dugolo 08.05.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witam serdecznie.Jestem nowym użytkownikiem na forum także bardzo proszę o wyrozumiałośc jeśli napiszę coś głupiego lub zapytam o coś oczywistego...A moje pytanko jest następujące - jestem szcześliwym posiadaczem działki - oczywiscie z przeznaczeniem pod budowę domu i już prawomocną decyzją WZiZT . Przed rozpoczeciem jakichkolwiek robót budowlanych ( oczywiście jeszcze etapy uzgodnień i pozwolenie na budowe przede mną ) chciałbym ogrodzić tą działeczkę . I proszę o info czy moge już to robić i m.in. ulokować bramę tam gdzie mi pasuje - czy najpierw muszę zadbać o projekt zjazdu z drogi w konkretnym miejscu i dopiero dostosowywać położenie bramy do niego.Bede bardzo wdzięczny za odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 09.05.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 co do zjazdu to musisz się dowiedzieć u zarządcy drogi na jakiej zasadzie jest lokalizowany zjazdja mam zjazd na drogę powiatowąw ZDP powiedzieli mi abym sobie zrobił zjazd na mapie tak jak mi pasujea oni go sobie wrysują u siebie na mapyprojektu na zjazd jeszcze nie musisz robićale dobrze go złożyć razem z projektem domujak się będziesz starał o PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 09.05.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Uważaj na szerokość bramy. Na budowę wjeżdzają tiry 40 tonowe. Jeżeli ktoś wybuduje na początek piękną wąską bramę, to bywa że potem buduje ją drugi raz. Nie wszyscy tirowcy są mistrzami gier komputerowych:) Mój kierowca jest mistrzem, ale za innych nie ręczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 13.05.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 zjazd lokalizowany jest wg ściśle okrelonych przepisów a nie widzimisię pracowników zarządu dróg. W praktyce przemyśl gdzie chcesz mieć bramę i wystąp do zaradcy dorgi o Uzgodnienie lokalizacji zjazdu lub od razu o decyzję administracyjną na lokalizację zjazdu. Decyzja będzie potrzebna aby wystąpić o pozwolenie na budowę zjazdu Szrekość bramy może być dowolna ,szerokosć zjazdu (jezdni) nie może przekroczyć szerokości jezdni drogi, na którą jest ten zjazd. W praktyce raczej nie bedzie pboblem uz tym, żeby dopasować lokalizację zjzdu do zaplanowanej wcześniej bramy. Pamietaj, że ogrodzenie od strony drogi publicznej podlega zgłoszeniu właściwemu organowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 18.05.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Szrekość bramy może być dowolna Niezupełnie - szerokość bramy powinna wynosi co najmniej 2,4 m - tak mówią przepisy. A mówią dlatego m.in. żeby zmieścił się wóz strażacki (oby nie miał potrzeby się mieścić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 19.05.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 dziękuję za uzupełnienie w zakresie minimalnych wymiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts