot

... pewnie nie śledzisz moich zmagań z panem z ameryki ale to właśnie z tego wynika...

...

Nie pochlebiaj sobie :) ... "zmagań" :lol2:

... przed "zmaganiami" i "psychologicznym diagnozowaniem", może lepiej byłoby się zapoznać z polskim słownikiem ortograficznym ;)

...

Niech sobie mordy demokracja i prawami człowieka nie wycierają . Może by się jednak okazało ...

kto faktycznie stał za zamachem z 9/11 ??:)

... :rolleyes: widzę, że ziarenka siane przez Włodzia przynoszą plon :)

ps - a Ty czym sobie wycierasz ?

...

Napisałem przed paroma dniami, że państwa nie mogą kierować się humanizmem pojedynczego człowieka. To jest wojna. Żołnierz ma strzelać, a nie litować się nad wrogiem, bo wróg go zniszczy. Szkoda, że nie potrafisz tego rozdzielić. Generał prywatnie może być wrażliwym człowiekiem, który nie skrzywdzi motylka. Ten sam generał, kiedy wydaje rozkazy, nie ma prawa się zawahać. Nawet kiedy wie, że wielu swoich wysyła na śmierć! O wrogach nawet nie mówię.

...

Wykrot, szkoda wysiłku ... niektórzy i tak tego nie zrozumieją ... "prawa człowieka" jako następne tysiące ofiar aktów terroru ? ... może mordowanie zakładników za brak chęci wymiany na Osamę ?

Gdyby jednak stracili kogoś bliskiego w akcie terroru ... być może "ćwierkali" by inaczej.

Edytowane przez Chef Paul

Wykrot, szkoda wysiłku ... niektórzy i tak tego nie zrozumieją ... "prawa człowieka" jako następne tysiące ofiar aktów terroru ? ... może mordowanie zakładników za brak chęci wymiany na Osamę ?

Gdyby jednak stracili kogoś bliskiego w akcie terroru ... być może "ćwierkali" by inaczej.

Mało kto pamięta, że jak Rosja wojowała z Czeczenami w Groznym, to niejaki pan Kurzyniec & Co zdemolowali konsulat Rosji w Poznaniu, wyrażając w ten sposób swoje poparcie dla walki Czeczeńców. I nie minęło kilka miesięcy, a pan Kurzyniec pojechał do Czeczenii zamanifestować i tam swoje poparcie . A tam Czeczeńcy wsadzili go do ciupy i nasze państwo musiało wyłożyć kilkanaście razy po sto tysięcy dolarów, żeby "przyjaciele" zwrócili wolność panu Kurzyńcowi. Słono nas kosztowała jego durnota. I tak powinien się cieszyć, że nie wyszedł z tego skrócony o głowę, jak późniejszy przypadek naszego Śp. geologa w Pakistanie. Kurzyniec odzyskał wolność, bo uzyskał pomoc naszego doświadczonego dyplomaty i na jego szczęście Czeczeńcy nie wysuwali żądań politycznych, więc mu się udało. Kasa wystarczyła.

Ale nic nie słyszałem o tym, żeby ją zwrócił. Chociaż później już nie manifestował.