Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

znaleźliśmy odpowiadający nam projekt NIKE III i teraz rozpoczynamy dalszą zabawę.

Bardzo prosimy o radę jakie biuro projektowe w Lublinie wybrać aby zaadoptować projekt no i dodać piwnice bo w projekcie jej brak. Chcemy oczywiście troszkę w projekcie zamieszać po pierwsze lustrzane odbicie aby kuchnia z salonem była po prawej. Po stronie lewej chcę zlikwidować pomieszczenie gospodarcze, powiększyć łazienkę i dorobić garderobę. Cała strona lewa będzie tylko nasza i dostęp do łazienki będzie z sypialni a nie z korytarza. Bardzo podoba nam się kominek na środku bo głównie nim chcemy się ogrzewać. Myślimy również o kolektorach słonecznych i tak sobie wykombinowałem, że w jakiś cudowny sposób wszystko połączę z kominkiem z płaszczem wodnym. Nie wiem czy to jest możliwe i czy to ma sens ale tak kombinuję aby obniżyć koszty i maksymalnie wykorzystać energię z kominka i z kolektorów. W rezerwie ma być ogrzewanie gazowe ale mam nadzieję go nie włączać. Proszę o porady na co zwrócić uwagę, jakie materiały wybrać itd. Jest to nasza pierwsza budowa więc nie wiem nawet bardzo o co pytać.

architekt który robi adaptacja nie musi być na działce, takie biura, które robią adaptację zdalnie mają to już na pewno opanowane i dograne do najmniejszych szczegółów, z urzędami też załatwiają wszystko, jak nalezy. Fakt, najlepiej byłoby znaleźć kogos, kto robił juz adaptację w ten sposób.